Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2018 73,4
Miroslav Zeman

 

 

Olga Ortová Šeflová

Komerční bance se daří zkvalitňovat své portfolio aktiv, díky tomu klesají opravné položky a zvyšuje se objem zisku, který je schopna vygenerovat.  V KB roste objem spotřebitelských a hypotečních úvěrů, její celkové úvěrové portfolio je přitom kvalitní. KB rostou i primární depozita, téměř o 9%. Objemy aktiv zaznamenaly růst i v dceřiných společnostech KB – v podílových fondech, v penzijním spoření, v životním pojištění. Pro zlepšování služeb poskytovaných klientům využívá Komerční banka své Inovační laboratoře. V KB výrazně roste počet plateb zadávaných klienty přes QR kódy. Komerční banka přichází s dalšími vylepšeními aplikace MojeBanka, která má být jednodušší a přehlednější.  Srozumitelnější a komfortnější mají být pro klienty také zcela nové webové stránky banky, které jsou členěny dle hlavních klientských skupin na občany, podnikatelé a firmy. Pro každou skupinu funguje samostatná domovská stránka. Většinu produktů lze získat on-line, bez návštěvy pobočky, velmi vhodné je i to, že web zobrazuje také ceny hlavních služeb. V rámci „chytrého inkasa“ KB informuje své klienty o neprovedeném inkasu (SMS, emailem, PUSCH oznámením), z důvodu nízkého limitu, vypršení platnosti nebo nedostatku prostředků na účtu. KB bude nadále spolupracovat s Potravinářskou komorou ČR a s Agrární komorou ČR. Ve spolupráci s evropskými finančními institucemi připravuje KB v rámci smlouvy s Agrární komorou zvýhodněné zemědělské programy na financování investic i s využitím českých a evropských dotačních zdrojů. Ve spolupráci s Evropským investičním fondem nabízí KB také zvýhodněný úvěr EuroCreativ na financování kulturních a kreativních projektů (produkce filmů, vydávání a prodej knih, překladatelství, divadlo, hudba, tanec nebo designe). Komerční banka je v České republice nejvýznamnějším partnerem evropských finančních institucí. Smluvní objem finančních prostředků čerpaných prostřednictvím finanční skupiny KB z Evropské investiční banky, Evropského investičního fondu a Rozvojové banky Rady Evropy přesáhl v roce 2017 výše 20 miliard Kč (téměř 35% z objemu pro ČR).

Nadace KB Jistota poskytla v roce 2017 na charitativní činnost téměř 10,6 mil. Kč v rámci krátkodobých a dlouhodobých projektů. KB se také zapojila do dobrovolnické akce „Ukliďme svět, ukliďme Česko“.  Obdivuhodné je jistě to, že KB investuje nemalé úsilí a prostředky do komfortní obsluhy sluchově postižených klientů. Už na více než 60 větších pobočkách mohou neslyšící klienti, prostřednictvím služby eScrible, samostatně komunikovat se svým poradcem.

Miroslav Škvára

Pozitivně hodnotím - Komerční banka spustila novou službu pro své klienty – tzv. chytré inkaso.

Petr Kučera
Peter Michajlov
Bankovní poplatky 1Q 2018 75
Bankovní poplatky.com

Komerční banka dlouhodobě patří mezi aktivní banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. V posledním čtvrtletí ale byl klid. Hodnocení tedy v této části měnit pro tuto chvíli nebudeme.

V aktuálním I. čtvrtletní nedošlo k podstatným změnám v sazebníku. Změny banka ohlásila od 1. 5. 2018. Pro aktuální kvartál naše hodnocení měnit nebudeme.

Sazebník banky se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Banka mimochodem nabízí oba koncepty pohledu na sazebník. Jeden soubor v pdf formátu ke stažení, kde je všechno na jednom místě a pak sazebník rozčleněn do jednotlivých kapitol (depozitní produkty, karty, platební styk, úvěry atd.), kde si klient může hledat jednotlivé služby a mezi kapitolami si přeskakovat. Hodnocení proto ponecháváme na stejné vysoké úrovni.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo u standardního klienta k žádným změnám a tak roční náklady zůstávají na 1.349 Kč. Náklady u aktivního klienta se také nezměnily a jsou ve výši 4.358 Kč. Hodnocení proto v této části po minulém zvýšení neměníme.


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty