Expobank CZ

Expobank CZ

Expobank CZ a. s.
Ilya Mitelman, předseda představenstva,
Vítězná 126/1, 150 00 Praha 5
Tel.: 233 233 233
E-mail: info@expobank.cz, www.expobank.cz

Kód banky: 4000

Infolinka:+420 844 844 822

Blokace karet: +420 272 771 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 201 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 52 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2011 59
Otakar Schlossberger

Universální banka s celou škálou produktů jak v oblasti depozit, tak úvěrů vč. hypotéčních. Banka ho nyní nabízí již od 2,9 procent, což je snad nejméně na trhu v ČR. 

 

Nezaznamenal jsem žádnou výraznou reklamní kampaň, která by mne jako spotřebitele přímo oslovila v této etapě. Dříve však oslovení veřejnosti bývalo výraznější.

 

Internetové stránky banky jsou celkem přehledné až na to, že hospodaření banky je zařazeno do části „tiskové zprávy“. Lepší by bylo rovnou uvést část „hospodaření banky“ nebo „informační povinnosti“. V rámci této stránky jsou údaje v dubnu 2011 pouze k 30. září 2010,.

 

Banka se také hlásí ke společenské odpovědnosti a podílí se na sponzorování sociálně potřebným lidem. V tomto duchu pokračovala i nadále.

 

Hospodaření k 31. prosinci 2010 nebylo zatím uvedeno.  Přesto hodnocení banky v I. i druhé skupině ponechám na stejné výši. Banku považuji za „průměrně vstřícnou“,.

Martina Hedvičáková

LBBW Bank CZ vstupuje do nového roku se speciální nabídkou hypoték na bydlení. Výhoda spočívá v garantované úrokové sazbě 3,86 % p.a. pro hypotéky s dobou fixace 3 roky, 3,98 % p.a. pro fixaci na 4 roky a 4,10 % p.a. pro fixaci na 5 let (LTV  do 70 %).  Akce poběží do 31. 3. 2011.

V lednu přichází na trh LBBW Bank CZ s novým produktem - IQ plovoucí hypotékou. Úroková sazba je závislá na vývoji jednoměsíční sazby PRIBOR, kterou ČNB denně aktualizuje, a např. k dnešnímu dni úrok pro tuto hypotéku začíná již na 3,29 % p.a.

LBBW Bank se zapojila do projektu revolucnihypoteka.cz. Rozšiřuje tak své dosavadní obchodní příležitosti a možnosti distribuce svých produktů. Internetový portál www.revolucnihypoteka.cz nabízí srovnání nabídek konkurenčních bank poskytujících hypoteční úvěry.

LBBW Bank zdvojnásobila portfolio hypoték, meziročně výrazně snížila úroky, roste zájem o tříletý fix.

LBBW Bank CZ nabízí jako jedna z mála na trhu svým klientům – fyzickým osobám – měnové obchody, a tím také možnost měnového zajištění již pro investice od jednoho milionu korun.

LBBW Bank a Německé škola v Praze pokračují v partnerství a realizují zde přednášky.

Jako u Komerční banky, tak i u LBBW dojde ke změně sazebníků odměn a poplatků k 1. 4. 2011.

Bedřich Danda

Asi nejzajímavější a nejdůležitějším směrem, kterým se banka v I. čtvrtletí vydává je oblast hypoték, kde přichází banka s několika zajímavými novinkami. Také úroková sazba u hypotečních úvěrů se řadí k těm nižším. Banka pochopila, že na konkurenčním trhu může uspět především specializací a nápaditostí.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období upravila banka poplatky za služby v oblasti  hypotečních úvěrů

Oblast úrokových sazeb:

- banka zvýšila sazby u hypotečních úvěrů

- došlo ke zvýšení úrokových sazeb u termínovaných vkladů v Kč a EUR a ke snížení úrokových sazeb u termínovaných vkladů v USD

Inovace  a novinky:

 - byla připravena speciální nabídka hypotečních úvěrů. Speciální nabídka spočívá ve výhodné garantované úrokově sazbě pro vybrané fixace. Nabídka je časově omezená.

- nová IQ Plavoucí hypotéka – jedná se o hypoteční úvěr s pohyblivou úrokovou sazbou vázanou na  PRIBOR

-  banka přestala nabízet spotřebitelský úvěr Rychlopůjčka

Marketingové aktivity, komunikace:

- banka upozorňuje klienty na změnu Sazebníku poplatků od 1.4.2011

Miroslav Zeman

LBBW se v prvním čtvrtletí profilovala především zvýhodněním a zatraktivněním svých hypoték. Přišla i s několika zajímavými a unikátními nápady.

LBBW přišla s novým, velmi zajímavým produktem. LBBW Bank CZ přišla na trh s novým produktem - IQ plovoucí hypotékou. Úroková sazba je závislá na vývoji jednoměsíční sazby PRIBOR, kterou ČNB denně aktualizuje, a např. k dnešnímu dni úrok pro tuto hypotéku začíná již na 3,29 % p.a. Banka tak přišla s novým, unikátním přístupem k hypotečním nákladům.

Současně banka hypotéky výrazným způsobem v prvním čtvrtletí podpořila. LBBW Bank CZ vstoupila do nového roku se speciální nabídkou hypoték na bydlení. Výhoda spočívá v garantované úrokové sazbě 3,86 % p.a. pro hypotéky s dobou fixace 3 roky, 3,98 % p.a. pro fixaci na 4 roky a 4,10 % p.a. pro fixaci na 5 let (LTV  do 70 %).  Akce poběží do 31. 3. 2011.

LBBW Bank CZ nabízí jako jedna z mála na trhu svým klientům – fyzickým osobám – měnové obchody, a tím také možnost měnového zajištění již pro investice od jednoho milionu korun.

Bankovní poplatky 1Q 2011 66.3
Bankovní poplatky.com

Struktura bankovních poplatků se u této banky ani v I. čtvrtletí 2011 nezměnila. V porovnání s ostatními nebylo až tak moc o bance slyšet. S žádnými převratnými poplatkovými novinkami banka nepřišla.

Banka změnila sazebník k 1.1.2011. Nicméně tyto změny byly spíše kosmetické – týkaly se definování poplatku za předčasné splácení úvěru v duchu nového zákona o spotřebitelském úvěru. Další změny banka chystá od 4.4.2011, takže se jim budeme věnovat v následujícím čtvrtletí. Jinak banka se v aktuálním čtvrtletí věnovala zejména nabídce hypoték s výhodnými úrokovými sazbami.

Sazebník nedoznal žádných změn a tak platí hodnocení z předchozího čtvrtletí. Je sice na první pohled zřejmé, co všechno spadá pod balíčkové účty, přesto by mohl být sazebník poněkud přátelštější ke klientům. Zejména členění jednotlivých částí uvnitř kapitol je graficky nepřehledné a nevýrazné.

Podle Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným cenovým změnám. Nadále tak platí, že jak IQ konto zdarma, tak Konto 5 za 50 se v rámci různých srovnání standardního klienta pohybují dlouhodobě na předních místech.

Veřejnost 1Q 2011 58
Josef Marcián
Petr Suchanka
Petra Zaspalová
Daniela Pekařová
Jan Komár

Nic o ní nevím a proto hodnotím průměrně

Miroslav Kvasnica

Stejně jako volksbank, pro speciální okruch klientů

jirka jirka

dobrá banka, ale velmi omezené služby

Petr Beránek
Jiří Křídlo

Tuto banku v podstě neznám. Ani pro mě není nijak zvlášt přitažlivá

Jan Zrzavý

Mě tato banka vyhovuje


Sazebníky

Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Expobank CZ