Expobank CZ

Expobank CZ

Expobank CZ a. s.
Ilya Mitelman, předseda představenstva,
Vítězná 126/1, 150 00 Praha 5
Tel.: 233 233 233
E-mail: info@expobank.cz, www.expobank.cz

Kód banky: 4000

Infolinka:+420 844 844 822

Blokace karet: +420 272 771 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 201 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 52 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2012 58,1
Bedřich Danda
Miroslav Zeman

 

Hned v říjnu přišla LBBW Bank s novinkou Spořicí účet GARANT, který zaručuje, že jeho úroková sazba 2 % p.a. po dobu 12 měsíců neklesne. Také spustila prodej nového produktu - strukturovaného depozita TOP BRANDS. Jednalo se o depozitum se zajímavým úrokem 11 % za 3 roky. Nabídka byla časově omezena po dobu jednoho měsíce.

Následující ocenění, jež LBBW Bank získala, potvrzují nejen korektní přístup ke klientům, ale i její stabilní pozici na trhu. LBBW Bank CZ obhájila přední příčku v projektu Navigátor bezpečného úvěru. Získala druhé nejvyšší ohodnocení a oproti loňskému roku si v počtu bodů ještě mírně polepšila. I německá LBBW, mateřská společnost LBBW Bank CZ, byla oceněna - ratingová agentura Scope ji v listopadu zvolila nejlepším emitentem na primárním trhu cenných papírů.

Co se týče kulturních i sociálních oblastí, je LBBW Bank skutečně aktivní. Ještě předtím, než úspěšně ukončila letošní golfovou sezónu, uspořádala „charitativní jamku“. Tato tradiční akce vynesla v letošním roce celkem 37 880 Kč. Výtěžek putoval na konto asociace APLA PRAHA, Střední  Čechy, o.s., která pomáhá dětem, mladým lidem a dospělým s poruchami autistického spektra a jejich rodinám. LBBW Bank se dále stala partnerem třetího ročníku Oktoberfestu. Také pozvala své klienty Corporate Banking do pražského Divadla Na Jezerce na MANDRAGORU - nejslavnější komedii italské renesance a uspořádala setkání hypotečních specialistů. Stala se generálním partnerem Horáckého divadla v Jihlavě i v další sezóně a nově se stala oficiálním partnerem Alšovy jihočeské galerie v Hluboké nad Vltavou pro rok 2013.

Jan Klička

 

LBBW letos prolomila malou, ale kulatou hranici. Poskytla hypotéky za více než dvě miliardy korun. Zároveň obsadila druhou příčku v novém projektu Navigátor bezpečného úvěru. Také LBBW může považovat uplynulý rok za poměrně úspěšný.

Dalibor Z. Chvátal

 

Nic zásadního, běžný standard.

Petr Kučera
Bankovní poplatky 4Q 2012 67.5
Bankovní poplatky.com

 

Struktura bankovních poplatků se u této banky ani v aktuálním IV. čtvrtletí nezměnila. Hodnocení v této části proto ponecháváme na stejné úrovni jako v minulém čtvrtletí.

Banka v aktuálním IV. čtvrtletí svoje poplatky výrazně nezměnila. Minule jsme kvůli dlouhodobější pasivitě v porovnání s konkurenty snížili hodnocení v této části, tentokrát jej necháme beze změny.

Sazebník nedoznal žádných grafických změn a tak platí hodnocení z předchozího čtvrtletí. Je sice celkem viditelné, co všechno spadá pod balíčkové účty, přesto by mohl být sazebník poněkud přátelštější ke klientům. Členění jednotlivých částí uvnitř kapitol je graficky nepřehledné a především nevýrazné. V sazebníku se špatně orientuje. Jinak je dostupný jak ve formátu html, tak ve formátu pdf. Pro klienty je také přínosné, že má banka zároveň na stejném místě archív sazebníků (pdf. dokumenty) s přesnými daty změn. Banka také pravidelně dopředu informuje v tiskových zprávách o změnách ve svém sazebníku a k tomu přikládá i dokument, kde jsou změny popsány, takže klient hned ví, jakých služeb se budou týkat. Hodnocení v této části zatím není důvod měnit.

Podle Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným pohybům, takže standardního klienta stojí účet 1.249 Kč ročně a aktivního klienta pak 7.599 Kč. Hodnocení pro aktuální IV. čtvrtletí ponecháváme beze změn.

Veřejnost 4Q 2012 62.5
Jan Komár
Jana Kovačiková
Martin Kněžek
Petr Sedláček

Sazebníky

Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Expobank CZ