Expobank CZ

Expobank CZ

Expobank CZ a. s.
Ilya Mitelman, předseda představenstva,
Vítězná 126/1, 150 00 Praha 5
Tel.: 233 233 233
E-mail: info@expobank.cz, www.expobank.cz

Kód banky: 4000

Infolinka:+420 844 844 822

Blokace karet: +420 272 771 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 201 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 52 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2016 51,5
Martina Hedvičáková

Spořicí účet GARANT získal 2. místo v soutěži Finanční produkt roku 2015. Účet garantuje danou úrokovou sazbu 12 měsíců od založení, neklade si žádné podmínky a úroková sazba platí pro vklady až do výše 13,5 milionů korun.

_________________________________________

První čtvrtletí bylo ve znamení refinancování úvěrů a hypoték a získání co nejvyššího počtu nových klientů. K tomu i banky uzpůsobovaly svoji úrokovou míru u daných produktů. Bohužel u spořících účtů se úroky také snižovaly.

Dalším trendem pokračující z minulého roku je orientace na mobilní aplikace pro chytré telefony, které se banky snaží inovovat a modernizovat. Také většina z nich již nabízí podporu pro všechny tři nejvyužívanější mobilní platformy.

 

 

Změny v poplatcích u jednotlivých produktech a služeb bank

 

Nejvíce změn v sazebnících jednotlivých bank zaznamenala v I. čtvrtletí 2016 Česká spořitelna. Od Nového roku nelze v rámci Osobního účtu České spořitelny II a Osobního konta České spořitelny sjednat telefonní tarif s cenou 749 Kč (bonifikace 200 Kč) a tarif s cenou 349 Kč (bonifikace 90 Kč). Od února mají klienti vedení Osobního účtu České spořitelny II - program Za důvěru zdarma, pokud klient splní 3 požadované podmínky. Navíc Česká spořitelna 1. března doplnila do podmínek pro vedení Osobního účtu České spořitelny II v rámci programu Za důvěru podmínku „jednoho aktivně využívaného produktu“ o další produkt. Stejným způsobem byly doplněny podmínky služby Moje zdravé finance (sjednané od 1. 2. 2016).

FIO banka změnila názvy platebních karet: Maestro PayPass mění na Maestro Contactless, MasterCard Debit PayPass na MasterCard Debit Contactless, MasterCard Standard PayPass na MasterCard Standard Contactless.

Banka začíná vydávat novou Fio NFC kartu v mobilu, která je za 19 Kč měsíčně, přičemž poplatek není účtován v případě, kdy součet vyúčtovaných transakcí uskutečněných příslušnou NFC kartou za daný měsíc překročí 4 000 Kč.

V příštím čtvrtletí se můžeme těšit na mNálepku od mBank, která sice bude jednorázově zpoplatněna 79 Kč, ale ulehčí klientům platby.

 

Olga Ortová Šeflová

Expobank nabízí na depozitním trhu v ČR stále nejvýhodnější úrokové sazby u spořícího účtu GARANT. Další produktové novinky, ani změny v obsluze klientů, jsme nezaznamenali.

Bedřich Danda
Peter Michajlov

Expobank nemá jednoduchou situaci. Ač s jednou z nejstarších bankovních licencí u nás (1990 – Interbank), stavět na historii stejně těžce uchopitelných BAWAG a LBBW není nic jednoduché pro bankovní konzervativce. Osobně tedy dávám Expobank dobu „hájení“ a nějakému zásadnějšímu hodnocení se vyhnu. V každém případě oceňuji spořicí účet Garant s jasnými podmínkami (ty ale měla v začátcích i Sberbank) a příjemně nastavené balíčky běžných účtů, na konci ale uškrcené zbytečně komplikovanými podmínkami využívání. Uvidíme za čtvrt roku J

Miroslav Škvára
Bankovní poplatky 1Q 2016 58.8
Bankovní poplatky.com

Expobank v aktuálním kvartálu neprovedla žádné velké strukturální změny. Hodnocení v této části neměníme.

Banky jinak v aktuálním kvartále významné poplatkové změny nepřipravila, tudíž nemáme důvod měnit hodnocení v této části. Změny se netýkaly běžných klientů. Banka například nově zavedla „Poplatek z přírůstku depozit“ (0,15% ročně), který se vybírá pokud celkový objem prostředků k 31. 12. činí 30 mil. Kč.

Sazebník nedoznal žádných grafických změn a tak platí hodnocení z předchozího čtvrtletí. Je sice celkem viditelné, co všechno spadá pod balíčkové účty, přesto by mohl být sazebník přátelštější ke klientům. Členění jednotlivých částí uvnitř kapitol je graficky nepřehledné a nevýrazné. V sazebníku se špatně orientuje. Jinak je dostupný jak ve formátu html, tak ve formátu pdf. Pro klienty je také přínosné, že má banka zároveň na stejném místě archív sazebníků (pdf. dokumenty) s přesnými daty změn. Banka také pravidelně dopředu informuje v tiskových zprávách o změnách ve svém sazebníku a k tomu přikládá dokument, kde jsou změny popsány, takže klient ví, jakých služeb se budou týkat. Hodnocení v této části ponecháváme na stejné úrovni jako minule.

Podle Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále u standardního klienta zaplatíme ročně 2.578 Kč. Aktivní klient bude hradit i nadále 5.657 Kč ročně. Hodnocení proto tentokrát neměníme. 

Veřejnost 1Q 2016 52
Jsem klient a jsem spokojený, nic mi u této banky fakt nechybí

Sazebníky

Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Expobank CZ