mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2010 52,3
Bedřich Danda

mBank je internetová banka. A u té i nadále bohužel platí, že není z hlediska většiny živnostníků patřičně vstřícná. Živnostníci potřebují s bankou výrazně větší styk, než pouze po internetu v internetovém bankovnictví. Vkládání hotovostních tržeb, vyřizování úvěrů a dalších produktů pro živnostníky je tak často nemožným úkolem.

Hodnotím proto stejně jako v minulém čtvrtletí.

František Pavelka

Mbank se zřejmě probudila z letargie a začíná se živěji angažovat ve své doméně.

Miroslav Zeman

mBank se snaží hledat své stálé a jasné místo na trhu a především vylepšit si svou pověst banky bez poplatků. V oblasti poplatků má banka již velmi malý prostor. Proto se zaměřuje na zlepšení podmínek pro poskytování úvěrů.

Počínaje měsícem října mBank opětovně snižila hypoteční úrokové sazby. mHypotéku Light tak klienti mohou získat za 3,50 % p.a.

Banka také rozšiřuje inovaci ohledně svého nového internetového bankovnictví. Klienti si tak mohou navrhnout vlastní vzhled Internetového bankovnictví.

Banka se také pochlubila dosažením mety 350 000 klientů, kteří využívají služeb mBank.

Eva Poláchová

Banka se soustředila v podstatě pouze na oblast hypotéčních úvěrů, kdy opětovně snížila hypoteční úrokové sazby. mHypotéku Light tak klienti mohou získat za 3,50 % p.a. vedle možnosti navrhnout si vlastní vzhled internetového bankovničtí si zbytek novinek banka nejspíše schovává na leden.

Otakar Schlossberger

Banka poskytuje základní množství produktů zaměřených zejména na depozita a v poslední době se zaměřuje také na hypotéční úvěry, kde nabízí poměrně atraktivní úrokové sazby.  Vedle toho banka nabízí mj. i platební karty. Škála produktů je však stále užší, zejména co se týká vztahů do zahraničí nebo v oblasti investování. Nicméně základní služby pro spotřebitele jsou zajištěny, a to zejména elektronickou formou.

 

Internetové stránky jsou velmi chudé a také šířka nabízených produktů je velmi malá. Jen účty, hypotéky a karty. Výsledky hospodaření jsem nenalezl vůbec.

 

Banka se také nepřihlásila ke společenské odpovědnosti a nepodporuje žádné aktivity potřebným, kultuře nebo sportu.

 

Z tohoto důvodu považuji banku jako méně vstřícnou co se týká šíře produktů, dostupnosti, možnosti hotovostních operací, zahraničních plateb apod. Prozatím ponechávám hodnocení v I. části na minulé úrovni, společenskou odpovědnost snižuji o dva body. Je v podstatě stále na bodu mrazu. Osobně jsem čekal větší zapojení banky v této oblasti.

Bankovní poplatky 4Q 2010 81.3
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. Po velkých změnách, které nenechaly klienty této banky chladnými, došlo k uklidnění situace. K žádným strukturálním poplatkovým změnám nedošlo. I nadále je tak banka z pohledu poplatků nejlevnější bankou u nás.

Poslední poplatkové změny jsme zaznamenali k datu 1.8., tedy v minulém čtvrtletí. Změny se týkaly zejména zpoplatnění výběru z bankomatů. Banka zároveň omezila počet bezplatných příkazů k úhradě na 10 měsíčně. Nicméně právě tento poplatek se i na základě reakcí klientů odsunul o dva měsíce, tedy započal platit od 1.10., mBank totiž vyhlásila 2 měsíční přechodné období, které měli klienti využít k tomu, aby si nastavili trvalé příkazy, inkasa či SIPO, které bude banka i nadále poskytovat zdarma. Podle vyjádření banky, klienti prokazatelně tohoto období využili, což se prý projevilo větším počtem trvalých příkazů.

Podoba sazebníku se ve IV. čtvrtletí nezměnila. Sazebník tak zůstal vzhledem k omezenému množství služeb přehledný. U sazebníku mBank je třeba opakovaně podtrhnout dvě věci. Zaprvé je sazebník snadno k nalezení hned na homepage. Zadruhé, že banka má na stejném místě lehce dostupné všechny předchozí verze sazebníku i příslušným datem, od kdy byly platné. Každý klient si tak může porovnat, jak se cena bankovních služeb vyvíjela a vyvíjí v čase.

Ani Q Report Scott & Rose, ani kalkulátor bankovních poplatků nezaznamenaly významnou změnu. mBank je stále nejlevnější bankou, pokud klient nepotřebuje služby, které tato banka neposkytuje.

 

Veřejnost 4Q 2010 60.8
Zdeněk Obůrka

10

Linda Marešová

Účet u mBank jsem si založila přdevším proto, že zde byly nulové bankovní poplatky a že u spořících účtů nabízela relativně vysoký úrok, i když finanční prostředky nebyly nijak vázané. Teď je situace již o něco méně výhodná, ale stále je mBank v porovnání s ostatními bankami pro mne nejvýhodnější.

V současné době je stále vedení účtu zdarma, zdarma jsou i platby v rámci mBank a výpisy elektronickou poštou. Výpisy „papírové“ zde nejsou povinné. Bezplatné je i nastavení inkas a trvalých příkazů a deset odchozích plateb do jiných bank. Při dosažení jistého obratu na kartě lze dosáhnout až tří bezplatých výběrů z bankomatu, a to z bankomatů jakékoliv banky. Došlo tedy k zavedení poplatků, ale (zatím) v takové míře, že mne prakticky finančně nezatěžují.

Další ztrátou výhody oproti původní nabídce je zrušení výhodného úročení u účtů eMax a eMax Plus. Je to jistě změna k horšímu, ale jiné výhody u mBanky ji zatím vykompenzují.

Velkou výhodou této banky je, že při založení účtu probíhá vše elektronicky a telefonicky a není tedy nutné vystát si frontu u přepážky v kamenné pobočce. Smlouvu přivezla k podpisu až domů přepravní služba, neaktivovaná platební karta přišla poštou a aktivaci lze provést přes internet. Karta k základnímu účtu je navíc embosovaná karta Visa Classic. Její obnova je taktéž zdarma.

Jako další výhody mBank bych uvedla velice jednoduché a přehledné internetové bankovnictví, jednoduchý, jasný a přehledný sazebník a libovolné nastavení limitů pro operace platební kartou přes kanály přímého bankovnictví (internetbanking, mLinka). Taktéž lze pozitivně hodnotit platby v reálném čase mezi účty mBank a rychlé realizace převodů na účty jiných bank.

Velice dobré je také diskusní fórum na stránkách banky, kde je možné sledovat problémy či rady jiných klientů banky a z toho plynoucí nevýhody či potenciální rizika.

Existuje ovšem také několik nevýhod. mBank je pobočkou polské BRE Bank, což znamená, že vklady jsou pojištěné dle standardů Evropské unie v Polsku a je otázkou (prozatím hypotetickou), jak administrativně obtížné by bylo uplatnit eventuelní nárok na pojistné plnění. Banka nemá kamenné pobočky, jen jakási zprostředkovatelská místa, která však nejsou pobočkou v pravém slova smyslu. Z toho vyplývá, že není možné provádět hotovostní vklady ani výběry v bance. Při platbě kartou v zahraničí je zde nevýhodnější zúčtovací kurz EUR oproti jiným bankám. Zahraniční platby nelze z účtů mBanky vůbec realizovat. Rovněž počet bezplatných výběrů z bankomatu vázaný na měsíční útratu platební kartou lze považovat za jisté znevýhodnění.

I přes tyto stinné stránky je pro mne osobně mBank zatím nejvýhodnější bankou, která je na trhu k dispozici. Závěrem bych uvedla, že za 3 roky, co jsem klientem mBank, jsem na poplatcích zaplatila 0,- Kč.

Jaroslav Uhlárik

Byl jsem jedním z prvních klientů mBank po jejím vstupu na český trh. Nadchla mě myšlenka nulových poplatků, protože tak by podle mě mělo bankovnictví vypadat, alespoň co se základních služeb týče. Nicméně nastolené tempo a trend moc dlouho nevydržel. Sliby o nových produktech ne a ne plnit, takže se přešlapovalo na místě. A poslední dobou se začali zavádět i poplatky a to dost nepřehledně. Nicméně, co se týká normálního člověka, nebude v podstatě stále platit nic kromě výběru z bankomatu. Používám ho jako rodinný účet, osobní mám FIO. Stejně jako tam chybí některé produkty a to zejména kontokorent (také slibovaný už nějaký ten měsíc). Co se týká IB, je přehledné, jednoduché a rychlé, takže není co vytknout. Normálnímu člověku, který nepotřebuje širší služby a produkty to postačí a splní svůj účel. Co mBank kazí jméno a dojem je její neprofesionalita. Ale i přesto, u mě 0,- poplatky, takže za 8 bodíků. Howgh!

Jan Čermák
Petr Vít
Patrik Havrda

U této banky vlastním osobní účet půl roku a rozhodl jsem se tak proto, že je to v současné době pro mě nevýhodnější banka z hlediska výše bankovních poplatků. Za vedení účtu a za poplatky služby, které využívám nezaplatím opravdu „ani korunu“. K výběru hotovosti mohu využít jakýkoliv bankomat, to je obrovská výhoda. Zdarma mám embossovanou platební kartu. Pojištění vzhledem k výši finančních prostředků, které se mi pohybují na účtě je bohatě dostačující. Pobočky nemám potřebu navštivovat, tudíž mi nevadí jejich nedostatek. Zřízení účtu bylo snadné a rychlé, pracovník pobočky velice ochotný. Internetové bankovnictví je bezproblémové stejně tak i používání platební karty. Jednu věc bych ale bance vytknul a to je nedávná změna všeobecných smluvních podmínek a to hlavně z pohledu dřívějších zákazníků, já už jsem o této změně měl zjištěné informace při zakládání účtu a nijak zásadně se mě nedotkla. Jedná se zejména o podmíněný výběr z bankomatu zdarma měsíčním obratem plateb kartou a zpoplatněný jedenáctý a každý další příkaz k úhradě. Z diskuzí mezi zástupcem banky a zákazníky jsem se přímo na stránkách mBank dočetl, že vedení banky tak rozhodlo z důvodu výskytu nepoctivých zákazníků, kteří posílají veliké množství zbytečných bankovních příkazů. Takové argumentaci se dá jen těžko věřit a jak jeden člen diskuze napsal, že z toho tedy vyplývá, že ten kdo pošle měsíčně jedenáct a více příkazů je nepoctivý zákazník. Zastávám názor, že jde vedení banky především o peníze a toto je dost chabá výmluva, limit příkazů mohl být nastaven na třicet za měsíc a z každého použití platební karty banka také profituje, stačil by nastavit maximální počet výběrů z bankomatu na pět v měsíci, kdyby tomu bylo tak jak mluvčí banky říká. Takto rozhodlo pouze vedení organizační složky v Čechách, kdežto v Polsku a na Slovensku zůstaly podmínky beze změn.

Jaroslava Molnárová

je to supr banka, jen škoda, že úroky na spořícím účtu šly dolů, ráda bych dala 10, ale pokud mám tu trochu peněz, které spořím na horší časy, chtěla bych větší úročení, škoda

Katka Coufalová

nelíbí se mi poplatková politika banky

Kateřina Pilíková

Banka vstoupila na trh s účtem bez poplatků, který se stal rychle hitem. Bohužel nevydržela a dnes už poplatky účtuje a to ne zrovna přehledně. Například cena za výběr z bankomatu se odvíjí podle objemu bezhotovostních plateb kartou, což je obtížné sledovat. Banka neposkytuje hotovostní operace, jde vlastně o takový low-cost mezi bankami, který ale zdražuje. Vydávané elektronické platební karty (banka snad ani nenabízí embosované karty) pocházejí z Polska (banka nemá v ČR licenci, ale nabízí své služby pod polskou licencí), což může být problém při platbách především v zahraničních internetových obchodech (platíte polskou kartou, ale zboží si necháte poslat do Čech, což někdy působí podezřele). Osobně jsem chtěla banku využívat pro bezhotovostní převody, jako takový "transakční účet", což už teď při novém sazebníku nemá moc smysl (poměr nepohodlí x cena za takové řešení již není výhodný).

Pavel Dvořák

Sazebníky


Bankomaty