mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2011 57,5
Otakar Schlossberger

Banka poskytuje základní množství produktů zaměřených zejména na depozita a v poslední době se zaměřuje také na hypotéční úvěry, kde nabízí poměrně atraktivní úrokové sazby.  Vedle toho banka nabízí mj. i platební karty. Škála produktů je však stále užší, zejména co se týká vztahů do zahraničí nebo v oblasti investování. Nicméně základní služby pro spotřebitele jsou zajištěny, a to zejména elektronickou formou. Nyní se prezentuje hypotéční úvěr za historicky minimální úrok 2,99 procent. Otázkou je, kolik klientů na tuto sazbu dosháne. Jsem názoru, že bublina daná silnou reklamou při jejím rozjedu, splaskla. O bace není moc slyšet.

 

Internetové stránky doznaly významných změn. Jsou výraznější Škála produktů se však moc nezměnila - účty, hypotéky a karty. Výsledky hospodaření jsem nenalezl vůbec a také ani podklady z informační povinnosti, kterou banka má vůči veřejnosti. Možná tam někde na netu jsou skryty, ale já je nenašel.

 

Banka se také nepřihlásila ke společenské odpovědnosti a nepodporuje žádné aktivity potřebným, kultuře nebo sportu.

 

Z tohoto důvodu považuji banku jako méně vstřícnou co se týká šíře produktů, dostupnosti, možnosti hotovostních operací, zahraničních plateb apod. Prozatím ponechávám hodnocení jak v I, tak II části. Oblast společenské angažovanosti je v podstatě stále na bodu mrazu.  

Martina Hedvičáková

S debetními kartami Visa Classic od mBank mohou klienti vybírat peníze nejen v libovolných bankomatech v České republice, ale ke svým prostředkům se jednoduše dostanou pomocí služby Cash back ve více než 3000 obchodech, restauracích a čerpacích stanicích.

mBank od 25.2. 2011 snižuje úročení hypoték. Hypotéku do 50% hodnoty zastavované nemovitosti s variabilní úrokovou sazbou a pojištěním dostanou zájemci o hypotéku již za 2,99%.

Jednou z možností, jak překvapit partnera na Valentýna zajímavým dárkem, je kreditní karta mKREDITKA od mBank. Vydání a vedení kreditní karty je zdarma a klient má k dispozici až 54 dní bezúročného období.

mBank připravila pro své klienty speciální zimní nabídku. Všichni milovníci lyžování a snowboardingu mohou využít 10% slevy na skipas ve skiareálu Rokytnice nad Jizerou, podmínkou je zaplatit kreditní nebo debetní kartou.

Klienti mBank mají možnost podílet se na vzhledu internetového bankovnictví. V prvním kole soutěže "Navrhněte nový vzhled internetového bankovnictví a vyhrajte!" mohli klienti mBank zasílat své návrhy.

mBank navázala na úspěchy z minulého roku a získala ocenění v anketě Zlatý Měšec 2011. Ve veřejném hlasování, které se uskutečnilo na webu www.mesec.cz, obsadila mBank v kategorii Banky a družstevní záložny 3. místo s výslednou známkou 1,79.

Bedřich Danda

U mBanky nadále platí, že je to výborná volba pro živnostníky, provozující svou činnosti pomocí internetu. Banka má stále nejnižší poplatky na trhu, vynikající internetového bankovnictví a srozumitelnou nabídku produktů. Potěšitelné je zavedení nových možností a produktů speciálně pro podnikatele. Nejzajímavější je nabídka možnosti přečerpání na podnikatelském účtu.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- v tomto období banka upravila poplatky u povoleného přečerpání k mBusiness kontu  - byly provedeny pouze 3 změny

Oblast úrokových sazeb:

- došlo ke snížení variabilní úrokové sazby u hypotečních úvěrů.

Inovace  a novinky:

- mBank připravila pro své klienty speciální zimní nabídku - 10% sleva na skipas ve skiareálu Rokytnice nad Jizerou. Sleva 10% platí pro jednodenní skipasy zakoupené v průběhu zimní sezóny 2010/2011 v lyžařských areálech Horní domky a Studenov. Stačí pouze, aby bylo za skipas zaplaceno jakoukoliv kartou mBank.

Marketingové aktivity, komunikace:

 - v tomto období nebyla zaznamenána výraznější aktivita banky

Pavla Hřebíčková

V prvním čtvrtletí roku je stále patrna snaha o podporu hypotéčního trhu, kdy oficiální úrokové sazby z hypoték klesly u mBank těsně pod 3%.

Plusové body patří bance za zapojení do systému cash back pro držitele platebních karet VISA, kteří si nyní mohou hotovost vybírat nejen v bankomatech, ale i v některých vybraných prodejnách.

Bankovní poplatky 1Q 2011 82.5
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. V posledních měsících nedošlo k žádným významným strukturálním poplatkovým změnám. I nadále je tak banka z pohledu poplatků nejlevnější bankou u nás.

Poslední poplatkové změny pro fyzické osoby jsme zaznamenali k datu 1.8.2010, sazebník pro podnikatelské účty doznal změn od 1.2.2011. Změny se týkaly rozšíření nabídky služeb pro podnikatele o povolené přečerpání na podnikatelském účtu. Banka dále od 15.3.2011 rozšířila okruh služeb o cash back a to bez poplatků. Po dvou čtvrtletích tak vracíme hodnocení zpět o 0,5 bodu.

Podoba sazebníku se ani v I. čtvrtletí nezměnila. U sazebníku mBank je třeba opakovaně podtrhnout dvě věci. Zaprvé je sazebník snadno k nalezení hned na homepage. Zadruhé, že banka má na stejném místě lehce dostupné všechny předchozí verze sazebníku i s příslušným datem, od kdy byly platné. Zároveň banka umístila na svůj web přehlednou tabulku s archívem změn a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly.

Ani Q Report Scott & Rose, ani kalkulátor bankovních poplatků nezaznamenaly významnou změnu. mBank je stále nejlevnější bankou, pokud klient nepotřebuje služby, které tato banka neposkytuje.

Veřejnost 1Q 2011 65
Monika Štamfestová

Vadí mi způsoby ukládaní peněz na účet. Jinak jsem velmi spokojena. Poplatky jsou přiměřené a neměla jsem nikdy žádný problém, vše jde vyřídit rychle.

Josef Marcián
Petr Suchanka
Petra Zaspalová
Daniela Pekařová

mKonto: čekám až bude možnost kontokorentu, vedení účtu je zdarma a má dobré možnosti nastavení pro platební kartu.

Hlavním mínusem jsou asi výběry z bankomatu viz sazebník.

Jan Komár

Dravec, kterého hodně lidí poslední dobou opouští. Asi mají důvod

Miroslav Kvasnica

mBank už není to co bývala  a je mi to docela líto

jirka jirka

Skvělý servis přes internetové bankovnictví (vč. např. změny limitu na kartě). Na druhou stranu velmi omezené a nekvalitní služby a nejnižší úrokové sazby na trhu na spořících účtech. 

Největší nedostatek - nepodléhá kontrole ČNB, protože je to polská banka.

Petr Beránek

Sazebníky


Bankomaty