mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2011 55,1
Bedřich Danda

mBank i přes útlum v uplynulých čtvrtletí dokázala velmi zvýšit počet svých klientů, která překročila počet 500 000. Každý však ví, že počet aktivních klientů není až takto vysoký, protože mnoho klientů si pouze založilo bezplatně účet, který ani aktivně nevyužívá.

I nadále platí, že účty v této bance mají především podnikatelé podnikající prostřednictvím internetu a v internetových službách. Pro větší firmy jsou internetové účty u mBank značně nepohodlné a nepraktické.

Jan Brázda

V oblasti svých služeb neudělala banka v posledním čtvrtletí skoro žádné změny.

Stejně jako její konkurenti přišla se snížením základní hypoteční sazby, ta bohužel zaostává za nabídkou velkých bank na trhu. Na druhou stranu banka umožňuje předčasné splácení až 20% roční anuity bez poplatku. Kdo si prošel vyřizováním hypotečního úvěru u mBank potvrdí, že proces schvalování je velmi zdlouhavý a neflexibilní ve srovnání s konkurencí a lidé, kteří jsou v časové tísni jsou většinou nuceni vybrat jiný bankovní ústav.

U banky stále čekám na zavedení mezinárodních plateb, pak je možno přistoupit k lepšímu hodnocení. To, že banka stále tyto platby neumožňuje, výrazně limituje její použití u určité ekonomicky aktivní části obyvatel.

Martina Hedvičáková

V červnu česká a slovenská mBank společně prolomily magickou hranici 500 000 klientů. Počet klientů v České republice narostl na více než 367 000, Slováci k tomuto výbornému výsledku přispěli více než 133 000 klientů. Celkem má mBank v obou republikách přes 960 000 účtů.

Od 1.4.2011 spustila mBank kampaň na hypoteční úvěry. V první fázi šlo o anonymní kampaň, kdy se na billboardech, citilightech a na internetu objevily vizuály se zavřenými kartonovými krabicemi a vzkazem Brzy to rozbalíme!

mBank navázala na úspěchy z minulého roku a získala dvě ocenění v hlasování veřejnosti a podnikatelů v anketě Zlatá Koruna 2011.

mBank nově nabízí pojištění výdajů k běžnému účtu mKONTO. Toto pojištění ochrání klienty při výpadku pravidelných příjmů a poskytuje tak jistotu pro případ nenadálých nepříznivých životních situací.

mBank chystá nový design pro své debetní a kreditní karty a vyzývá klienty, ať svými hlasy rozhodnou, jaké karty si přejí mít ve svých peněženkách.

Eva Poláchová

Žádné velké novinky jsem u mBank v minulém čtvrtletí nezaznamenala. Snad jen nové pojištění výdajů k běžnému účtu. Její bezplatná konta v soutěžích finančních produktů stále bodují. Nyní Zlatá Koruna 2011.  Přece jen cena je pro mnoho lidí při vybírání banky určující faktor. Dle sdělení jejího generálního ředitele mBank v současné době pracuje na vývoji nových, zejména vkladových produktů, které budou uváděny na trh postupně během roku 2011 a 2012. Takže se těším na novinky, kterých nyní moc nebylo. 

František Pavelka

Mbank vydržela pokračuje pomalu ale jistě v tendencích posledních dvou čtvrtletí. Zv\šuje ve spolupráci se slovenskou částí počty klientů, prohlubuje služby spojené s vedením běžných účtů atd

Bankovní poplatky 2Q 2011 83.8
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. V posledních měsících nedošlo k žádným významným strukturálním poplatkovým změnám. I nadále je tak banka z pohledu poplatků nejlevnější bankou u nás. Hodnocení neměníme.

Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. Nicméně v poslední době jsme svědky několika zajímavých tahů, které jsou reakcí na upozornění klientů. Na konci května (k 30.5.2011) vstoupil v platnost nový sazebník mBank. Pozitivní změnou pro klienty byly úpravy v sekci Ostatní poplatky, kde byly vyjmuty dvě služby – potvrzení o trvalém příkazu a potvrzení o ukončení úvěru - u těchto služeb došlo ke snížení poplatku z 300 Kč na 100 Kč. K dalšímu snížení došlo u poplatku za odklad splátek u hypotečního úvěru (z 2 500 Kč na 1 000 Kč). Banka také pokračovala v kampani na hypoteční úvěry. Vzhledem k pozitivním změnám a nízkému základu hodnocení z minulých období, zvyšujeme hodnocení v této části o 0,5 bodu na 6,5.

Podoba sazebníku se ani v aktuálním čtvrtletí nezměnila. U sazebníku mBank je třeba opakovaně podtrhnout dvě věci. Zaprvé je sazebník snadno k nalezení hned na homepage. Zadruhé, že banka umístila na svůj web přehlednou tabulku s archívem změn a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly.

Ani Q Report Scott & Rose, ani kalkulátor bankovních poplatků nezaznamenaly významnou změnu. mBank je stále nejlevnější bankou, pokud klient nepotřebuje služby, které tato banka neposkytuje (hotovostní operace).

Veřejnost 2Q 2011 68.3
Tomáš Kučera
Petr Netopil
Tom Zimm
Lucie Janečková

Nejlevnější a spolehlivá banka, kterou má pod palcem druhá největší německá banka. Zde se není čeho obávat ani na co si stěžovat. Tzv. online banka :)

Alfa steel

Sazebníky


Bankomaty