mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2011 63,8
Jan Brázda

V posledním čtvrtletí došlo u služeb Mbank k několika pozitivním změnám.

Banka konečně umožnila klientům posílat a přijímat zahraniční platby prostřednictvím systému SWIFT. Tato služba tak povyšuje banku na úroveň plnohodnotného bankovního domu. Bohužel stále ještě není možno využívat levných převodu SEPA (Single Euro Payments Area), o jejich zavedení se dle vyjádření banky ale uvažuje.

Dalším pozitivním krokem je nově od listopadu zrušení poplatku za odchozí platby z běžného účtu mKONTO na účet v jiné bance v ČR. Banka si tak částečně napravuje reputaci, kdy od počátečních slibů „vše zdarma“ podobné služby naopak zpoplatnila.

Bedřich Danda
Miroslav Zeman

Výrazný posun a zlepšení nabídky svých služeb docílila banka zavedením možnosti převodů finančních prostředků z kreditních karet na bankovní účty. Držitelé kreditních karet mBank tak mají nyní možnost poslat si ze své mKreditky peníze na libovolný běžný účet v rámci České republiky.

Stejně tak se banka pochlubila svým umístěním v další soutěži. Prestižní odborný časopis Global Finance ocenil v soutěži World´s Best Internet Banks 2011 mBank jako nejlepší internetovou banku v České republice. Stejné ocenění získala mBank i v minulém ročníku soutěže a letos tak obhájila svou pozici lídra na trhu internetového bankovnictví.

Od 10. Srpna také banka spustila mezinárodní platební styk. Od tohoto dne mohou klienti mBank posílat a přijímat zahraniční platby prostřednictvím systému SWIFT.

Velmi důležitým krokem je rozšíření funkčnosti internetového bankovnictví na další služby. mBank potvrzuje, že je opravdu internetovou bankou a pro své klienty nově nabízí spotřebitelské úvěry, kreditní karty a povolené přečerpání, které je možné si vyřídit pouze prostřednictvím internetového bankovnictví.

Banka se vrací k původní filosofii a od listopadu zrušila poplatky za odchozí platby z mKonta. S platností od 15.11.2011 nabídne mBank všechny odchozí platby z běžného účtu mKONTO na účet v jiné bance v ČR zdarma. Veškerý platební styk v rámci České republiky tak bude pro klienty banky zcela zdarma.

František Pavelka

mBank nadále pokračuje v tendencích posledních dvou čtvrtletí. Pokrok je vidět zejména v internetovém bankovnictví. V rámci internetového bankovnictví není nutné pro půjčku, kreditní kartu či povolené přečerpání jít na pobočku. Spouští mezinárodní platební styk. Umožňuje převody penz z platebních karet atd. Zvyšuji proto hodnocení o 3 body

Martina Hedvičáková

mBank rozšiřuje nabídku služeb a nově nabízí převody z kreditních karet. Držitelé kreditních karet mBank tak mají nyní možnost poslat si ze své mKreditky peníze na libovolný běžný účet v rámci České republiky.

Prestižní odborný časopis Global Finance ocenil v soutěži World´s Best Internet Banks 2011 mBank jako nejlepší internetovou banku v České republice. Stejné ocenění získala mBank i v minulém ročníku soutěže a letos tak obhájila svou pozici lídra na trhu internetového bankovnictví.

mBank spouští mezinárodní platební styk. Od 10.8. mohou klienti mBank posílat a přijímat zahraniční platby prostřednictvím systému SWIFT.

mBank potvrzuje, že je opravdu internetovou bankou a pro své klienty nově nabízí spotřebitelské úvěry, kreditní karty a povolené přečerpání, které je možné si vyřídit pouze prostřednictvím internetového bankovnictví.

mBank spustila první verzi svého bankovnictví pro chytré telefony IB Light (Internetové bankovnictví Light).

S platností od pondělí 19.9.2011 snižuje mBank úročení hypoték. Všechny účelové hypoteční úvěry s fixní úrokovou sazbou jsou dostupné za garantované sazby nižší než 4% p.a.

Příjemná změna čeká klienty mBank v posledním čtvrtletí 2011. S platností od 15.11.2011 nabídne mBank všechny odchozí platby z běžného účtu mKONTO na účet v jiné bance v ČR zdarma. Veškerý platební styk v rámci České republiky tak bude pro klienty banky zcela zdarma.

Bankovní poplatky 3Q 2011 83.8
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. V posledních měsících nedošlo k žádným významným strukturálním poplatkovým změnám. I nadále je tak banka z pohledu poplatků nejlevnější bankou u nás. Hodnocení neměníme.

Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. Nicméně v minulém čtvrtletí pár změn představila. V aktuálním čtvrtletí se sice nic významného nestalo, takže hodnocení neměníme, ale banka zaujala zprávou, která se bude týkat IV. čtvrtletí, kdy od 15.11.2011 budou opět všechny odchozí platby bez poplatků (aktuálně má banka nastavenou hranici 10. plateb zdarma). Jinak banka v tomto čtvrtletí snížila úrokové sazby u hypoték s fixní sazbou a poté vylepšila funkce internetbankingu, kdy je možné vyřídit kreditní kartu, kontokorent či úvěr bez návštěvy pobočky.

Podoba sazebníku se ani v aktuálním čtvrtletí nezměnila. U sazebníku mBank je třeba opakovaně podtrhnout dvě věci. Zaprvé je sazebník snadno k nalezení hned na homepage. Zadruhé, že banka umístila na svůj web přehlednou tabulku s archívem změn a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly.

Ani Q Report Scott & Rose ani kalkulátor bankovních poplatků nezaznamenaly významnou změnu v nákladech klientů, ani v pořadí banky a to i přes vstup nových bank. mBank je stále nejlevnější bankou, pokud klient nepotřebuje služby, které tato banka neposkytuje (hotovostní operace).

Veřejnost 3Q 2011 54
Blanka Bergnerová
Jaroslav Číhal
Jiří Tomeš

levná banka ale dost mě dostal poplatek za výběr v bankomatu.

Pavel Dvořák
Michaela Zemanová

Byla mým favoritem, ale vzhledem k tomu, že tento účet tolik nevyužívám a nemám tam pohyby peněz takový, jak by si banka přála, platím poplatky vč. poplatků za výběr. Navíc mě banka neustále informuje, jak nemám výběr z bankomatu zdarma, právě kvůli těm finančím pohybům. Tak fajn .. :o( Postupně tedy účet u této banky přestávám využívat.

Jana Štécová

Prima banka, půjčí na občanku.. i když někdo dluží jinde mnohem více, je jim to jedno. Což se lidem jistě líbí a mě také. Mrzí mě jen jejich zavedení poplatků, slibovali zdarma.. každopádně zde účet mám, rychlé převody a to i v sobotu!

Tomáš Nohatý

Sliby - chyby. Ačkoli tato instituci slibovala vše zdarma, zpoplatňuje co jen může. Prozatím zřejmě malými částkami, později se však vyrovná i ostatním bankám. Za negativní považuji nemožnost vložit si peníze na účet, takže pokud je tam někdo nepošle nebo si je nepřepošlu z jiného účtu, je mi tato banka k ničemu.

Jaroslav Číhal
Tomáš Vála

plusy: Téměř vše bez poplatků, krom výběrů z bankomatu. Velmi dobře zpracované internetové bankovnictví.

mínusy: Velmi nízké úroky z vkladů, pro vyšší úrok nesmyslné podmínky včetně aktivace.

pro běžný účet známka 9 spořící účet známka 4

Jan Komár

Tato banka mi nabízí velmi málo na to abych ji hodnotil lépe. Samotný účet bez poplatků mi ke spokojenosti nestačí.


Sazebníky


Bankomaty