mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2011 61
Miroslav Zeman

 

Banka zahájila poslední čtvrtletí roku rozsáhlou reklamní kampaní, kterou se snažila oslovit nové klienty. Počínaje pondělím 17.10.2011 spustila mBank novou reklamní kampaň. Kampaň byla zaměřena nejen na podporu osobního účtu mKONTO, ale také na propagaci brandu mBank. 

mBank také využívá možností rozvoje nabídkou služeb mobilního bankovnictví, které neustále rozvíjí. mBank svým klientům opět ulehčila přístup k jejich penězům. Ode dneška si mohou klienti mBank, kteří vlastní iPhone či iPad, stáhnout speciálně vyvinutou aplikaci, díky které budou mít rychlý a jednoduchý přístup ke svým účtům. Tato aplikace je pro klienty mBank zdarma ke stažení v AppStore.

Od prosince mohou klienti mBank posílat a přijímat bezhotovostní platby v měně Euro, tzv. SEPA platby. SEPA platby je možné provádět z běžného účtu mKONTO i z účtu pro podnikatele mBUSINESS KONTO. Za provedení SEPA platby přes internetové bankovnictví zaplatí klienti mBank 49 Kč. Za příchozí SEPA platbu si mBank účtuje rovněž 49 korun.

Bedřich Danda

Hlavní doména její činnosti se zřejmě nachází v oblasti vedení účtů a spoření, kde má také zatím největší úspěchy, mj. i díky vstřícné poplatkové politice. Mám dojem,že se je její činnost dostatečně  nevyprofilovaná, protože její matka je zaměřena především na služby společnostem, jako jsou mezinárodní korporace, velké firmy. Je celkem jisté, že se mBank snaží o získání místa na českém bankovním trhu, ale vzhledem k relativně úzkému (zatím) zaměření a příliš jednocestnému způsobu kontaktu s klienty, ji zatím jako super vstřícnou banku hodnotit nemohu. 

František Pavelka

 

Vývoj mBank se začíná ubírat zajímavým směrem. Geurillová reklamní kampaň přímo před pobočkami konkurence. Využívání iPhonů a iPodů při bankovních operacích. Počkáme si, co se z toho vyvine. Proto zůstaneme u původního hodnocení na úrovni 55 bodů.

Jan Klička

Poplatkový "tygr" mezi českými bankami v uplynulém kvartálu spíše stagnoval. Viditelný byl kvůli reklamám, leč jediná, pro klienty zajímavá věc, byla možnost posílat bezhotovostně platby v eurech, takzvaná SEPA platba. Příchozí i odchozí SEPA vyjde klienta na 49 korun. 

Martina Hedvičáková

 

mBank svým klientům opět ulehčila přístup k jejich penězům. Od 18. října  si mohou klienti mBank, kteří vlastní iPhone či iPad, stáhnout speciálně vyvinutou aplikaci, díky které budou mít rychlý a jednoduchý přístup ke svým účtům. Tato aplikace je pro klienty mBank zdarma ke stažení v AppStore.

Od 5. prosince mohou klienti mBank posílat a přijímat bezhotovostní platby v měně Euro, tzv. SEPA platby.

Novou reklamní kampaň mBank doplnila guerillová akce a virální video, které dále rozvíjí hlavní myšlenku kampaně "za běžné věci se neplatí".

Bankovní poplatky 4Q 2011 85
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. V aktuálním čtvrtletí došlo ke zrušení poplatku za 11. a další odchozí platbu. Jinak k žádným strukturálním poplatkovým změnám nedošlo. I nadále je tak banka z pohledu poplatků nejlevnější bankou u nás. Hodnocení neměníme.
Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. Nicméně ve IV. čtvrtletí došlo k významné změně – od 15.11.2011 banka zrušila poplatek za odchozí platbu a tak všechny odchozí platby, respektive veškerý platební styk, je opět bez poplatků (banka měla nastavenou hranici 10 odchozích plateb zdarma). Banka také snížila poplatek za 2. a další převod ze spořicího účtu eMax Plus po telefonu ze 170 Kč na 150 Kč. Vzhledem k tomu, že nastolení poplatku za odchozí platbu bylo důvodem ke snížení hodnocení, je i zrušení tohoto poplatku důvodem ke zvýšení hodnocení v této části o 0,5 bodu.
Podoba sazebníku se ani v aktuálním čtvrtletí nezměnila. U sazebníku mBank je třeba podtrhnout, že je snadno k nalezení hned na homepage. Dále v něm klient v horní části najde přehlednou tabulku s archívem změn, a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly. Hodnocení neměníme.
Ani Q Report Scott & Rose ani Kalkulátor bankovních poplatků nezaznamenaly změnu v nákladech klientů, ani v pořadí banky a to i přes vstup nových bank. mBank je stále nejlevnější bankou, pokud klient nepotřebuje služby, které tato banka neposkytuje (hotovostní operace).
 

Veřejnost 4Q 2011 69.5
Ivo Protivínský

Pro běžného klienta je na trhu bezkonkurenční.

Josef Marcián
Dita Zajkrová

Jsem jedním z prvních klientů mBank. Dlouho jsem čekala, až na český trh přijde banka, která si nebude účtovat nehorázné poplatky a jen ze mne ždímat peníze. Když jsem se konečně dočkala a na finančním trhu se objevila první banka s nulovými poplatky, neváhala jsem.  Přes internet jsem si podala žádost o účet mKonto  a do tří dnů u mne zvonil poslíček se smlouvou k podepsání. Příjemné bylo, že smlouvu jsem obdržela předem, v elektronické podobě, takže jsem si ji mohla v klidu doma nejprve prostudovat. Když pak poslíček přivezl originál smlouvy, mohla jsem ji hned podepsat a on si ji zase odvezl. Zároveň se smlouvou mi poslíček přivezl i aktivační balíček k internetovému bankovnictví s podrobným postupem, jak si aktivovat přístup k účtu a nastavit vlastní hesla.

Aktivace byla velmi jednoduchá. Stačilo se řídit přiloženým návodem.  Šest  dnů od aktivace účtu mi přišla poštou i platební karta a já mohla začít vesele utrácet.

Největším pozitivem této banky jsou nulové poplatky za otevření a vedení účtu. Opravdu, od založení mKonta jsem nezaplatila za vedení účtu ani korunu. Přitom mám zdarma příchozí platby, odchozí platby, měsíční elektronické výpisy, trvalé příkazy, inkaso, SIPO i platební kartu. Prostě vše, co potřebuji. U mBank jsou navíc i tři hotovostní výběry v jakémkoliv bankomatu zdarma. Odpadá tím tedy běhání po městě a hledání bankomatu konkrétní banky, abych ušetřila desítky korun. Někdy od července 2010 je sice počet nezpoplatněných výběrů omezen celkovým měsíčním objemem plateb kartou, ale jak jsem zjistila, při běžném používání platební karty se mě poplatky za výběr nedotkly ještě ani jednou. V zahraničí jsou dokonce výběry zdarma neomezené.

Dalším pozitivem a hlavním rysem mBanky je, že se zaměřuje na internetové bankovnictví, tudíž veškeré potřebné transakce si zařídím přes počítač, v pohodlí svého domova. Kromě běžného zadání platebního příkazu si mohu sama například zřídit nebo zrušit trvalý příkaz k úhradě, povolení k inkasu nebo SIPU a nakonec si k tomu vytisknout potvrzení, pokud nějaké potřebuji. Vše je navíc velmi bezpečné.  Veškeré transakce musí být potvrzeny sms kodem, čímž se zajistí bezpečná autorizace platebních převodů.  mBank ještě pravidelně posílá klientům mailové zprávy, kde radí, jak si bezpečí zachovat. Zprávy se rozesílají v rámci vzdělávacího projektu „Bezpečná mBank“ a radí například, jak bezpečně nakupovat na internetu. Veškeré internetové bankovnictví je velmi jednoduché a intuitivní. A pokud někdo přeci jen touží po kontaktu s bankovním úředníkem, může využít služeb některého z finančních center nebo mKiosku, jejichž počet se neustále rozrůstá. Osobně jsem služby mKiosku využila pouze jednou, když jsem si vyzvedávala odměnu za doporučení mBanky své kamarádce.

Tím jsem se dostala k dalšímu bonusu mBanky. Nejenom, že mám u této banky vše zdarma, ale ona mi ještě dává! Odměny za získaného klienta, různá setkání k výročí otevření banky, různé soutěže a doprovodné akce, 10% slevy na lyžování v Rokytnici…….Když to tak po sobě čtu, začínám si připadat, jako placená reklama.

Proto raději zmíním i pár negativ, které jsem u mBank zaznamenala. Zahraniční platby lze uskutečňovat v mBank teprve od srpna tohoto roku a to pouze prostřednictvím systému SWIFT.  Platby v rámci SEPA, zatím není možné využívat, i když mBank slibuje jejich zavedení v nejbližší době.  Poplatky za SWIFT platby jsou totiž zbytečně vysoké. U odchozí platby se účtuje 0,5% z převáděné částky, nejméně 220,- a nejvýše 840,- Kč. U příchozí zahraniční platby se účtuje jednotný poplatek 49,- Kč.

Dalším zklamáním bylo dlouho očekávané povolené přečerpání. To je sice dostupné také od srpna 2011, avšak platí se za něj pravidelný poplatek 19-29 Kč každý měsíc, bez ohledu na to, zda úvěr opravdu čerpám nebo ne. Navíc, povolené přečerpání mohou využívat pouze aktivní klienti, kterým to banka sama nabídne. Mně sice povolené přečerpání bylo bankou nabídnuto, ale když jsem zjistila nutnost pravidelného poplatku, uvědomila jsem si, že tuto službu vlastně až tak nutně nepotřebuji.

Poslední nevýhodou, kterou jsem u mBank pocítila, je nemožnost uložení hotovosti na účet. Tuto službu prostě banka neposkytuje. V dnešní době se sice nestává často, že mi někdo dává peníze hotově, ale když už se to tak stane, musíte si peníze schovat doma pod polštář a odebírat postupně podle potřeby. Nebo můžete využít někoho ze známých či příbuzných, kteří mají jinou banku a poslat si hotovost přes jejich účet. Naštěstí (nebo bohužel?) jsem tuto situaci musela řešit pouze jednou.

V souhrnu jsem s mBankou velmi spokojena a doporučovala bych ji zejména všem lidem, kteří mají dost zbytečných bankovních poplatků.

Jakub Andrt
Adéla Kneslová

- jsem spokojená, jen ty změny v poplatcích a poslední zprávy o tom, že banka je na tom bledě kvůli půjčování Řecku

Ivan Blažek

Už to není, jako když začínali.

wererw werewr

Mám zde zřídka využívaný záložní účet.

Výhody:

- bez poplatků s výjimkou výběru z bankomatu

 

Nevýhody:

- málo poboček
- internetové bankovnictbí by mohlo být lepší
- když v ČR začínali, nabízeůi podstatně lepší podmínky (zpoplatnění výběrů z bankomatů) než teď

Axel Wolf
Vera Jelinkova

Dobrý den.

Dávám mBance 9 bodů. Jsem naprosto spokojena.

Veronika Petružálková

 

mBank je polská banka, která se snaží nalákat mnoho klientů na nulové poplatky. Zákazníci neplatí poplatky za založení a vedení účtu a za všechny tuzemské příchozí a odchozí platby zadané přes internetové bankovnictví. Zadarmo jsou také výběry přímo na pokladně banky. Dále neplatí za nastavení i platby Inkasa, SIPO a trvalé příkazy, za embosovanou platební kartu Visa Classic s čipem. Zdarma jsou také elektronické měsíční výpisy zasílané e-mailem. Poplatky za výběry z bankomatů jsou odvozeny od celkového měsíčního objemu plateb všemi platebními kartami mBank. S platební kartou Visa Classic k osobnímu účtu mKONTO nabízí tato banka první tři výběry z bankomatu zdarma. Tato možnost je pouze tehdy, jestliže měsíční objem plateb činí 4000 Kč a více. Ovšem 4. a další výběr stojí už 35 Kč.

Mezi hlavní výhody této banky patří internetové bankovnictví, které je k dispozici i v mobilním telefonu, což nám umožňuje neomezený přístup k financím, zobrazuje se nám historie všech provedených transakcí od založení účtu a zajišťuje vysokou zabezpečenost. Ovládání je velmi jednoduché.

mBank poskytuje informace o pohybu na účtu prostřednictvím SMS zpráv nebo e-mailů. Zprostředkovává zahraniční platební styk. Platební karta je zdarma a lze aktivovat přímo přes internetové bankovnictví, kde lze zvolit i vlastní PIN. Umožňuje nám stanovit si vlastní limity na kartách. Tato banka poskytuje také možnost sjednat spoluvlastnictví účtu nebo ustanovit disponenta. Dalším velkým plusem banky je otevřené diskusní fórum na jejich internetových stránkách, které slouží k získávání informací o tom, s čím jsou stávající zákazníci v mBank spokojeni či naopak.

Jednou z nevýhod této banky je elektronický výpis, který chodí automaticky měsíčně na e-mail bez jakéhokoliv zabezpečení. Klient by si měl sám zvolit, zda mu tato volba vyhovuje. Bohužel u mBank není jiná možnost. U ostatních bank si klient elektronický výpis stáhne přímo z prostředí internetového bankovnictví. Další nevýhodou je, že mBank neposkytuje kontokorent.

mBank je určena pro osoby, které rádi šetří, nesnáší bankovní poplatky anebo prostě jenom touží po změně.


Sazebníky


Bankomaty