mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2012 62,4
Jan Klička

Banka zakládající si na levných či rovnou bezplatných službách v prvním kvartále
představila vylepšení pro chytré telefony. Produktově ale už druhý kvartál mBank
nic světoborného nepředvedla. Konkurence nespí, takže doufejme, že v mBank brzo
„zazvoní budíček“.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- do Sazebníku poplatků byly přidány položky, které souvisí se zahraničním platebním stykem - SEPA platby

 Oblast úrokových sazeb:

- ve sledovaném období nedošlo k pohybu úrokových sazeb

Inovace  a novinky:

- banka připravuje nový vkladový produkt  - termínovaný vkladový účet mVklad

Marketingové aktivity, komunikace:

- v tomto období nebyla zaznamenána výraznější aktivita banky

Otakar Schlossberger

 

Banka menšího rozsahu na poměry ČR s omezeným počtem obchodních míst. Banka je nevykazuje jako pobočky, ale jako finanční centra, které se charakterizují jako pobočky a pak kiosky. Jejich charakteristika je však dosti „vágní“ – místo pro spojení příjemného s užitečným. Osobně s tím nemám moc dobré zkušenosti. Je to místo pouze pro „odchyt“ klientů, ale v případě dotazů a potřeb mi nebylo uspokojivě odpovězeno. Osobně jsem názoru, že „bublina“ splaskla. Je to banka pouze se základními produkty, ale je zase nutno říci, že jejich stránky jsou velmi přehledné a srozumitelné. Sazebník banky stále patří mezi nejpřehlednější. Ale i tak se už „dostal“ na celkem sedm sekcí. Banka preferuje a nabízí v poslední době mobilní služby přes telefon a snaží se získat klienty funkčností vybraných obchodních míst i o svátcích. Banka není v současné době v reklamách vidět. Tedy alespoň já jsem nic nezaregistroval.

Co se týká společenské odpovědnosti, nenašel jsem nic. Takže v této oblasti velká rezerva…..

Martina Hedvičáková

 

mBank navázala na úspěchy z předchozích let a i letos získala ocenění v anketě Zlatý Měšec. Ve veřejném hlasování, které se uskutečnilo na finančním serveru Mesec.cz, obsadila mBank v kategorii Banky a družstevní záložny 2. místo s výslednou známkou 1,47.

I letos oslavila mBank Den bez bankovních poplatků. Ve středu 29.2. 2012 se sešli odpůrci bankovních poplatků na pražském náměstí Republiky. Zde byl umístěn obří červený připínaček jako meeting point.

Prostřednictvím nové aplikace mBank opět zjednodušila přístup do internetového bankovnictví. Ode dneška nabízí ke stažení aplikaci pro mobilní zařízení s operačním systémem Android a zároveň vylepšila stávající aplikace pro telefony a tablety Apple s operačním systémem iOS. 

Bedřich Danda

Hlavní doména její činnosti se zřejmě nachází v oblasti vedení účtů a spoření, kde má také zatím největší úspěchy, mj. i díky vstřícné poplatkové politice. Mám dojem,že se je její činnost dostatečně  nevyprofilovaná, protože její matka je zaměřena především na služby společnostem, jako jsou mezinárodní korporace, velké firmy.  

Bankovní poplatky 1Q 2012 85
Bankovní poplatky.com

 

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným významným strukturálním poplatkovým změnám. I nadále je tak banka z pohledu poplatků nejlevnější bankou u nás. Zajímavé bude sledovat reakce mBank na příchod nových bank. Hodnocení v této části neměníme.

Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. V aktuálním I. čtvrtletí se sazebník změnil k 15.3.2012 a to z důvodu přípravy bezkontaktní karty. V této souvislosti přibyla v sazebníku pasáž o bezkontaktních kartách a to v části věnované platebním kartám. Hodnocení pro I. čtvrtletí v této části neměníme.

Podoba sazebníku se ani v aktuálním čtvrtletí nezměnila. U sazebníku mBank je třeba ocenit, že je snadno k nalezení hned na homepage. Dále v něm klient v horní části najde přehlednou tabulku s archívem změn, a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly. Bohužel jednotlivé konkrétní změny klient nenajde a musí sazebníky porovnávat. Hodnocení neměníme.

Ani Q Report Scott & Rose ani Kalkulátor bankovních poplatků nezaznamenaly změnu v nákladech klientů, ani v pořadí banky a to i přes vstup nových bank. mBank je stále nejlevnější bankou (v Q Reportu Scott & Rose druhou nejlevnější za Fio bankou), pokud klient nepotřebuje služby, které tato banka neposkytuje (hotovostní operace). 

Veřejnost 1Q 2012 65
Svatopluk Čech
Josef Marcián
Roman Bárta

Kdysi jsem ji měl a zklamala mě, ale vcelku snad dobrá.

Jiří Hovorka
Eva HAvličková

superr

Houm Houmes

Bežný účet zdarma.

Daniel Cemper
jana leheckova
Ondra Ondra
Pavel Dvořák

Sazebníky


Bankomaty