mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2012 65,4
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- ve III.čtvrtletí tohoto roku nebyla znamenána žádná změna v oblasti poplatků

 Oblast úrokových sazeb:

- došlo ke změně sazby u spotřebitelského úvěru mPůjčka Plus

- byla snížena úroková sazba u hypotečního úvěru mHypotéka Light s variabilní úrokovou sazbou

Inovace  a novinky:

- v tomto období nebyl přestaven žádný nový produkt banky

Marketingové aktivity, komunikace:

- poměrně slabá aktivita banky – klienti byli informováni o účasti banky na hudebních festivalech

Daniela Čermáková

 

První z jednoduchých nízkonákladových bank čelí konkurenci třech nováčků v tomto segmentu. Oproti nim je paleta služeb o něco širší, například o podnikatelský účet, který by mohl být lákavý pro menší firmy a živnostníky.

Dalibor Z. Chvátal

 

Europlatby bez poplatku. Sice až od listopadu, ale to je zásadní zpráva, která ušetří stokoruny ročně, některým klientům měsíčně. Podnikatelé mohou také slavit, po Fio bance bude mKonto Business dalším účtem, které nabídne tuzemské platby bez poplatků. Zahájení vydávání bezkontaktních płateb je už jen třešinkou na dortu. Bravo, mBank!

 

Petr Kučera
Hana Fojtová

 

mBak má již 400 tisíc zákazníků. Stejně jako Volsbanka  použije tváře svých zákazníků v nové reklamní kampani.  Šanci dala v září všem svým klientům, kteří mohli nahrát svoji fotografii přes internet. Předvýběr pro profesionální casting provedla veřejnost hlasováním.

K běžným a podnikatelským účtům nyní klienti také dostanou novou bezkontaktní platební kartu, která umožňuje rychlé zaplacení částek do 500,- Kč pouhým přiložením karty k terminálu bez nutnosti zadávání PIN.  Tyto platební karty se hodně rozšiřují, vydávají je i ostatní banky.

 

m Banka tedy drží krok se zaváděním nových technlogií a její portfolio klientů stále narůstá. Opakovaně získává ohodnocení v různých soutěžích. Odborný časopis Global Finance ocenil v soutěži World´s Best Internet Banks 2012 mBank jako Nejlepší internetovou banku v České republice.

Bankovní poplatky 3Q 2012 83.8
Bankovní poplatky.com

 

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným strukturálním poplatkovým změnám. I nadále je tak mBank z pohledu poplatků nejlevnější bankou u nás, ale její postavení již není zcela osamocené. Hodnocení v této části neměníme.

Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. V aktuálním III. čtvrtletí se sazebník banky nezměnil, ale banka oznámila výrazné změny k 1. 11. 2012 – například zrušení poplatků za SEPA platby (odchozí i příchozí) či zrušení poplatku za odchozí platbu u podnikatelského účtu business konto. Tyto pro klienty příjemné změny budou součástí našeho hodnocení za poslední letošní kvartál. Hodnocení v této části proto neměníme, ale s pozitivním výhledem pro IV. čtvrtletí.

Podoba sazebníku se ani v aktuálním čtvrtletí nezměnila. U sazebníku mBank je třeba ocenit, že je snadno k nalezení hned na homepage. Dále v něm klient v horní části najde přehlednou tabulku s archívem změn, a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly. Bohužel jednotlivé konkrétní změny klient nenajde a musí sazebníky porovnávat. Hodnocení neměníme.

V Q Report Scott & Rose nedošlo k žádnému pohybu a tak standardní klient zaplatí stále 647 Kč ročně, což ovšem banku posunulo až na 3. místo (za Fio banku a Equa bank). Vzhledem k postavení banky v dalších porovnávačích, hodnocení snížíme jen o 0,5 bodu. mBank stále patří mezi nejlevnější banky, pokud klient nepotřebuje služby, které tato banka neposkytuje (hotovostní operace). 

Veřejnost 3Q 2012 70
Peter Bramak

Klasika u které mám i já svoj účet, ale už rok ho nevyužívám. Ale tato banka má určitě co nabídnout. Dávám pětku. Ne jako tu ve škole:)

Jana Kovačiková
Renata Hejnová

Zápory:
Chybí zabezpečení DNSSEC, platební karty nepoužívají 3D secure technologii.
Výběry ze všech bankomatů je možné dosáhnout zdarma, ale za ne oblíbených podmínek. Nemá vlastní bankomaty. Není možné zobrazit si PIN v elektronickém bankovnictví.
Klady:
osobní účet Účet bez poplatků, banka slaví den bez poplatků.
Komunikace i pomocí mForum. Je možné založit společný účet.
Neutrál:
Nabízí i kontokorent a jiné služby, které lze nalézt jinde levněji. Nemá zrovna poutavý Spořící účet. Připravuje zdarma SEPA platby.

Tomáš Nohatý

Zkalamali mě, když ptáčka lapají...

Irena Soulová
Jana Štécová
Jaroslav Pavlinak
Petr Tichý
Petr Noťas

mbank je klasika u níž si zdarma účet udělal v minulosti snad každý koho znám. Bohužel už účet moc lidí nevyužívá, protože chybí další služby


Sazebníky


Bankomaty