mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2013 61,9
Bedřich Danda

Své hodnocení ponechávám stejné, 

Petr Kučera
Dalibor Z. Chvátal

ČSOB: Potěšilo rozšíření akceptace všech karet ČSOB v oddílech České pošty, už tak nejsou jen doménou ERA/PS. Teď ještě další krok k akceptaci všech karet bez ohledu na vydavatele.

GE: GE Money Manager je příjemný grafický nástroj pro osobní finance, potěšilo, že si už rozumí s transakcemi kreditními a debetními kartami.

 

 

Je vidět, že banky postupně začaly ustupovat od poplatků za vedení hypotéky, jiné jej stále drží, ale jeho existenci zvýhodňují úrokovou sazbou. Stoupá počet spotřebitelských soutěží. Ty mají jednak udržet stávající klienty a naučit je používat služby banky, ale zároveň výrazně levnějším způsobem (od standardní reklamy) sehnat nové klienty.

Martina Hedvičáková

Druhé čtvrtletí bylo u mBank ve znamení akcí pro klienty. Pro své klienty si přichystala hned 3 akce:

- V soutěži s názvem Kartománie, zaměřené na využívání debetních a kreditních karet, se hraje vedle iPadů i o luxusní dovolenou za 100 000 Kč. Šesté kolo akce mKlub podpoří akvizici nových zákazníků na základě doporučení stávajících. Oběma stranám bude mBank rozdávat finanční odměny.

- S mBank na kole: Cyklistům přispějeme na nové kolo, nebo za ně zaplatíme startovné na Author Maraton Tour 2013

 

- Až do konce září si mBank hraje na zaměstnavatele svých zákazníků. Svůj průměrný měsíční plat získá 30 majitelů osobního účtu mKONTO a 12 vlastníků účtu pro podnikatele mBUSINESS Konto. Jeden šťastlivec navíc obdrží jednorázově celoroční mzdu, tedy dvanáctinásobek svého průměrného měsíčního platu.

Jan Klička

Dříve velmi progresivní banka také ve druhém kvartále téměř zcela stagnovala. Spustila dvě soutěže pro zákazníky, což jí možná udrží stávající „ovečky“, ale rozhodně nepřiláká nové. A konkurence nespí…

Bankovní poplatky 2Q 2013 85
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k poplatkovým změnám. I nadále tak mBank z pohledu poplatků patří mezi nejlevnější banky u nás, ale její postavení již není tak zcela neotřesitelné. Hodnocení v této části neměníme.

Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. V aktuálním II. čtvrtletí k žádným změnám nedošlo, proto nemáme v tomto čtvrtletí důvod hodnocení v této části měnit.

Podoba sazebníku se ani v aktuálním čtvrtletí nezměnila. U sazebníku mBank je třeba ocenit, že je snadno k nalezení hned na homepage. Dále v něm klient v horní části najde přehlednou tabulku s archívem změn, a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly. Bohužel jednotlivé konkrétní změny klient nenajde a musí sazebníky porovnávat. Hodnocení neměníme.

 

V Q Report Scott & Rose nedošlo k žádnému pohybu a tak standardní klient zaplatí stále 647 Kč ročně, což ovšem banku posunulo už na 4. místo (za Fio banku, Equa bank a nově za Air Bank). Nedávno jsme kvůli tomuto pohybu dolů snižovali hodnocení v této části, tentokrát jej ponecháme na stávající úrovni, ovšem s negativním výhledem do dalšího čtvrtletí.

Veřejnost 2Q 2013 72.5
Peter Bramak
Jana Kovačiková

malá banka bez poboček, to není nic pro mě

Jan Komár
Antonín Svoboda

banka, která vnesla trochu života do bankovnictví, osobní dobrá zkušenost


Sazebníky


Bankomaty