mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2013 58,9
Miroslav Zeman

mBank ve čtvrtém čtvrtletí nepřišla vůbec s ničím a byla tak jednou z nejpasivnějších bank.

Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Od 6. listopadu mohli rozbalit zákazníci mBank narozeninový dárek k 6. narozeninám v podobě nejvýhodnějšího neomezeného mobilního tarifu na trhu – mVolání.

 

Po Novém roce přijde Nová mBank.

Petr Kučera
Olga Ortová Šeflová

Elektronickou komunikaci s klienty, internetové i mobilní bankovnictví mBanky lze hodnotit stéle pozitivně. V poplatkové politice právě stále patří k těm přívětivějším bankám, to se zejména projevuje u nezpoplatněných SEPA plateb do zemí EHP. Žádné závratné novinky však nenabídla, těšíme se na zrušení některých dalších poplatků (+ 1 bod)

Bankovní poplatky 4Q 2013 86.3
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. V aktuálním IV. čtvrtletí sice nedošlo k žádným významným ani strukturální poplatkovým změnám, zato banka oznámila změnu poplatků od 9. 2. 2014 a především změnu loga, image, názvu a internetového bankovnictví. Tyto převratné novinky tedy budou předmětem našeho hodnocení v příštím čtvrtletí. Hodnocení v této části neměníme.

Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. V aktuálním IV. čtvrtletí k žádným poplatkovým změnám nedošlo, ale banka, jak již bylo uvedeno, oznámilo výrazné změny na únor 2014. Pokud jde o bankovní poplatky, tak změny se týkají především zrušení poplatku za vedení kontokorentu a za změnu osobních údajů v hypoteční smlouvě. Těmto změnám se budeme věnovat příště. Po minulém zvýšení hodnocení, jej tentokrát ponecháváme na stejné výši.

Podoba sazebníku se ani v aktuálním čtvrtletí nezměnila. U sazebníku mBank je třeba ocenit, že je snadno k nalezení hned na homepage. Dále v něm klient v horní části najde přehlednou tabulku s archívem změn, a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly (jednotlivé minulé sazebníky jsou stáhnutelné v pdf formátu). Bohužel jednotlivé změny nejsou nijak zvlášť označeny a tak je třeba sazebníky porovnávat. Hodnocení pro aktuální IV. kvartál neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále standardní klient zaplatí 634 Kč ročně. I přesto je v tomto průzkumu banka překvapivě až na 4. místě (za Fio bankou, Equa bank a Air Bank). Nedávno jsme kvůli tomuto pohybu v pořadí bank dolů snižovali hodnocení v této části, tentokrát jej ponecháme na stávající úrovni.

mPŮJČKA plus do konce roku bez úroku, 1. 10. 2013

 

Od konce září mohli získat mPŮJČKU plus i zcela noví zákazníci mBank. Do konce roku navíc nezaplatí na úrocích ani korunu, zaplacené úroky jim mBank vrátí zpět.

Veřejnost 4Q 2013 52
Jan Komár

Je možné založit společný účet (oba mají zcela rovnocená práva). SEPA platby zdarma, mForum, tím vším se hlavně banka výjímá od většiny bank. Všechny tuzemkské transakce a vedení jsou zdarma. Jde vidět u banky zlepšování služeb.

Zápory banky: nemá vlastní bankomaty, přihlášení do internetbankingu by mohlo být na autorizační SMS.

Ladislav Mika
Libuše Nechvátalová
Petr Vít

polská banka


Sazebníky


Bankomaty