mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2014 62,1
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Banka na začátku roku změnila svůj image i logo. Stejně tak přišla s poměrně velkou změnou svého internetového bankovnictví čímž oživila pocit změn a novátorství této banky z doby, kdy vstupovala na tuzemský trh.

Banka následně již představovala a upravovala své internetové bankovnictví a nové služby, které díky této změně svým klientům nabízí.

 

Jedinou změnou v nabídce produktů byla odměna za doporučení konta u mBank známým. Odměna činí 500 korun.

Martina Hedvičáková

V tomto čtvrtletí přišla mBank s novým logem, designem a internetovým bankovnictvím.

Jan Klička

Kdysi bývali štikou v bankovním rybníce, v poslední době ale ztráceli dobyté pozice na bankovním trhu. A proto přišla změna – od února je tu nová mBank s jednodušším internetovým bankovnictvím, s novým logem a designem. To vše je jasné plus. V porovnání s konkurencí by to však chtělo vytasit ještě nějakou neodolatelnou nabídku, třeba na spoření. Jen slib 500 Kč za každého nového klienta, kterého ten stávající přivede, stačit skutečně nemusí.

Bankovní poplatky 1Q 2014 87.5
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. V aktuálním I. čtvrtletí došlo k oznámené změně poplatků a to od 9. 2. 2014, ale především banka změnila logo, image, název a internetového bankovnictví. Poplatková struktura zůstala zachována, takže i my zatím ponecháváme hodnocení v této části beze změny.

Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. I přesto, jak již bylo zmíněno, mBank od 9. 2. 2014 zrušila poplatek za vedení kontokorentu mRezerva, který se dříve pohyboval v rozmezí od 19 Kč do 150 Kč podle tarifu. Ze sazebníku dále vypadly poplatky, které byly zdarma, ale i poplatek za změnu osobních údajů ve smlouvě (dříve 300 Kč). Do sazebníku banka nově doplnila sankce při předčasném splacení hypotéky a pokuty za různá porušení smlouvy o hypotečním úvěru. Klient tak tyto údaje najde přehledně v sazebníku a nikoliv až v samotné smlouvě. Vzhledem k pozitivním poplatkovým změnám, jsme se rozhodli zvýšit hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

Podoba sazebníku se v aktuálním čtvrtletí drobně změnila z hlediska nového loga, grafiky apod.. Nicméně v principu zůstal sazebník stejný. Sazebník mBank je stále snadno k nalezení hned na homepage. Dále v něm klient najde přehlednou tabulku s archívem změn, a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly (jednotlivé minulé sazebníky jsou stáhnutelné v pdf formátu). Bohužel jednotlivé změny nejsou nijak zvlášť označeny a tak je třeba sazebníky porovnávat. Hodnocení pro aktuální I. kvartál neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose zatím nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále standardní klient zaplatí 634 Kč ročně. I přesto je v tomto průzkumu banka překvapivě až na 4. místě (za Fio bankou, Equa bank a Air Bank). Vzhledem k tomu, že nedošlo k žádným posunům, hodnocení v této části neměníme.

Nová mBank bude levnější, ušetří desetitisíce zákazníků, 9. 2. 2014

 

mBank představila sazebník poplatků osobních financí platný od 9. února 2014. Ve stejný den, kdy banka v rámci projektu Nová mBank změní logo, firemní image a nabídne zákazníkům nové internetové bankovnictví, zmizí z jejího sazebníku poplatky za vedení  povoleného přečerpání (kontokorentu) a za změnu osobních údajů v hypoteční smlouvě. Desítky tisíc zákazníků ušetří řádově stokoruny ročně.

Veřejnost 1Q 2014 72
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jan Vávra
Jaroslav Číhal

Účet jsem zrušil jako banka bez poplatků při standraním chování klienta omezuje zejména ve výběrech. Slovo standardní vztahuji na sebe na ne to, že vybírám jednou dvakrát měsíčně to už není v dnešní době standard. Trochu mě odrazují jejich reklamy, holka s vyplazeným jazykem apod. Máme určitou úroveň chování a vystupování. Poplatky platitit můžeme a nemusíme a tato reklamaa mi nepřijde nejvkusnější. Je vidět posun v internetováém bankovnictví. marketingu došli nápady, tak se zaměřiili na ekonomickou část  řízení klientského portoflia pomocí sledování příjmů a výdajů.  Banka nabízí běžné služby co může vyhovovat části klientů pro část může být omezující a nekomfortní.

Václav Král

Sazebníky


Bankomaty