mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2014 67,9
Otakar Schlossberger

Banka menšího rozsahu na poměry ČR s omezeným počtem obchodních míst. Je to banka pouze se základními produkty. Jejich internetové stránky jsou nové (tedy alespoň já je zaregistroval až nyní), ale je zase nutno říci, že jejich stránky jsou velmi přehledné a srozumitelné. Sazebník banky stále patří mezi nejpřehlednější, i když už i ten je složitější.  Banka preferuje a nabízí v poslední době mobilní služby přes telefon a snaží se získat klienty funkčností vybraných obchodních míst i o svátcích. Banka není v současné době v reklamách vidět. Tedy alespoň já jsem nic nezaregistroval. Dále nebyly k nalezení ani finanční ukazatele a další dokumenty, které je banka povinna sdělovat veřejnosti.

 

Co se týká společenské odpovědnosti, opět a stále jsem nic nenašel. Proto bance ponechávám hodnocení z minula. 

Miroslav Zeman

mBank potvrzuje, že se po několika letech pasivity opět snaží přinést svým klientům novinky a pozitivní aktivitu. Jako první se banka pochlubila umístěním svého bankovního úvěru v našem srovnání.

Nejvyšší příčku testu neúčelových bankovních úvěrů, který provádí Bankovnipoplatky.com s agenturou MindBridge, obsadila mPůjčka Plus. Při půjčce 50 tisíc Kč na pět let ušetří zákazníci mBank 22 160 Kč oproti nejméně výhodné nabídce v testu.

Mimo zájem banky nezůstali ani podnikatelé, což nebyla dříve pro banku zcela zásadní cílová skupina. Účet pro podnikatele mKonto Business, získal v letošním 12. ročníku soutěže Zlatá koruna, v Ceně podnikatelů, druhé místo. Do Top 10 se v Ceně veřejnosti probojoval i běžný účet mKonto, jenž skončil na osmé příčce.

Banka si také nezapomněla pochválit svou bezpoplatkovou politiku a udělala zajímavé i když malinko účelové srovnání. Dle mBanky, která dosáhla již půl milionu klientů, těmto klientům ušetřila oproti hypotetické klasické bance až miliardu korun.

Na konci června se opět pochlubila banka svým vítězstvím v porovnání bankovních produktů. V sedmém kole testu neúčelových bankovních úvěrů, který provádí Bankovnipoplatky.com s agenturou MindBridge, se mPůjčka Plus ukázala opět jako nejvýhodnější. S půjčkou 50 tisíc korun na pět let ušetří zákazníci mBank 28 474 Kč oproti nejméně výhodné testované 

Petr Kučera
Martina Hedvičáková

mBank začala svým zákazníkům v České republice nabízet inovativní způsob, jak spořit, s názvem mSpoření. Jde o chytrý spořící mechanismus, který při platbě automaticky připisuje na spořicí účet drobnou částku, jejíž výši si zákazník předem zvolí. Zůstatek na spořicím účtu mSpoření je úročen atraktivní sazbou 3 % p. a. mSpoření si mohou zákazníci mBank aktivovat v novém internetovém bankovnictví a přes mLinku.

 

mBank získala v květnu svého půlmiliontého zákazníka.

Olga Ortová Šeflová

Elektronickou komunikaci s klienty lze hodnotit stéle pozitivně. Částečný rebranding je také úspěšný. Za nové internetové bankovnictví sice sbírá mBank ocenění, ale to je směrováno pro náročnější klienty, které dosud banka neobsluhovala. Ovšem zřejmě naprosto rezignovala na jeho jednoduchost, která je většinou základním stavebním kamenem uživatelské přívětivosti, a to může být spojeno i s odlivem stávajících klientů. Proto se musela navrátit i ke starší verzi internetbankingu. V poplatkové politice stále patří k těm přívětivějším bankám, rovněž z hlediska úrokové politiky je její nabídka zajímavá, jak v oblasti spoření, tak v oblasti úvěrů. Její hypotéky patří stále k atraktivním, nové spořící konto je také zajímavé. (+ 1 bod)

Bankovní poplatky 2Q 2014 87.5
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 2Q 2014 62.5
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jiří Sychrava
Jana Dojezdová
Miki Samarytány
Alexandra Kuruczová
Václav Král

Banka má mForum.  Zdarma i SEPA (europlatby) platby. Zamrzí: banka v ČR nemá vlastní bankomaty, výběry z bankomatů nejsou levné. Nabízí zajímavé služby, ale je náročnější některé služby zrušit než v některých jiných bankách.


Sazebníky


Bankomaty