mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2014 67,2
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

mBank přišla ve třetím čtvrtletí především s ohlášením změn svého poplatkového sazebníku. Z úprav je zřejmé, že banka jde cestou nasměrování klientů na produkty, které chce banka klientům nejvíce prodat. Naopak u nelukrativních či nákladných produktů banka poplatky zvyšuje. Celkově však koncept změn poplatků hodnotíme mírně pozitivně.

První změnou, které se úpravy týkají, je zavedení tří výběrů z bankomatu bez podmínek a bez poplatku. Klienti mBank tak mohou v jednom měsíci uskutečnit tři výběry hotovosti z bankomatu, aniž by platili jakýkoliv poplatek. Toto je velmi vstřícný přístup zaměřený na skutečné potřeby a požadavky bankovních klientů. Musíme hodnotit jednoznačně kladně.

Další významnou změnou je uplatnění poplatku za vedení platební karty k účtu u mBank. Poplatek bude činit 29 korun, ale pouze pro ty klienty, kteří ji nebudou aktivně využívat. Aktivním využíváním banka rozumí měsíční transakce v minimální výši 500 korun. Pokud tohoto objemu klient nedosáhne, nebo kartu vůbec nepoužívá, zaplatí za její vedení uvedený poplatek.

 

Jediným případem změny poplatků, který bance musíme zkritizovat, je uplatnění poplatku za zjištění zůstatku z bankomatu. Pokud si tedy klient nechá na bankomatu ukázat výši svého zůstatku, což je koneckonců při výběru velmi praktická informace, pak zaplatí poplatek 9 korun. Je zřejmé, že tuto službu chce banka pravděpodobně z důvodu nákladovosti odbourat a motivovat své klienty, aby si zůstatek účtu zjišťovali buď přes internetové bankovnictví, nebo přes nový mobil-banking. I přes výše uvedené, negativní na celé věci je i to, že daný poplatek byl mnoha desítkami tisíc klientů označen jako nejabsurdnější bankovní poplatek v roce 2012.

Martina Hedvičáková
Olga Ortová Šeflová

mBank v poplatkové politice stále patří k těm přívětivějším bankám, rovněž z hlediska úrokové politiky je její nabídka zajímavá. To ji přeneslo výrazné zvýšení podílu na trhu spotřebitelských úvěrů. Rovněž nabídka jejích velmi atraktivních hypotečních úvěrů vybočuje z českého trhu. (+ 2 body)

Bankovní poplatky 3Q 2014 87.5
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 3Q 2014 58.3
Vladislav Šrámek

Banka má mForum. Zdarma i SEPA (europlatby) platby!!, což by mělo být standardem. Kolem platebních karet a množství bankomatů je to špatný, dokazuje to i připravovaný nový sazebník. Nabízí zajímavé služby, ale je náročnější některé služby zrušit na dálku než v jiných bankách. Nabízí občas zajímavé akce.

Michaela Jirkalová
Lojza Kořínek
Jana Jahrolová
Jan Petr

Sazebníky


Bankomaty