mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2014 67,9
Miroslav Zeman

mBank o sobě nechala i ve čtvrtém čtvrtletí řádně vědět. mBank pokračovala v rozvoji samoobslužného bankovnictví a přinesla na český trh novou bankovní aplikaci pro mobilní telefony. Ta využívá grafické rozhraní podobné úspěšnému internetovému bankovnictví mBank, které bylo představeno loni v únoru. Aplikace umožňuje nejen přístup k běžným a spořicím účtům, kartám, úvěrovým produktům a dalším službám, ale také možnost zkontrolovat zůstatek na účtu ještě před přihlášením, uskutečnit platby či díky inteligentnímu vyhledávání najít ty už realizované.

mBank také doživotně garantuje bezplatný a bezpoplatkový běžný účet.

 

mBank mimo jiné také získala ve světové soutěži nejlepších bankovních projektů tři ocenění, přičemž překonala konkurenci z pěti kontinentů. Mobilní půjčka jen za 30 sekund se stala nejslibnější myšlenkou z analyzovaných projektů. Slevový program mSleva zvítězil ve dvou kategoriích a pomohl bance získat nejen postavení nesporného lídra v oblasti každodenního bankovnictví, ale i instituce, která radikálně mění image díky inovativním řešením.

Bedřich Danda
Petr Kučera
Otakar Schlossberger
Olga Ortová Šeflová

V poplatkové politice u řady produktů nemá mBank konkurenci, navíc garantuje vedení účtu zdarma. Její hypoteční úvěry patří mezi nejvýhodnější na trhu, u spotřebitelských úvěrů si vede též dobře a zaznamenává významný podíl na jejich trhu. Modernizací prošlo i její mobilní bankovnictví. Stále tedy patří ke klientsky velmi příznivým bankám a proto je také z hlediska počtu klientů mezi malými retailovými elektronickými bankami tou největší.

 

(+ 3 body)

Bankovní poplatky 4Q 2014 86.3
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. Poplatková struktura zůstala zachována, takže i my zatím ponecháváme hodnocení v této části beze změny.

Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. Pro aktuální čtvrtletí není důvod měnit hodnocení z minula.

Podoba sazebníku se v aktuálním čtvrtletí drobně změnila z hlediska nového loga, grafiky apod.. Nicméně v principu zůstal sazebník stejný. Sazebník mBank je stále snadno k nalezení hned na homepage. Dále v něm klient najde přehlednou tabulku s archívem změn, a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly (jednotlivé minulé sazebníky jsou stáhnutelné v pdf formátu). Bohužel jednotlivé změny nejsou nijak zvlášť označeny a tak je třeba sazebníky porovnávat. Hodnocení pro aktuální I. kvartál neměníme.

 

V Q Reportu Scott & Rose zatím nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále standardní klient zaplatí 634 Kč ročně. I přesto je v tomto průzkumu banka překvapivě až na 6. místě. Vzhledem k tomu jsme o 0,5 bodu snížili naše hodnocení v této části. 

Veřejnost 4Q 2014 70
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Sazebníky


Bankomaty