mBank

mBank S.A., organizační složka,

Generální ředitel: Pawel Kucharski

Pernerova 691/42, Praha 8,186 00

www.mbank.cz

Kód banky: 6210

Infolinka:+420 222 111 999

Blokace karet:  Blokaci snadno provedete v mobilní aplikaci, internetovém bankovnictví nebo pomocí mLinky +420 222 111 999

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 446 milionů Kč

 

 


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2012
3. čtvrtletí
2012
1. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2015 63,9
Martina Hedvičáková

Skupina mBank v posledním čtvrtletí 2014 vykázala stabilní výsledky. Čistý zisk dosažený v roce 2014 dosáhl úroveň 1,3 miliard polských zlotých a jen v posledních třech měsících roku představoval 309 milionů zlotých.

Koncem loňského roku přinesla mBank na český trh jedinečnou bankovní aplikaci pro mobilní telefony s operačním systémem Android. V lednu 2015 mBank zpřístupnila její verzi pro operační systém iOS.

Miroslav Zeman

mBank je zajímavá banka. V trhla na náš trh před léty jako vítr. Bylo o ní všude slyšet. Zvedla první vlnu přechodu klientů od velkých bank k této nové. Vše bylo zdarma, vše bylo jednoduché a snadné. Základem byl přitom do té doby zatím ne úplně rozšířený internet a internetové bankovnictví. mBank zavedla do tuzemského slovníku pojem \"internetové banka\".

Od té doby jakoby banka usnula. Ze dne na den se vytratila. Snad dosáhla toho co chtěla a o více už neusiluje. Je to škoda. Banka měla velkou perspektivu a naději stát se skutečně významnou tuzemskou bankou. To by se však nesměla leknout svého úspěchu. Nyní už co do úspěšnosti a počtu klientů tuto banku v podstatě dohnaly její stejně velcí a stejně zaměření konkurenti jako Fio či Air Bank. Teprve příchod těchto bank jako přímé konkurence trošku nastartoval aktivitu této banky a také její nové inovace.

V lednu tohoto roku banka spustila novou aplikaci pro své mobilní bankovnictví. Jedná se o velmi zajímavou bankovní aplikaci pro mobilní telefony s operačním systémem Android. U zákazníků dle tvrzení banky zaznamenala velký úspěch hned po svém zpřístupnění. Už za jeden měsíc od uvedení na ni přešla téměř polovina českých zákazníků využívajících mobilní bankovnictví. Je třeba potvrdit, že banka používá ve svých aplikacích velmi netradiční řešení, která jsou svou moderností a nenormálností velmi přitažlivá zejména pro mladší klienty a studenty.

Banka se také v únoru pochlubila svými hospodářskými výsledky. Jedná se však o výsledky celé polské skupiny. Čistý zisk dosažený v roce 2014 dosáhl úroveň 1,3 miliard polských zlotých a jen v posledních třech měsících roku představoval 309 milionů zlotých, řekl Cezary Stypułkowski, předseda představenstva mBank.

Bedřich Danda
Otakar Schlossberger

Internetové stránky této banky jsou v tuto chvíli nějaké zmatečné. Pestré až moc na můj vkus. Sazebník banky stále patří mezi nejpřehlednější, i když už i ten je složitější. Bylo je možné najít až přes vyhledávač banky. Banka není v současné době v reklamách vidět, a to ani v tisku. Tedy alespoň já jsem nic nezaregistroval. Dále nebyly k nalezení ani finanční ukazatele a další dokumenty, které je banka povinna sdělovat veřejnosti.

Co se týká společenské odpovědnosti, opět a stále jsem nic nenašel. Proto bance ponechávám hodnocení z minula. 

Markéta Grušáková

mBank dnes již patří mezi tradiční banky. Mezi lidmi se jedná o populární banku primárně díky bezplatnému vedení účtu. Nevýhodou je nízké, dalo by se říci, že až neznatelné úročení. V prvním čtvrtletí tohoto roku mBank nepřišla s žádnou novinkou. Budeme si asi muset počkat.

Bankovní poplatky 1Q 2015 83.8
Bankovní poplatky.com

Nízkonákladová banka, která svou politiku postavila na nulových poplatcích. Poplatková struktura zůstala zachována, takže i my zatím ponecháváme hodnocení v této části beze změny.

Banka příliš poplatkových změn nedělá, protože není moc kde. Nicméně od 1. března došlo v bance téměř k poplatkové revoluci. Spořicí účet eMax Plus, mSpoření, Spořicí účet pro podnikatele eMax Business- změna ceny u 2. a každé další vnitrobankovní nebo mezibankovní platby přes Internetové bankovnictví měsíčně z 19 Kč na 29 Kč a přes mLinku z 39 Kč na 49 Kč. Zrušení poplatku za poskytnutí Povoleného přečerpání k mKontu Business (dříve 1 % z výše schváleného limitu) a úprava poplatku za vedení tohoto přečerpání měsíčně z „0,15 % z nevyužité částky limitu měsíčně (bude účtovaný v případě, že klient čerpá v daném měsíci méně než 50 % úvěrového limitu)“ na „0,25 % z nevyužité částky limitu měsíčně (účtuje se v případě, že čerpání limitu v daný měsíc nepřesáhne 30 %)“. První až třetí výběr hotovosti debetní kartou ze všech bankomatů v ČR měsíčně je nově zdarma. Čtvrtý a každý další výběr pak stojí 35 Kč. Zjištění disponibilního zůstatku na účtu prostřednictvím bankomatu je nově zpoplatněno částkou 9 Kč (dříve zdarma), a to jak pro debetní, tak pro kreditní karty. Pojištění pro případ zneužití debetní i kreditní karty se zdražilo z 19 Kč na 29 Kč měsíčně. Výběr hotovosti u obchodníků (cash back) je nově zdarma s debetní kartou ke spořicímu účtu eMax (dříve 35 Kč). Odeslání jednorázové SMS notifikace v rámci služby SMS Push se zdražuje z 1,40 Kč / 1 SMS na 2 Kč / 1 SMS. Zaslání pravidelného výpisu z běžného nebo úvěrového účtu a informace o zůstatku na konci roku poštou zdražilo z 30 Kč na 50 Kč. Hlavní debetní karta je nově zdarma, pokud klient s kartou utratí alespoň 500 Kč měsíčně (jinak banka účtuje 29 Kč měsíčně), dodatková karta stojí nově 100 Kč ročně. Připsání zahraniční platby stojí aktuálně 99 Kč (dříve 49 Kč).

Podoba sazebníku se v aktuálním čtvrtletí drobně změnila z hlediska nového loga, grafiky apod.. Nicméně v principu zůstal sazebník stejný. Sazebník mBank je stále snadno k nalezení hned na homepage. Dále v něm klient najde přehlednou tabulku s archívem změn, a jakého okruhu služeb či produktů se tyto změny a kdy týkaly (jednotlivé minulé sazebníky jsou stáhnutelné v pdf formátu). Bohužel jednotlivé změny nejsou nijak zvlášť označeny a tak je třeba sazebníky porovnávat. Hodnocení pro aktuální I. kvartál neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose došlo ke zvýšení nákladů, takže standardní klient nově zaplatí 744 Kč (dříve 634 Kč) ročně. I přesto je v tomto průzkumu banka překvapivě až na 8. místě. Vzhledem k tomu jsme o 0,5 bodu snížili naše hodnocení v této části. 

Veřejnost 1Q 2015 57.5
Peter Bramak
Jana Kovačiková

mBank také ukázala, že umí pracovat s klienta a umí být vůči nim pozorná. Jako od první nízkonákladové banky jsem však od ní čekala více

Milan Mroczkowski

Europlatby (SEPA) platby jsou zdarma, pro někoho i zajímavé balíčky na volání.

Vladislav Král

Sazebníky


Bankomaty