Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2012 64
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období bylo provedeno zhruba 20 změn. Nejvíce jich bylo zaznamenáno u platebních karet. Několik změn proběhlo v oblasti úvěrů a přímého bankovnictví.

Oblast úrokových sazeb:

- ve sledovaném období nedošlo k pohybu úrokových sazeb

Inovace  a novinky:

- byly vylepšeny parametry spotřebitelského úvěru Era půjčka na bydlení

- od 1.7.2012 je platební karta Maxkarta postupně nahrazována kartou typu Debit MasterCard

- aplikace Era smartbanking je dostupná i pro telefony s operačním systémem Windows Phone společnosti Microsoft

Marketingové aktivity, komunikace:

- prostřednictvím informačních kanálů banky byli klienti informováni o speciální nabídce Era kreditní karty a o změně Podmínek pro spořicí a vkladové účty

Daniela Čermáková

 

Poštovní spořitelna je větví ČSOB, jejíž zázemí využívá. Tuto banku zdobí kvalitní e-banking a široká síť poboček na českých poštách. Snahy udělat z Poštovní spořitelny „jednoduchou“ banku Era se zatím neprojevují. Pokud nemáte některý ze zvýhodněných produktů (studentské konto), nemusí být pro vás služby této banky nejlevnější. Pozitivně hodnotím Smartbanking a nabídku bezkontaktních platebních míst. Jednoznačně chválím  3D Secure zabezpečení pro platby přes internet. 

Dalibor Z. Chvátal

 

Beze změn.

Petr Kučera
Hana Fojtová

 

Era zprovoznila nová finanční centra.  Zvýšila tak jejich počet na 70. Součástí je také samoobslužná zóna, tzv. Era point.

ČSOB a Era začíná vybrané pokladny Českých drah vybavovat bezkontaktními terminály. Terminály jsou určeny pro držitele bezkontaktních platebních nástrojů - bezkontaktních platebních karet, bezkontaktních samolepek či mobilních telefonů vybavených technologií NFC.  Znamená to zrychlení odbavení zákazníků.  Operace do 500 Kč bez zdávání PIN.  Myslím, že ČD jsou opravdu pro bezkontaktní terminály jako dělané.

Vylepšení doznala Půjčka na bydlení, která kombinuje výhodu účelové půjčky a volnost neúčelového čerpání.  Má tedy nižší úrokovou sazbu oproti hotovostním půjčkám ( od 7,9% p.a.) a zároveň klienti nyní mohou až 60 tis.Kč čerpat bez sledování účelu. Neplatí se žádné poplatky za podání žádosti o úvěr, jeho správu ani předčasné splátky. Za doložení účelu se považují i doklady uhrazené až 1 rok zpátky.  Považuji úvěr za dobrou možnost financování menších oprav nebo vybavení domu či bytu. Podmínkou je mít účet Era. Bez zajištění lze získat až 600 tis. Kč. Splatnost 10 let.

Era sjednocená půjčka pomůže klientům sjednostit spotřebitelské úvěry a kreditní karty do jednoho úvěru. Momentálně žádaná služba. Bez zajištění lze získat až 450 tis. Kč, se spoludlužníkem až 600 tis.Kč. Úvěr je opět bez poplatků za zřízení, vední účtu a mimořádnou splátku. Splatnost 8 let. Sazby od 9,9% p.a.

Bankovní poplatky 3Q 2012 72.5
Bankovní poplatky.com

 

V posledním roce se stalo téměř pravidlem, že většinu změn, které PS aplikuje, činí tak společně s ČSOB. V aktuálním III. čtvrtletí k tomu sice nedošlo, ale banka oznámila společné poplatkové změny od 1. 11. 2012, takže budou předmětem našeho hodnocení v příštím kvartále. Proto hodnocení v této části ponecháváme ve stejné výši jako minule.

Poštovní spořitelna v tomto čtvrtletí příliš změn nepřichystala, těšit se na ně můžeme až v dalším čtvrtletí (nově bude zařazen poplatek za zjištění zůstatku z cizího bankomatu či zpoplatněná možnost za expresní vydání platební karty). Banka v tomto III. kvartále nahradila v rámci svého účtu elektronickou kartu kartou embosovanou. Hodnocení v této zatím neměníme, uvidíme, jak to bude vypadat v posledním letošním čtvrtletí.

Sazebník PS patří k těm méně přehledným. Je příliš dlouhý, komplikovaný a graficky nepřehledný. Nicméně změnou sazebníku na počátku letošního roku (k 1. 2. 2012) došlo přece jen ke zlepšení. Hned na začátku sazebníku v pdf formátu je celkem přehledná tabulka, která znázorňuje poplatky u jednotlivých druhů kont a to za vedení účtu a za transakce. Pro klienty je příjemné, že je tabulka rozdělená podle druhu účtů, komunikačního kanálu, který klient použije a na jednotlivé transakční služby. Může si tak snadněji než dosud najít, kolik a za co zaplatí. Po této tabulce již pokračuje původní sazebník PS. V aktuálním čtvrtletí k žádným grafickým změnám nedošlo a tak hodnocení nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose došlo k mírnému snížení poplatků, kdy náklady standardního klienta klesly z 1.614 Kč ročně na 1.568 Kč. Vzhledem k této mírné změně, ponecháváme hodnocení v této části zatím nezměněné.

Veřejnost 3Q 2012 53.8
Peter Bramak

Poštovka je má láska, dávám desítku a tímto vyjadřuji spokojenost s tím jaká tato banka je a že jsem s ní plně spokojený.

Jana Kovačiková
Miloš Nohavica

Je na každé poště, je velmi dostupná a čitelná

Renata Hejnová
Tomáš Nohatý
Irena Soulová
Jana Štécová
Jaroslav Pavlinak
Libor Vaněk

spokojen tak ,že chrochtám a přeji hodně nej nej úspěchů

Petr Tichý

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty