Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2013 65,9
Bedřich Danda

snižuji

Petr Kučera
Dalibor Z. Chvátal

ČSOB: Potěšilo rozšíření akceptace všech karet ČSOB v oddílech České pošty, už tak nejsou jen doménou ERA/PS. Teď ještě další krok k akceptaci všech karet bez ohledu na vydavatele.

GE: GE Money Manager je příjemný grafický nástroj pro osobní finance, potěšilo, že si už rozumí s transakcemi kreditními a debetními kartami.

 

 

Je vidět, že banky postupně začaly ustupovat od poplatků za vedení hypotéky, jiné jej stále drží, ale jeho existenci zvýhodňují úrokovou sazbou. Stoupá počet spotřebitelských soutěží. Ty mají jednak udržet stávající klienty a naučit je používat služby banky, ale zároveň výrazně levnějším způsobem (od standardní reklamy) sehnat nové klienty.

Martina Hedvičáková

Služby Czech POINT jsou od 29.4.2013 dostupné na čtrnácti vybraných Era finančních centrech. Československá obchodní banka, a. s. pod svou značkou Era je prvním komerčním subjektem na českém trhu, který získal od Ministerstva vnitra ČR licenci na poskytování této služby.

Jan Klička

Nové debetní karty ale také internetový účet pro děti od deseti let. To jsou dvě novinky z Poštovní spořitelny. Zvlášť dětský účet je pěkným příspěvkem do debaty o vyšší finanční gramotnosti mezi mládeží. Běžného občana potěší i zavedení služby CzechPOINT na Finanční centra PS nebo možnost nechat si spočítat hypotéku také na vybraných poštách.

Bankovní poplatky 2Q 2013 68.8
Bankovní poplatky.com

V posledním roce se stalo téměř pravidlem, že většinu změn, které PS aplikuje, činí tak společně s ČSOB. Nicméně v aktuálním II. čtvrtletí PS poplatkové změny neuskutečnila. Od 29. 4. zavedla banka ve svých finančních centrech službu Czech Point. Hodnocení tak v této části pro II. kvartál neměníme.

Poštovní spořitelna v aktuálním II. čtvrtletí žádné velké změny sazebníku nepřipravila. Nejbližší změna je naplánovaná od 1. 8. 2013. Vzhledem k tomu nemáme důvod měnit hodnocení v této části.

Sazebník PS patří k těm méně přehledným. Je příliš dlouhý, komplikovaný a graficky nepřehledný. Nicméně změnou sazebníku na počátku minulého roku (k 1. 2. 2012) došlo přece jen ke zlepšení. Hned na začátku sazebníku v pdf formátu je celkem přehledná tabulka, která znázorňuje poplatky u jednotlivých druhů kont a to za vedení účtu a za transakce. Pro klienty je příjemné, že je tabulka rozdělená podle druhu účtů, komunikačního kanálu, který klient použije a na jednotlivé transakční služby. Může si tak snadněji než dosud najít, kolik a za co zaplatí. Po této tabulce již pokračuje původní sazebník PS. V aktuálním čtvrtletí k žádným grafickým změnám nedošlo a tak hodnocení nemáme důvod měnit.

 

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo ke změnám a tak roční náklady standardního klienta zůstaly na úrovni 1.620 Kč. Vzhledem k minulému zvýšení nákladů a propadu v pořadí mezi ostatními bankami, jsme se rozhodli snížit velmi vysoké hodnocení v této části o 0,5 bodu. 

Veřejnost 2Q 2013 66.7
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Poštovka je dostupná, velká a kvalitní banka

Jan Komár
Miloš Nohavica

Je dcera ČSOB, tak dávám podobné hodnocení

František Záleský

Všechno super, jen by mohly být nižší poplatky...

Antonín Svoboda

tato dcera ČSOB je tunel na peníze z pošty, nikdo neprodává tak levně státní zaměstnance jako státní pošta


Sazebníky


Pobočky

Bankomaty