Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2013 64,2
Otakar Schlossberger

Situace přetrvává - nehodnotím, neboť se jedná o divizi ČSOB a není nositelem samostatné bankovní licence. 

Olga Ortová Šeflová

Tato retailová složka finanční skupiny ČSOB, která se zvolna začíná přejmenovávat na ERA se výrazně podílí na rozvoji smatrbankingu, PDA bankingu a bezkontaktních plateb. Klienti přivítali i novou podobu internetového bankovnictví této banky (ERA portál s širší nabídkou bankovních služeb.) Pro retailovou klientelu však není její poplatková politika nejatraktivnější. (+1 bod)

Martina Hedvičáková

Poštovní spořitelna se snaží nalákat klienty na nové technologie a především možnosti smartbankingu.

Jako loňský rok vyjela ERA na festivaly s mobilními bankomaty, které slaví úspěch.

U Osobního účtu a Eurokonta zvýšila poplatek za zpracování hotovosti připisované na účet zadané tiskopisem (dokladem) v pobočce České pošty na 20,-Kč z původních 12 Kč.

Dále Era / Poštovní spořitelna sloučila ceny za jednorázový příkaz se splatností tentýž den s jednorázovým a hromadným příkazem k úhradě zadaný tiskopisem na 25,- Kč (týká se jen Osobního účtu).

 

V oblasti elektronicky poskytovaných služeb zrušila poplatek za zrušení nebo změnu příkazu k úhradě prostřednictvím klientského poradce. Zrušila poplatek za vydání druhé a další vkladové karty, vydání vkladové karty bude zdarma. Dále zrušila poplatek za změnu PIN ke kartě. Dotaz na zůstatek v bankomatu ČSOB ve Slovenské republice zpoplatnila stejně jako ostatní bankomaty v zahraničí částkou 9 Kč. 

Hana Fojtová

Era zavedla nové on-line bankovnictví Era portál.  Na počátku ho provázely technické potíže. Era portál rozšiřuje možnosti obsluhy účtů a lze si přes něj založit některé produkty banky. Takový internetový obchod. Služba Era osobní finance pomůže se sledováním výdajů a příjmů. Příjmy je možné zařadit do skupin a nechat si je zobrazit v grafu a nastavit si limity. Vyzkoušela jsem v demoverzi. Jednoduché, přehledné, užitečné. 

Miroslav Zeman

Ve třetím čtvrtletí banka bodovala využíváním svého mobilního bankomatu, což je velmi dobrý nápad, za který lze banku jen pochválit. Mobilní bankomat tak během třetího čtvrtletí navštívil bezpočet festivalů a akcí, kde by si jinak lidé nemohli zajistit výběr hotovosti.

V reklamní oblasti se rozhodla banka opět posílit svou značku Era a služby s ní spojené. Třetí čtvrtletí tak bylo ve znamení široké propagace tohoto produktu. Součástí právě probíhající kampaně na podporu Ery jako inovativní a moderní značky je také nový reklamní spot připomínající aplikaci Era smartbanking. Cílem komunikace je posílit vnímání, že Era usnadňuje každodenní život, a zároveň poukázat na praktické využití smarbankingu během období dovolených - přes tuto aplikaci je možné online sjednání cestovního pojištění, vyhledávání bankomatu a také pohodlné a bezpečné ovládání osobních účtů.

 

Banka si pochvaluje velký zájem o sjednání účtů či půjček přes internetové rozhraní. Během prvních týdnů po spuštění Era portálu, nového internetového bankovnictví Ery, zažádalo online o některý z bankovních produktů již více než 400 klientů. Největší zájem je o Era osobní účet. Kromě zadávání plateb umožňuje nový systém také jednoduchou obsluhu účtů, přehlednou správu rodinných a osobních financí. Klienti Ery tak získali univerzálního finančního pomocníka.

Bankovní poplatky 3Q 2013 70
Bankovní poplatky.com

V posledním roce se stalo téměř pravidlem, že většinu změn, které PS aplikuje, činí tak společně s ČSOB. Nicméně v aktuálním III. čtvrtletí se PS poplatkově vydala jiným směrem. Došlo sice k celé řadě poplatkových změn, nicméně základní architektura bankovních poplatků se nezměnila a tak ani my neměníme hodnocení v této části.

Po klidnějším předchozím kvartále došlo ve III. čtvrtletí k řadě poplatkových změn a to oběma směry. Banka připravila změnu sazebníku pro své klienty od 1. 8. 2013. Zpracování hotovosti připisované na účet, které bylo zadané platební kartou, vyjde nově na 8 Kč, prostřednictvím tiskopisu na poště na 20 Kč (původně 12 Kč). Dále banka sloučila u Osobního účtu cenu za jednorázový příkaz ve Finančním centru se splatností tentýž den (původně 26 Kč) s jednorázovým a hromadným příkazem k úhradě zadaným tiskopisem (původně 20 Kč) – obojí nově za 25 Kč. PS zrušila poplatek za zrušení nebo změnu příkazu k úhradě prostřednictvím klientského poradce, poplatek za vydání druhé a další vkladové karty a poplatek za změnu PINu (dříve 8 Kč). Naopak dotaz na zůstatek v bankomatu ČSOB ve Slovenské republice bude zpoplatněn stejně jako u ostatních bankomatů v zahraničí částkou 9 Kč (dříve zdarma). Vzhledem k těmto změnám a relativně nízkému bodovému základu v této části, zvyšujeme hodnocení v této části o 0,5 bodu.

Sazebník PS patří k těm méně přehledným. Je příliš dlouhý, komplikovaný a graficky nepřehledný. Nicméně změnou sazebníku na počátku minulého roku (k 1. 2. 2012) došlo přece jen ke zlepšení. Hned na začátku sazebníku v pdf formátu je celkem přehledná tabulka, která znázorňuje poplatky u jednotlivých druhů kont a to za vedení účtu a za transakce. Pro klienty je příjemné, že je tabulka rozdělená podle druhu účtů, komunikačního kanálu, který klient použije a na jednotlivé transakční služby. Může si tak snadněji než dosud najít, kolik a za co zaplatí. Po této tabulce již pokračuje původní sazebník PS. V aktuálním čtvrtletí k žádným grafickým změnám nedošlo a tak hodnocení nemáme důvod měnit.

 

V Q Reportu Scott & Rose došlo jen k nepatrnému pohybu směrem nahoru a tak roční náklady standardního klienta činí 1.626 Kč (minule 1.620 Kč). Vzhledem k minulému snižování hodnocení v této části, ponecháváme jej pro III. kvartál na stejné úrovni. 

Veřejnost 3Q 2013 53.3
Jiří Křídlo
Jan Komár
David Stříbrsky

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty