Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2014 65,9
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Poštovní spořitelna je banka, která participuje na své větší a silnější matce, která tuto značku vlastní, tedy ČSOB. Nicméně nelze této značce vytknout pasivitu či identický přístup se svou matkou. Banka je navenek v podstatě originální a působí i svým vlastním image.

Ve třetím čtvrtletí se banka pochlubila zájmem o její nový produkt svět odměn, kde v rámci využívání svých bankovních služeb odměňuje své klienty. Svět odměn podle banky využilo 60 tisíc klientů, resp. členů. Jedná se o velmi zajímavý formát služby, který si i u ostatních bank najde své viditelné a stálé místo.

 

Banka také podporuje rozvoj obcí a to i svou anketou o starostu roku. Banka tak podporuje přirozenou soutěživost místních samospráv při správě obcí.

Martina Hedvičáková

ČSOB i dceřiná ERA se vydaly podobnou cestou jako minulý kvartál Sberbank a zjednodušují sazebník. Součástí je i většinové zlevnění u výběru z bankomatu v zahraničí - nově je paušální 100 korun (80 korun + 0,5 % z vybírané částky). 

Olga Ortová Šeflová

Poštovní spořitelna se svými produkty ERA stále do značné míry kopíruje produktové portfolio ČSOB, včetně jeho inovací. Její poplatková a úroková politika není pro retailovou klientelu nijak atraktivní, pouze široce dostupná na všech pobočkách pošt, které jsou vhodné jen pro obsluhu mimořádně trpělivých klientů, kterým nevadí dlouhé fronty. Tato divize nabízí stejně jako ČSOB vlastní platební karty firmám pro jejich zákazníky a přenosné platební terminály, což přivítá řada živnostníků a drobných obchodníků (0 bodů)

Bankovní poplatky 3Q 2014 70
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 3Q 2014 30
Vladislav Šrámek
Lojza Kořínek
Jana Jahrolová

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty