Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2016 56,8
Miroslav Zeman

Poštovní spořitelna je vlastně produkt ČSOB. Je založena na výsadním postavení svých poboček na pobočkách České pošty. Ačkoliv je budována jako samostatná značka a samostatný produkt, nemůžeme si nevšimnout jednotné strategie a sdílení produktů a služeb mezi těmito spřízněnými bankami. To se týká i tiskových zpráv a konferencí obou bank.

K hodnocení bychom tak opakovali to co jsme psali již u ČSOB. Speciálně Poštovní spořitelny se týká zpráva o spuštění bezkontaktních nálepek nově i pro klienty ERY, což banka oznámila v dubnu tohoto roku.

S čím přišla banka v II. čtvrtletí 2016

Poštovní spořitelna spustila v dubnu nový koncept úvěrů. Hlavní výhodou Poštovních půjček má být jejich dostupnost, a to jak lokální, tak cenová. Poštovní půjčku lze získat s úrokem od 5,9 %. Na nejvýhodnější sazbu klienti dosáhnou pokud využijí konsolidaci úvěrů u jiných bank. Nutné je k Poštovní spořitelně převést úvěry ve výši alespoň 50 000 korun a zároveň i  platební styk.

Od května se Era svět na pražském Jungmannově náměstí jmenuje ČSOB inspirace. Ke změně jména dochází v souvislosti se změnou konceptu tohoto místa. Uvidíme k čemu a v jakém rozsahu povede začátek změn z názvu Era na ČSOB.. Je jasné, že i Poštovní spořitelna či spíše ČSOB přemýšlí co bude, až doběhne smlouva této banky s Českou poštou o využívání jejich poboček.

Markéta Grušáková
Bedřich Danda
Martina Hedvičáková
Miroslav Škvára
Bankovní poplatky 2Q 2016 71.3
Bankovní poplatky.com

V posledním roce se stalo téměř pravidlem, že většinu změn, které PS aplikuje, činí společně s ČSOB. Aktuální kvartál nebyl výjimkou, byl ale poklidný, základní architektura bankovních poplatků se nezměnila a tak ani my neměníme hodnocení v této části pro aktuální kvartál.

Ve II. čtvrtletí nedošlo k významným poplatkovým změnám. Stejně jako u ČSOB došlo ke zdražení papírových výpisů z účtu na 30 Kč (dříve 20 Kč). Hodnocení zatím měnit nebudeme.

Sazebník PS doznal významných změn a více se podobá sazebníku ČSOB. Sazebník je v jednom pdf dokumentu a jednotlivá konta jsou v jedné přehledné tabulce rozdělené dle služeb, jak jsme si již zvykli kromě ČSOB například u Rajfky. Proto jsme v nedávné době dvakrát zvýšili naše hodnocení v této části, tentokrát ponecháváme beze změn.

V Q Reportu Scott & Rose došlo k růstu nákladů vzhledem ke zdražení papírových výpisů a tak náklady standardního klienta činí nově 1.531 Kč (minule 1.365 Kč) ročně. Hodnocení pro tentokrát neměníme s negativním výhledem do dalších čtvrtletí. 

Veřejnost 2Q 2016 58
Doufejme, že vydrží pobočky na poštách

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty