Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2016 59,2
Miroslav Zeman

Poštovní spořitelna je vlastně produkt ČSOB. Je založena na výsadním postavení svých poboček na pobočkách České pošty. Ačkoliv je budována jako samostatná značka a samostatný produkt, nemůžeme si nevšimnout jednotné strategie a sdílení produktů a služeb mezi těmito spřízněnými bankami. To se týká i tiskových zpráv a konferencí obou bank.

K hodnocení bychom tak opakovali to, co jsme psali již u ČSOB. Speciálně Poštovní spořitelny se týká zpráva o spuštění bezkontaktních nálepek nově i pro klienty ERY, což banka oznámila v dubnu tohoto roku.

S čím přišla banka v IV. čtvrtletí 2016

Od 10. října budou moci cestující na lince mezi Prahou a Rakovníkem zaplatit za jízdenku v autobusech společnosti ANEXIA bezkontaktní platební kartou. Jedná se o první aplikaci tohoto způsobu platby v rámci Středočeské integrované dopravy. Řešení spustila ANEXIA ve spolupráci se společnostmi ČSOB, Mikroelektronika a MasterCard. Každé zjednodušení placení v dopravě pečlivě sledujeme a pozitivně hodnotíme.

Poštovka se také v rámci ČSOB zabývá výrazně vyššího zájmu o on-line úvěry. Pro spotřebitelský úvěr, ať už se jedná o půjčku na bydlení, konsolidaci nebo neúčelovou půjčku, si na pobočky ČSOB, Finanční centra či na pobočky České pošty od ledna do září letošního roku přišlo o třetinu více zájemců než za stejné období loni. Roste nejen počet, ale i průměrná výše půjček. Lidé si také čím dál více půjčují online.

Markéta Grušáková
Martina Hedvičáková

viz. ČSOB

Petr Kučera

Jako první v tomto roce umožnila platby chytrým mobilem, aniž by k tomu potřebovali speciální SIM kartu od operátora. Jako jedna z prvních dvou na trhu umožnila také vybírat z bankomatu majitelům bezkontaktních nálepek. Zprovoznila také svůj první bankomat, který umožňuje nejen vkládání bankovek, ale i mincí.

Pověst inovátora na druhou stranu kazí čím dál zastaralejší internetové bankovnictví.

Banka letos spustila novou službu pod názvem Premium, ale zatím ji aktivně nenabídla všem klientům, kteří by na ni měli nárok (splnění alespoň jedné ze tří podmínek). Tito lidé tak mimo jiné „zbytečně“ platí přes 1000 korun ročně na poplatcích za něco, co by při vstřícnějším přístupu mohli mít zdarma.

Miroslav Škvára
Bankovní poplatky 4Q 2016 71.3
Bankovní poplatky.com

V posledním roce se stalo téměř pravidlem, že většinu změn, které PS aplikuje, činí společně s ČSOB. Aktuální kvartál nebyl výjimkou. Základní architektura bankovních poplatků se nezměnila a tak ani my neměníme hodnocení v této části pro aktuální kvartál.

Ve IV. čtvrtletí, podobně jako u ČSOB, nedošlo k žádným významným poplatkovým změnám. Vzhledem k tomu ponecháme zatím hodnocení banky v této části na stejné úrovni jako minule.

Sazebník PS doznal významných změn a více se podobá sazebníku ČSOB. Sazebník je v jednom pdf dokumentu a jednotlivá konta jsou v jedné přehledné tabulce rozdělené dle služeb, jak jsme si již zvykli kromě ČSOB například u Rajfky. Proto jsme v nedávné době dvakrát zvýšili naše hodnocení v této části, tentokrát ponecháváme beze změn.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádné změně a tak standardní klient stále platí 1.303 Kč ročně. Hodnocení proto v této části ponecháváme beze změn.

Veřejnost 4Q 2016 57.1
Za víc jak 20 let mě nenaštvala natolik, abych u ní skončil. Takže za mě spokojenost. Denis z Prahy

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty