Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2017 60,8
Petr Kučera

Banka po mnoha letech opouští zastaralé internetové bankovnictví a přichází s novým. To na první pohled vypadá lépe a nabízí víc funkcí než to předchozí – na trhu už ale najdeme i modernější a intuitivnější řešení. Součástí je také věrnostní program a „pomocník“ s osobními výdaji.

Průzkum agentury Datank v rámci soutěže Nejlepší banka 2017 ukázal, že na e-mailový dotaz nejlépe odpoví v ČSOB, na třetím místě pak skončila Poštovní spořitelna. V testu zákaznických linek skončila Poštovní spořitelna pátá, ČSOB ale až na předposledním místě.

Peter Michajlov
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková
Miroslav Zeman

Poštovní spořitelna je vlastně produkt ČSOB. Je založena na výsadním postavení svých poboček na pobočkách České pošty. Ačkoliv je budována jako samostatná značka a samostatný produkt, nemůžeme si nevšimnout jednotné strategie a sdílení produktů a služeb mezi těmito spřízněnými bankami. To se týká i tiskových zpráv a konferencí obou bank.

K hodnocení bychom tak opakovali to, co jsme psali již u ČSOB. Speciálně Poštovní spořitelny se týká zpráva o spuštění bezkontaktních nálepek nově i pro klienty ERY, což banka oznámila v dubnu tohoto roku.

S čím přišla banka ve III. čtvrtletí 2017

Hodnocení Poštovní spořitelny můžeme shrnout do jedné příslovečné věty. Banka je prostě klonem ČSOB, působící na poštách a tak je také třeba tuto banku vnímat. Je proto výrazně méně aktivní než ČSOB, která je prémiovou značkou celého koncernu.

Poštovní spořitelna nově nabízí klientům možnost mít peníze na účtu do 15 minut

Poštovní spořitelna připravila pro své klienty novinku v procesu podání žádosti o úvěr a jejím následném zpracování. Na konci července tak spustila online půjčky s rychlým vyřízením. Nyní můžou mít klienti Poštovní spořitelny peníze na účtu do 15 minut od zahájení žádosti. Poštovní spořitelna tak chce dát svým trpaslíkům a skřítkům další grády a motivovat své klienty k dalšímu co nejrychlejšímu zadlužování. Pro nás je  spíše důležité, aby nejpodstatnější nebyla rychlost, ale odpovědnost jak klientů na straně jedné, tak banky na straně druhé.

Češi nemyslí na horší časy. Mezery ve znalostech světa financí mají dospělí i děti

Češi se zbytečně nezadlužují a ze svých příjmů zvládají pokrýt základní životní potřeby. Série průzkumů skupiny ČSOB však ukázala, že se lidé v přístupu ke svým penězům přesto dopouštějí chyb. Zhruba polovina rodin by například měla problém zaplatit nenadálý výdaj přes 10 tisíc korun. To souvisí s jejich neznalostí světa financí. Téma finanční gramotnosti se přitom netýká jen dospělých. Děti hospodaří s penězi už od první třídy. Samy hodnotí svoji schopnost hospodařit střídmě a chtějí se dozvědět více, proto vyrážejí odborníci ČSOB za dětmi přímo do škol a pomáhají tak rodičům i učitelům s jejich vzděláváním.

Nechceme být na Poštovní banku zbytečně zlí, ale je prostě pravda, že banka na jedné straně takto rádoby seriózně apeluje na odpovědnost lidí při zadlužování a na druhé straně jim v reklamách tvrdí, jak je půjčit jednoduché, jak je to rychlé a skvělé, a jak si mohou kdykoliv koupit vše co si přejí a na všechno jim tato banka v čele s trpaslíkem půjčí. Banka by si měla uvědomit co skutečně dělá a zda její aktivity nejdou proti sobě. Jinak bude působit dosti nedůvěryhodně, včetně dalších aktivit.

Bankovní poplatky 3Q 2017 73
Bankovní poplatky.com

V posledním roce se stalo téměř pravidlem, že většinu změn, které PS aplikuje, činí společně s ČSOB. Základní architektura bankovních poplatků se ale v III. kvartále 2017 nezměnila a tak ani my neměníme hodnocení v této části pro aktuální kvartál.

Ve III. čtvrtletí, podobně jako u ČSOB, nedošlo k významným změnám. Vzhledem k tomu naše hodnocení v této části nemáme důvod měnit.

Sazebník je v jednom pdf dokumentu a jednotlivá konta jsou v jedné přehledné tabulce rozdělené dle služeb, jak jsme si již zvykli kromě ČSOB například u Rajfky. Proto jsme v nedávné době dvakrát zvýšili naše hodnocení v této části, tentokrát ponecháváme beze změn.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo ke změně nákladů standardního klienta a ty tak zůstanou ve výši 1.138 Kč ročně. Hodnocení v této části zatím ponecháváme beze změn.

Veřejnost 3Q 2017 47.1
Nejhorší co může být
Značná dostupnost díky poštovním pobočkám.
Banka bez větší perspektivy.

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty