Poštovní spořitelna

Poštovní spořitelna

Československá obchodní banka, a.s.
Poštovní spořitelna
Jan Lamser, člen představenstva ČSOB odpovědný za Poštovní spořitelnu
Roztylská 1
225 95 Praha 025


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
4. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2018 59,2
Miroslav Zeman

Československá obchodní banka je mezi svými třemi konkurenty bankou největší. Do příslušné skupiny spadají i Hypoteční banka, nebo Poštovní banka. Na tuzemském bankovním a finančním trhu je tak tato banka velmi dobře vidět. Banka se zaměřuje jak na špičkové služby podnikatelům, tak i kvalitní služby pro drobné, retailové klienty. Velmi výraznou položkou nabízených služeb jsou i služby v oblasti investic.

U této banky naleznete všechny bankovní produkty od těch standardních (běžné účty, úvěry, hypotéky) až po ty specializované (individuální služby pro podnikatele, investice, investiční poradenství).

Velmi výraznou pozici zaujímá ČSOB i na poli vzdělávání a podpory regionů. Vlastníkem ČSOB je belgická KBC Bank.

ČSOB podporuje nové trendy v energetice

Oblast tradiční energetiky prochází významnou transformací. Nástup inovativních řešení zásadně mění celý sektor. Československá obchodní banka proto uzavřela partnerství se Svazem moderní energetiky a bude se podílet na podpoře nových trendů v energetice.

Zaměření ČSOB na moderní a ekologickou energetiku je velmi dobrým nápadem. Bezpochyby také posílí pozici ČSOB v našem hodnocení Zelená banka. ČSOB tak pokračuje v partnerství v dalším se zajímavých projektů. Přístup ČSOB je i velmi chytrý. Jako partner svazu má také lepší přístup k financování projektů zaměřených na moderní a ekologickou energetiku.

ČSOB rozdělila milion korun mezi sedm projektů v grantové výzvě Bezpečnost v online prostředí

V letošním již devátém ročníku ČSOB Nadačního programu vzdělání podpoří banka celkem sedm projektů, které se zabývají bezpečností v online prostředí. Nejvyšší grant ve výši 190 tisíc korun získala organizace Portus Prachatice zaměřující se na primární prevenci žáků základních a středních škol v Jihočeském kraji.

ČSOB se na bezpečnost v bankovnictví přímo orientuje. Zdokonalování bezpečnostních prvků a postupů v bankovnictví je pro banky velmi důležité. Každý problém s bezpečností totiž může poškodit celý trh bankovnictví jako celek. Milion korun pro projekty od ČSOB nejsou jen finanční pomocí, ale také pomocí mediální. Bezpečnost v on-line prostředí se tak více a efektivněji medializuje.

Zaměstnanci ČSOB přechází na volnější styl oblékání. Změnu vítají i klienti

Obleky, kravaty, punčochové kalhoty a lodičky na vysokých podpatcích už do budoucna nebudou nedílnou součástí bankovního dress codeu. Zaměstnanci ČSOB v několika průzkumech ukázali, že změnu podporují. Ani klienti na formálním oblečení netrvají.

Jedná se o velmi odlehčenou zprávu. Je příjemné, že banka komunikuje i takové volnější informace týkající se image banky a jejích zaměstnanců. Samotný fakt, že se zaměstnanci budou cítit v práci příjemněji a budou pak příjemnější i ke klientům je velmi dobrou zprávou. Faktem také je, že lidé se v bance chtějí setkávat především s milými a vstřícnými zaměstnanci, ne s namyšlenými nažehlenci.

Skupina ČSOB získala čtyři ocenění v rámci soutěže Nejlepší banka a Nejlepší pojišťovna

Desátý ročník soutěže Hospodářských novin Nejlepší banka a Nejlepší pojišťovna již zná své vítěze. Skupina ČSOB získala celkem čtyři ocenění. Na druhém místě se umístila v kategorii Nejlepší banka. Stejné místo si odnáší také v kategorii Inovátor roku. Na třetím místě pak skončila v kategorii Nejpřívětivější banka roku. ČSOB Pojišťovna získala druhé místo v kategorii Pojišťovací inovátor.

ČSOB nasbírala mnoho ocenění v soutěži. Ocenění pravidelně získává i velmi efektivní propojení bankovních a pojišťovacích produktů ve kterých je ČSOB na špičce. Ocenění si zaslouží také ocenění v kategorii Inovátor roku. Inovace v bankovnictví je jedna z nejdůležitějších věcí, která zvyšuje efektivitu v bankovnictví a zvyšování komfortu klientů.

ČSOB rozšiřuje služby otevřeného bankovnictví

Klienti ČSOB i Poštovní spořitelny mají od začátku listopadu možnost využívat výhod otevřeného bankovnictví a spravovat svůj účet prostřednictvím internetu i přes aplikace jiných bank. Do konce roku bude následovat i spuštění služby multibanking, která nabídne opačný přístup, tedy možnost správy účtů i jiných bank z internetového bankovnictví ČSOB a Poštovní spořitelny.

Otevřené bankovnictví je fajn věc, kterou nařídila i České republice Evropská unie. Účty u různých bank tak můžete ovládat z jednoho místa, tedy z jedné aplikace, nebo z aplikace jedné banky. Toto řešení zvyšuje jak komfort klientů, tak i bezpečnost. Banky jsou povinny údaje o účtu a přístup k němu na žádost klienta poskytnout. Rozšiřování otevřeného bankovnictví je tak velmi dobrou zprávou.

Infolinka ČSOB umí nově komunikovat i s neslyšícími

Infolinka ČSOB umí nově komunikovat i s osobami, které trpí vadami sluchu. Neslyšící nebo nedoslýchaví klienti mohou využít telefonický kontakt podporovaný online simultánním přepisem. Ten odstraňuje komunikační bariéru mezi klientem a operátorem linky, je časově vysoce efektivní a zajišťuje klientovi rovnoprávný přístup k informacím a službám. V Česku unikátní službu mohou využívat i cizinci, kteří umí česky jen částečně a psaný text je pro ně snadnější na porozumění.

Musíme ocenit snahu banky o zlepšení informačních služeb pro neslyšící. Právě ti mají velký problém při komunikaci na dálku. Právě ČSOB tak tento problém u své infolinky velmi dobře a kvalitně vyřešila. I toto opatření výrazným způsobe posune ČSOB  v hodnocení Vstřícná banka – Handicap Friendly.

ČSOB již pošesté bankou roku v České republice

Renomovaný magazín The Banker letos už po devatenácté udělil ceny nejlepším bankám z různých zemí světa. Na základě rozhodnutí poroty, která se skládá z editorů časopisu, generálních ředitelů a manažerů britských společností, byla ČSOB jmenována Bankou roku 2018. Cenu za ČSOB převzal 29. listopadu 2018 její generální ředitel John Hollows, v Londýně.

ČSOB se na konci roku 2018 dobře neumístila jen v případě hodnocení Nejlepší banka, ale také v hodnocení Banka roku. Zde získala dokonce cenu nejlepší a hned po šesté za sebou. Soutěž ocenila stabilitu banky a kvalitu a rozsah její produktové nabídky. V zahraničí mají ČSOB prostě rádi.

V Hradci Králové začala výstavba nové regionální centrály ČSOB

Začátkem prosince začaly stavební práce na klíčovém architektonickém projektu banky ČSOB v regionu. V lokalitě Aldis v Hradci Králové během následujících dvou let vyroste vysoce moderní a ekologická kancelářská budova, která pojme více jak 1 000 zaměstnanců banky. Nová regionální centrála ČSOB nabídne také řadu služeb pro obyvatele z blízkého okolí.

ČSOB novou centrálu v Hradci Králové přejeme. Důležité na této zprávě je však především skutečnost, že banka v České republice investuje. Výstavba centrály není levná záležitost a vždy představuje několik stovek milionů korun. Pokud tedy banka investuje v České republice, o to méně pak pošle na dividendách bez dalšího efektu pro tuzemskou ekonomiku do zahraničí.

Bankovní poplatky 4Q 2018 69.8
Bankovní poplatky.com

IV. čtvrtletí - (7.5, 6.5, 7.5, 6.4) = 6,98

V posledním roce se stalo téměř pravidlem, že většinu změn, které PS aplikuje, činí společně s ČSOB. Základní architektura bankovních poplatků se ale v I. kvartále 2018 nezměnila a tak ani my neměníme hodnocení v této části pro aktuální kvartál.

Ve IV. čtvrtletí, podobně jako u ČSOB, nedošlo k významným změnám. Vzhledem k tomu naše hodnocení v této části nemáme důvod měnit.

Sazebník je v jednom pdf dokumentu a jednotlivá konta jsou v jedné přehledné tabulce rozdělené dle služeb, jak jsme si již zvykli kromě ČSOB například u Rajfky. Proto jsme v nedávné době dvakrát zvýšili naše hodnocení v této části, tentokrát ponecháváme beze změn.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo ke změně nákladů standardního klienta a ty tak zůstanou ve výši 1.045 Kč ročně. Hodnocení v této části zatím ponecháváme beze změn.

Veřejnost 4Q 2018 50
...no prostě zl***ji! Připsali mi nově na účet 3haléře! a za to jsem zaplatil poplatek 30Kč!!

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty