Raiffeisenbank

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank a. s.
Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel
Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4
Tel.: 225 541 111
E-mail: info@rb.cz, www.rb.cz

Kód banky: 5500

Infolinka:+420 800 900 900

Blokace karet: +420 800 900 900

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 3,36 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 1,86 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
1. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2011 64,5
Miroslav Zeman

 

Raiffka zahájila čtvrtletí zvýhodněním svých hypoték, čímž následovala svou konkurenci. Raiffeisenbank na počátku října sníží v rámci tzv. hypodnů úročení hypoték, standardní hypoteční úvěry od Raiffeisenbank tak lze získat již za 3,29%.. Ještě nižší úroky lze navíc získat s nově nabízenou  plovoucí úrokovou sazbu vázanou na jednoměsíční PRIBOR. Negativně však působila zpráva zveřejněná na aktualne.cz, že banka změnila v průběhu hry pravidla přiznání hypotečního úvěru, které zpřísnila a několik klientů tak zbytečně vynaložilo částky na zhotovení znaleckého posudku či zaplatilo rezervační zálohu a úvěr následně nedostali.

Raiffeisenbank nabídla snížení měsíčních splátek a předčasné splacení úvěru pro své klienty zdarma. Raiffeisenbank  spustila  novou podzimní kampaň, ve které klientům nabídla snížené měsíční splátky  o 15 %  a  předčasné splacení spotřebitelských úvěrů zdarma.

Raiffeisenbank se za účelem nabídky svých produktů spojila s významným operátorem Vodafone. Vodafone začne na čtyřech svých pobočkách nabízet kromě telekomunikačních také bankovní služby Raiffeisenbank pod názvem „Vodafone Banka od Raiffeisenbank“, součástí bude i stavební spoření od Raiffeisen stavební spořitelny. Zákazníci díky tomu získají nonstop kontrolu nad svým bankovním účtem přes SMS, možnost využití vkladových bankomatů a služby navíc zdarma.

Bedřich Danda

 

Zdá se, že Raiffeisenbank (RB)v posledních několika letech definitivně prorazila na českém bankovním trhu a zařadila se mezi přední banky, zejména v retailové oblasti. Její fantastická dynamika posledních let se sice v loňském roce 2009 zpomalila,

Bohužel jsem zjistil že tato banka má neuvěřitelné poplatky za příjem na účet, kzterý je veden elektronicky.Mít poplatek 7,- Kč za příjem 600,- je zločin

František Pavelka

 

Raifeisenbank podle mého názoru drží nadále trend nastoupený od počátku roku. Dále posiluje aktivity ve vztahu k SME. Zavedla rovněž možnost placení v čínské měně. Takže trochu přidáme a zvýšíme hodnocení na 77 bodů. 

Jan Klička

Pár šikovných "vychytávek" nabídla v uplynulém kvartále Raiffeisen. Hned v říjnu spustila kampaň, v rámci níž nabízí předčasné splacení spotřebitelských úvěrů zdarma, případně snížení splátek až o 15 procent. Kéž by v době, kdy dluhy (nejen) domácností rostou raketovým tempem, bylo více takových akcí. Šikovnou inovací je také možnost změnit v libovolném bankomatu PIN u platební karty. Oproti minulému kvartálu se banka polepšila.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období došlo pouze ke změně věrnostních podmínek výhod u Podnikatelského eKonta

Oblast úrokových sazeb:

- do přehledu úrokových sazeb byla nově přidána Plovoucí sazba k hypotečnímu úvěru a dále úrok z prodlení pro podnikatelské úvěry

Inovace  a novinky:

 -nově banka umožňuje provádět platby v čínské měně

- od poloviny listopadu je možné provádět změny PIN kódu u platebních karet na jakémkoli bankomatu Raiffeisenbank

- v rámci podzimní kampaně spotřebitelských úvěrů nabídla banka snížení měsíční splátky o 15% a předčasné splacení zdarma

Marketingové aktivity, komunikace:

-  prostřednictvím informací na  bankovních výpisech byli  klienti informováni o rozšíření nabídky investičních produktů o nový korunový podílový fond. Dále byla klientům představena speciální nabídka spotřebitelských úvěrů.

 -  kampaň na bankovní služby banky

Bankovní poplatky 4Q 2011 72.5
Bankovní poplatky.com

Raiffeisenbank svoji poplatkovou politikou směřuje klienty k maximálnímu využívání eKonta při splnění podmínek pro věrnostní výhody, tedy varianty Prémium (aktuálně už mnohem méně výhodná je varianta Extra). V aktuálním čtvrtletí nedošlo ke strukturálním ani jiným významným poplatkovým změnám, takže hodnocení neměníme.
RB už delší dobu nepřišla s významnými změnami sazebníku. I toto čtvrtletí nabídla banka spíše kampaňovité výhody – například splacení spotřebitelských úvěrů bez poplatků či možnost snížit si měsíční splátku úvěru až o 15%. Banka rozšířila služby na svých bankomatech o možnost změnit si PIN. Tato služba bude stát 39 Kč. Hodnocení v této části není důvod měnit.
Sazebník nedoznal žádných grafických změn a patří tak stále k těm přehlednějším a klienti by se v něm mohli dobře orientovat. Lépe je poznat, co všechno patří do preferovaného eKonta. V rámci posledního čtvrtletí se podoba sazebníku nezměnila a hodnocení zůstává stejné. Nicméně pro klienty je jistě příjemné, že banka při změnách sazebníku vydává speciální pdf. dokument, kde nejen, že popíše seznam změn s původní a novou cenou (dokonce i s výpočtem rozdílu), ale také přidá tipy a alternativy pro klienty, kteří jsou změnou nějak postiženi.
Q Report Scott & Rose nezaznamenal žádné změny ročních nákladů a to ani u standardního, ani u aktivního bankovního klienta. V Kalkulátoru bankovních poplatků také nedošlo k posunům, takže hodnocení v této části zůstává beze změn.
 

04. 03. 2024  09:35
Five Pornstars On Onlyfans Projects To Use For Any Budget pornstars on Adultwork
Veřejnost 4Q 2011 50
Josef Marcián
Jakub Andrt
Adéla Kneslová
Ivan Blažek

Řekněme ZUNO by něco dělalo.

Axel Wolf
petr vrána
Bycek Milda

Kamarádka tam má účet a spkojená.

Jan Kretek

Všude mají reklamu bankovní poplatky free :-D a skutek utek. Za každou platbu co odešlu 4 kč. Za každé peníze na můj účet 4 kč, výběr v bankomatu za 9 kč atd. Na běžný účet mi měsíčně příjde přes 50 tisíc. Máme ještě firemní účet a tam je to podobné. CCa Raifce měsíčně pošlu 600 až 1000 kč měsíčně. Názor si udělejte sami

Josef Pešek

účet bez poplatku pokud tam chodí balík . Teď maj ZUNO tak uvidíme

Lucie Pavlásková

Sazebníky

Pobočky

Bankomaty