Raiffeisenbank

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank a. s.
Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel
Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4
Tel.: 225 541 111
E-mail: info@rb.cz, www.rb.cz

Kód banky: 5500

Infolinka:+420 800 900 900

Blokace karet: +420 800 900 900

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 3,36 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 1,86 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
1. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2012 57,8
Jan Klička

Oproti minulému kvartálu se Raiffeisen bank nijak zvlášť nepředvedla. Sympatické
je to, že se snaží cílit také na financování malého a středního podnikání.
Výraznější změny pro běžné retailové klienty ale nejsou.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- do Sazebníků poplatků byla ve sledovaném období přidána  jedna položka, která se týkala oblasti platebních karet a dále poplatky za SEPA platby

Oblast úrokových sazeb:

- došlo ke změnám úrokových sazeb u spořicích účtů – sazby poklesly

 - zvýšily se sazby u hypotečních úvěrů

Inovace  a novinky:

 -nově banka nabídla klientům SEPA platby

- u spořicího účtu eKonto Flexi přibyl nový termín výpovědní lhůty -  21 dní

Marketingové aktivity, komunikace:

-  prostřednictvím informací na  bankovních výpisech byli  klienti informováni o snížení vstupních poplatků u vybraných podílových fondů

 - ve schránce internetového bankovnictví nalezli klienti informaci o změnách Obchodních podmínek

-  kampaň na podporu podnikatelského účtu

Otakar Schlossberger

 

Banka většího rozsahu nabízející celou škálu produktů a služeb pro spotřebitele. Pracuje také s celkem rozsáhlou sítí poboček, takže by mohla být pro klienty celkem vstřícná. Má poměrně nápadné internetové stránky, kde převažují firemní barvy – žlutá a černá. Orientace na internetových stránkách je dobrá, ale sazebník se jeví jako nepřehledný s ohledem na dodatky. Tzn. prakticky si musí klient zobrazit původní ceník a k tomu dodatky a změny. Určitě by bylo lepší udělat tzv. „úplné znění“ doplněného sazebníku a původní uložit do archivu pro srovnání. 

Banka se hlásí ke společenské odpovědnosti nejen potřebným, ale i v oblasti kultury, vzdělávání a sportu, i když jen okrajově. 

Martina Hedvičáková

 

Raiffeisenbank  získala ocenění za nejlepší služby při prodeji investičního životního pojištění. Poradci banky zabodovali zejména  při analýze potřeb klienta, při vysvětlení podstaty pojištění a investic a při nabídce konkrétních řešení.

Zisk RBI před zdaněním loni vzrostl na 1,4 miliardy, což je o 7 % více než vloni.

Raiffeisenbank loni zvýšila zisk o 22 % na 2,2 miliardy korun.

Raiffeisen Bank International navýší své stávající akcionářské podíly v české Raiffeisenbank a slovenské Tatra bance. Tento krok přispěje k posílení ziskovosti skupiny i jejího kapitálu.

Bedřich Danda

 

Osobně  jsem zjistil že tato banka má neuvěřitelné poplatky za příjem na účet, který je veden elektronicky.Mít poplatek 7,- Kč za příjem 600,- je zločin

Bankovní poplatky 1Q 2012 72.5
Bankovní poplatky.com

 

Raiffeisenbank svoji poplatkovou politikou směřuje klienty k maximálnímu využívání eKonta při splnění podmínek pro věrnostní výhody, tedy varianty Prémium. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným strukturálním ani jiným významným poplatkovým změnám, takže hodnocení neměníme.

RB už delší dobu nepřišla s významnými změnami sazebníku a v tomto duchu pokračovala i v I. čtvrtletí 2012. Hodnocení v této části není důvod měnit, nicméně pokud tato pasivita bude pokračovat i nadále, v příštím kvartále jej pravděpodobně snížíme.

Sazebník nedoznal žádných grafických změn a patří tak stále k těm přehlednějším a klienti by se v něm mohli dobře orientovat. Lépe je poznat, co všechno patří do preferovaného eKonta. V rámci posledního čtvrtletí se podoba sazebníku nezměnila, nicméně ve srovnání s ostatními bankami jsme se rozhodli téměř po 2 letech zvýšit hodnocení o 0,5 bodu. Mimochodem RB jako jedna z mála bank vydává při změnách sazebníku speciální pdf. dokument, kde nejen, že popíše seznam změn s původní a novou cenou (dokonce i s výpočtem rozdílu), ale také přidá tipy a alternativy pro klienty, kteří jsou změnou nějak postiženi.

Q Report Scott & Rose nezaznamenal žádné změny ročních nákladů a to ani u standardního, ani u aktivního bankovního klienta. V Kalkulátoru bankovních poplatků také nedošlo k posunům. Nicméně vzhledem ke zlepšení ostatních porovnatelných bank a vzhledem k relativně vysokému bodovému hodnocení banky v této části, jsme se rozhodli poprvé od začátku hodnocení jej snížit o 0,5 bodu.

Veřejnost 1Q 2012 49.3
Svatopluk Čech
Aleš Pospíchal
Romana Šupitarová
libor tluka

no tak tam jsem byl loni,a zklamali mě,prej mi platíme vám,velký hovno,daj 20ku aleudělaj vám pojištění za 20ku,a gdyš vám nepříjde 20000 měsíčně,tak platíte přes 200 poplatek za správu a vedení,no kurvy prostě,dejte FIO,TO JE SUPER

Josef Marcián
Roman Bárta

Po posledních krocích, nejhorší banka u nás.

Jiří Hovorka
Eva HAvličková
Houm Houmes
Daniel Cemper

Sazebníky

Pobočky

Bankomaty