Raiffeisenbank

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank a. s.
Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel
Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4
Tel.: 225 541 111
E-mail: info@rb.cz, www.rb.cz

Kód banky: 5500

Infolinka:+420 800 900 900

Blokace karet: +420 800 900 900

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 3,36 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 1,86 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
1. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2013 62,6
Martina Hedvičáková

 

Se vstupem do Nového roku Raiffeisen požádala o licenci pro novou investiční společnost, povede ji Josef Beneš.

Jako jedna z mála bank na trhu mění Raiffeisenbank svoje tarify. Raiffeisenbank zahájí na počátku února prodej dvou nových tarifů na svém vlajkovém účtu eKonto. Základní účet eKonto MINI je vhodný pro klienty s minimem transakcí, eKonto KOMPLET pak nabízí v rámci jedné ceny všechny obvyklé služby včetně výběrů ze zahraničních bankomatů bez poplatku, díky připojené kreditní kartě pak lze mít plně vybavený účet a navíc získat od banky věrnostní bonusy. Pro uživatele stávajícího eKonta se podmínky nijak nemění.

Otázkou zůstává, zda v době, kdy se banky snaží vycházet vstříc svým klientům, zřizují jasné pravidla pro sazebníky, je rozumné zřizovat další tarify a nezaměřit se spíše na zvýhodnění současných tarifů. Noví hráči na trhu tak získávají nové a nové klienty.

Také bankomaty Raiffeisenbank umožňují volbu hodnoty bankovek.

Raiffeisenbank loni vykázala zisk 1,9 miliardy Kč.

Také Raiffeisenbank vydává nové debetní karty s bezkontaktní technologií.

Dalibor Z. Chvátal

 

Ze žlutých bankomatů Rajfky si nově také můžeme vybrat, jakou hodnotu bankovky chceme. Příjemná služba. Novinka v podobě inovovaného eKonta pár lidí nazlobila, protože bude dražší. Ale kdo bude chtít kvalitní účet za dobré peníze a už se nebude chtít o nic starat, v segmentu prémiového bankovnictví lepší produkt nenajde. To se Rajfce opravdu podařilo.

Hana Fojtová

 

Bezkontaktní  debetní platební karty začala vydávat i Raiffeisenbank.  Jako první v Česku začala v červnu 2011 nabízet karty s možností bezkontaktní platby Citibank, následovala Česká spořitelna.  Nabízí je i Komerční banka, Zuno, Ge Money Bank od roku 2012. Nyní i ČSOB, Era a Air bank. Většina bank v ČR. Nové debetní karty Raiffeisenbank nabízejí klientům bezplatné výběry z bankomatů po celém světě, podporují zdarma CashBack, klienti mohou i nadále využívat službu zamykání platební karty. Při výběru hotovosti z bankomatů Raiffeisenbank si klienti nově mohou vybrat, v jakých nominálních hodnotách budou výběr realizovat. Služba je zdarma. (Nabízí také například Česká spořitelna.) To bych si taky ráda zažila, protože občas si s 2 tisícovou bankovkou z bankomatu připadám jako v příběhu o milionové bankovce.  Nikde ji nechtějí, protož je moc velká. Zde ale veškerá podobnost s příběhem končí. 

Otakar Schlossberger

 

Banka střední velikosti nabízející celou škálu produktů a služeb pro spotřebitele. Pracuje také s celkem rozsáhlou sítí poboček, takže by mohla být pro klienty celkem vstřícná. Má poměrně nápadné internetové stránky, kde převažují firemní barvy – žlutá a černá. Orientace na internetových stránkách je dobrá, ale sazebník se jeví jako nepřehledný s ohledem na dodatky. Prakticky to znamená, že si musí klient zobrazit původní ceník a k tomu dodatky a změny. Určitě by bylo lepší udělat tzv. „úplné znění“ doplněného sazebníku a původní uložit do archivu pro srovnání. 

Banka se hlásí ke společenské odpovědnosti nejen potřebným, ale i v oblasti kultury, vzdělávání a sportu, i když jen okrajově. 

Jan Klička

 

Raiffeisen byla jednou ze dvou odvážných společností, která se vrhla do lednové penzijní reformy. A jako dáreček odpustila klientům poplatky za správu peněz ve fondu. Poplatky jsou za normálních okolností regulovány zákony a jejich absolutní odpuštění je určitě hozenou rukavicí na trh penzijních společností. Také „rajfka“ letos přišla s bezkontaktními kartami.

Bankovní poplatky 1Q 2013 68.8
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 1Q 2013 64
Miloš Nohavica
Jiří Křídlo
Jana Kovačiková
Ivetka Kolibříková

Oceňuji dostatečné množství poboček

David Stříbrský
Jiri Paruzek
Tomáš Posekaný
Jaroslav Číhal

Banka zaměřená na klienty, tak nějak začíná vše co se kolem banky točí. Osobně má banka hodně mezery v komunikaci. Celkem příjemně působí její pobočky, kvalita a přístup zaměstnanců je hodně závislá na vzdálenosti pobočky od lukrativních míst. I tato banka pochopila, že je něco za něco a i ona musí klientovi něco dát, aby klient používal její služby a byl spokojen. Uvidíme v tomto roce jak se bude banka profilovat vůči běžným klientům.

Tomas Marny

banka neni sporitelna ale je to stejna firma a kdyz mi raifka vypovedela stavebni sporeni jen proto ze urok ve smlive je moc velkej a jim se nechtel platit to svet nevidel co kdyby klienti vypovedeli bance uvery ze uz nechteji platit vysoke uroky a poslali ji novou smlouvu na urok polovicni???


Sazebníky

Pobočky

Bankomaty