Raiffeisenbank

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank a. s.
Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel
Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4
Tel.: 225 541 111
E-mail: info@rb.cz, www.rb.cz

Kód banky: 5500

Infolinka:+420 800 900 900

Blokace karet: +420 800 900 900

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 3,36 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 1,86 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
1. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2014 63,7
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Raiffeisenbank připravila pro své klienty z řad živnostníků nový účet Podnikatelské eKonto ŽIVNOST. Na českém trhu je unikátní v tom, že k neomezenému podnikatelskému účtu získají navíc zdarma i osobní účet. Podnikatelé tak jednoduše oddělí své osobní i firemní finance bez zbytečných nákladů a navíc získají pohodlný přístup k podnikatelským úvěrům. Nutné dodat, že podobnou nabídku speciálním profesím poskytuje již několik let konkurenční UniCredit Bank.

Banka také prodloužila svou motivační akci a dále nabízí svým klientům, kteří řádně splácí svou půjčku bonus až 50 000 korun.

 

Nejlepší finanční aplikací se stala mobilní aplikace Raiffeisenbank, která ochraňuje telefony před nebezpečnými aplikacemi a jedná se tak o velmi bezpečný produkt.

Martina Hedvičáková

Raiffeisenbank loni vykázala zisk téměř miliardu korun. Ve 4. čtvrtletí rekordní prodeje nových produktů, v roce 2014 pokračující důraz na kvalitu prodeje, investice a inovace.

Jan Klička

Tuší, že by měli přidat, a v novém roce 2014 skutečně přidali do tempa. Banka oslavila jubilejního 100.tisícího zákazníka eKonta komplet a hlavně představila neomezený účet pro živnostníky. Investovala také do technologií. Na druhou stranu „rajfka“ jako první vzdala boj o klienty ve spackané penzijní reformě a své klienty předala ČS. Vlastně, není se co divit.

Bankovní poplatky 1Q 2014 71.3
Bankovní poplatky.com

Raiffeisenbank svoji poplatkovou politikou směřuje klienty k maximálnímu využívání vždy aktuální verze eKonta při splnění podmínek pro věrnostní výhody. Loni v I. čtvrtletí 2013 přišla banka s rozšířením konceptu eKonta a nabídla dvě jeho varianty eKonto Mini a eKonto Komplet. Aktuálně banka nabízí již jen tyto dvě varianty a původní verze eKonta (Prémium a Extra) jsou minulostí. Banka pak v každém čtvrtletí mění svoji poplatkovou politiku směrem k maximálnímu využívání nabízených kont a to zdražováním všech minulých a již nenabízených balíčkových účtů. Tato strategie banky je v posledních letech neměnná a tak zatím ponecháváme hodnocení v této části na stejné hodnotě jako v minulém čtvrtletí, jakkoliv banka přišla s několika jednotlivými sympatickými změnami.

Banka například od 1. 1. 2014 zavádí pro spořicí účty eKonto Plus a eKonto Flexi novou položku, a to výběr hotovosti na pobočce ve výši 60 Kč, dále došlo ke zlevnění odemknutí debetní karty na pobočce pro majitele eKonta MINI na 54 Kč (původně 59 Kč). Raiffeisenbank také v tomto kvartále začala nabízet nový účet pro živnostníky - Podnikatelské eKonto ŽIVNOST. K tomuto kontu získá podnikatel navíc zdarma osobní účet. Banka také v novém roce pokračuje v odměňování klientů za řádné splácení úvěru. Vzhledem k těmto pozitivním změnám jsme se rozhodli po více než roce zvýšit hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

Sazebník nedoznal žádných výraznějších grafických změn a patří tak stále k těm přehlednějším a klienti by se v něm měli dobře orientovat. Jasně je poznat, co všechno patří do preferovaného eKonta. U RB je třeba vyzdvihnout, že jako jedna z mála bank vydává při změnách sazebníku speciální pdf. dokument, kde nejen, že popíše seznam změn s původní a novou cenou (dokonce i s výpočtem rozdílu), ale také přidá tipy a alternativy pro klienty, kteří jsou změnou nějak postiženi. Od 1. 7. 2013 banka rozděluje sazebník do dvou částí (v pdf formátu) – aktivní a nenabízené služby. Tím se sazebník stal ještě přehlednějším. Pro aktuální I. čtvrtletí jsme se rozhodli hodnocení v této části neměnit.

Q Report Scott & Rose nezaznamenal ve srovnání s minulým kvartálem žádný pohyb a tak zůstávají roční náklady u standardního klienta 1.856 Kč a u aktivního klienta 2.664 Kč. Proto nebudeme v aktuálním I. čtvrtletí v této části naše hodnocení měnit.

Raiffeisenbank nově nabízí neomezený účet pro živnostníky, součástí je i osobní účet zdarma, 6. 1. 2014

Raiffeisenbank připravila pro své klienty z řad živnostníků nový účet Podnikatelské eKonto ŽIVNOST. Na českém trhu bude unikátní v tom, že k neomezenému podnikatelskému účtu získají navíc zdarma i osobní účet. Podnikatelé tak jednoduše oddělí své osobní i firemní finance bez zbytečných nákladů a navíc získají pohodlný přístup k podnikatelským úvěrům.

Odměnu za řádné splácení úvěru až 50 tisíc Kč mohou klienti využít i v roce 2014, 23. 1. 2014

Raiffeisenbank v loňském roce zaznamenala výrazný nárůst zájmu o spotřebitelské úvěry, přispěla k tomu mj. odměna za řádné splácení půjček. Banka proto i v letošním roce bude dále zvýhodňovat dobře splácející klienty.  Podle řady srovnání patří spotřebitelské úvěry od Raiffeisenbank mezi nejvýhodnější na trhu, ve studii Navigátor bezpečného úvěru byla Raiffeisenbank dvakrát v řadě vyhlášena jako nejbezpečnější poskytovatel spotřebitelských úvěrů v České republice.

Rádcova hypotéka - inzerovaná cena nemovitostí odpovídá realitě jen v 10%, 18. 2. 2014

 

Zájemci o koupi nemovitosti by měli být při výběru nemovitosti velmi opatrní. Dosavadní zkušenosti unikátní Rádcovy hypotéky od Raiffeisenbank ukazují, že pouze v 10 % případů odpovídá nabízená prodejní cena nemovitosti realitě. Zároveň jsou prodávané nemovitosti plné technických a stavebních závad, a to dokonce i v případě novostaveb. Rádcova hypotéka tak klientům dokáže ušetřit stovky tisíc na vyjednané nižší ceně nemovitosti, zároveň klientům pomůže s odhalením technických závad na nemovitosti či kontrolou smlouvy

04. 03. 2024  09:35
Five Pornstars On Onlyfans Projects To Use For Any Budget pornstars on Adultwork
Veřejnost 1Q 2014 66.7
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jaroslav Číhal

RB má docela zvláštní přístup. V reklamě má, že je banka inspirovaná klienty ale spíš se inspiruje tím, kde na klientech šetřit či vydělat. Neberu to jako výtkujen by se mi více líbilo, kdyby ta inspirace byla směřovány k péči o klienty. Bakéři provozu mi často připadjí jako prodavači rohlíků. Bankovnictví díky původní eBance stále funguje a přežívá tak se novodobá RB moc nepodepsala. Je vidět, že už nejsou tak pečlivý, protože u nekterých vysvětlivek nejsou text ale i to se po upozornněích dá vyřešit. Chápu, že banka má na klienty určitá kritéria podle kterých si je řadí nicméně pořád mi chybí ten správný drive zaměřený na klietna v oblasti péče. I přes poplatek 129 za účet bych uvažoval o znovuzřízení účtu. Nicméně na moji současnou banku stále ještě RB není připravena v kvalitě i cenách. Mám systémovou banku, takže to není poplatková záležitost. Banku hodnotím stejně jako GE. U GE vyhrává bankovnictví. U RB výběry ze všech bankomatů zdarma u GE vyhrává cena za účet. Kvalita péče je na srovnatelné úrovní.


Sazebníky

Pobočky

Bankomaty