Raiffeisenbank

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank a. s.
Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel
Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4
Tel.: 225 541 111
E-mail: info@rb.cz, www.rb.cz

Kód banky: 5500

Infolinka:+420 800 900 900

Blokace karet: +420 800 900 900

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 3,36 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 1,86 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
1. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2015 66,9
Miroslav Zeman

Raiffeisenbank působí jako velmi profesionální banka, která má dobře propracovanou strategii vůči individuálním klientům a umí jim přizpůsobit svou nabídku. Raiffeisenbank je totiž středně velká banka, která na individuálním přístupu postavila svou politiku. Kromě individuálního přístupu také boduje RB nízkými poplatky a různými bonusy za používání svých produktů zejména účtu. Je pravdou, že jinou cestu ani tyto banky nemají. Velkým bankám nemohou masovostí klientely a produktů konkurovat, proto musí nabízet něco jiného, speciálního. Lze říci, že toto banka docela dobře umí.

Raiffeisenbanku si také velmi dobře pamatujeme jako úplně, historicky první Vstřícnou banku, kterou se stala za první čtvrtletí roku 2010.

S čím přišla Raiffeisenbank v druhém čtvrtletí 2015:

Na začátku dubna a tedy i druhého čtvrtletí přišla RB se zajímavým bonusem pro investory. Raiffeisen investiční společnost připravila u příležitosti Světového dne investičních fondů nový otevřený podílový fond. Do tohoto fondu bylo možné investovat do konce dubna 2015 s nulovým vstupním poplatkem.

Raiffseisenbank také úzce spolupracovala se svými klienty ve věci startu nových webových stránek banky a jejich vylepšení. Banka tak vyslyšela názory a podněty svých klientů za účelem co nejlepšího a nejpřívětivějšího prostředí pro uživatele webových stránek banky.

Zájem o hypotéky banky prokázaly výsledky, které prokázaly, že počet hypotečních úvěrů vzrostl za první čtvrtletí roku 2015 o 18 procent a jejich objem dokonce o 22 procent. Počet i objem hypoték tak u této banky dynamicky rostou.

RB se také pochlubila, že poskytuje nejvýhodnější konsolidaci půjček. Tuto informaci zakládá na přiložené tabulce porovnávající výhodnost konsolidace půjček.

Petr Kučera

Banka zaujala zvýhodněnou nabídkou pro klienty na mateřské či rodičovské dovolené. Snížila jim kreditní obrat účtů eKonto pro bezplatné vedení, lidé by přitom mohli ocenit i neomezené výběry ze všech bankomatů v ČR a úroku 1,3 % na spořicím účtu.

Markéta Grušáková

Největší novinkou je pro klienty Reiffeisen bank rozhodně nový web. Klienti si oblíbili možnost investic do podílových fondů RB. Letos poprvé byl majetek, který RB spravuje, vyšší než 12 mld. Kč. Zájem je také o hypotéky, které RB poskytuje. Rostoucí objemy jsou tedy jasným důkazem spokojenosti.

Miroslav Škvára
Otakar Schlossberger

Banka má poměrně nápadné internetové stránky, kde převažují firemní barvy – žlutá a černá. Orientace na internetových stránkách není až tak dobrá. Sazebník jsem musel hledat přes vyhledávač a pak se objevil. Byla připravena změna k 1. 7. 2015. Reklamu na RBCZ lze nalézt v podobném duchu, jako jsou nyní jejich internetové stránky. Nicméně osobně na mne banka nepůsobí nijak výrazně.

Banka se hlásí ke společenské odpovědnosti nejen potřebným, ale i v oblasti kultury, vzdělávání a sportu, i když jen okrajově.  

Bankovní poplatky 2Q 2015 77.5
Bankovní poplatky.com

Raiffeisenbank svoji poplatkovou politikou směřuje klienty k maximálnímu využívání vždy aktuální verze eKonta při splnění podmínek pro věrnostní výhody.

Sazebník nedoznal žádných výraznějších grafických změn a patří tak stále k těm přehlednějším a klienti by se v něm měli dobře orientovat. Jasně je poznat, co všechno patří do preferovaného eKonta. U RB je třeba vyzdvihnout, že jako jedna z mála bank vydává při změnách sazebníku speciální pdf. dokument, kde nejen, že popíše seznam změn s původní a novou cenou (dokonce i s výpočtem rozdílu), ale také přidá tipy a alternativy pro klienty, kteří jsou změnou nějak postiženi. Od 1. 7. 2013 banka rozděluje sazebník do dvou částí (v pdf formátu) – aktivní a nenabízené služby. Tím se sazebník stal ještě přehlednějším. Pro aktuální II. čtvrtletí jsme se rozhodli hodnocení v této části neměnit.

Q Report Scott & Rose nezaznamenal ve srovnání s minulým kvartálem žádný pohyb, takže u standardního klienta jsme stále na 386 Kč a u aktivního klienta na 2.205 Kč ročně.

04. 03. 2024  09:35
Five Pornstars On Onlyfans Projects To Use For Any Budget pornstars on Adultwork
Veřejnost 2Q 2015 71.7

Sazebníky

Pobočky

Bankomaty