Raiffeisenbank

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank a. s.
Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel
Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4
Tel.: 225 541 111
E-mail: info@rb.cz, www.rb.cz

Kód banky: 5500

Infolinka:+420 800 900 900

Blokace karet: +420 800 900 900

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 3,36 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 1,86 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
1. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2016 64,4
Miroslav Škvára
Miroslav Zeman

Raiffeisenbank působí jako velmi profesionální banka, která má dobře propracovanou strategii vůči individuálním klientům a umí jim přizpůsobit svou nabídku. Raiffeisenbank je totiž středně velká banka, která na individuálním přístupu postavila svou politiku. Kromě individuálního přístupu také boduje RB nízkými poplatky a různými bonusy za používání svých produktů zejména účtu. Je pravdou, že jinou cestu ani tyto banky nemají. Velkým bankám nemohou masovostí klientely a produktů konkurovat, proto musí nabízet něco jiného, speciálního. Lze říci, že toto banka docela dobře umí.

Raiffeisenbanku si také velmi dobře pamatujeme jako úplně, historicky první Vstřícnou banku, kterou se stala za první čtvrtletí roku 2010.

S čím přišla banka v III. čtvrtletí 2016

Raiffeisenbank se v září stala Nejlepší bankou ČR. Rozhodli o tom porotci této ankety. Z letošního již osmého ročníku cen Hospodářských novin s názvem Nejlepší banka 2016 si Raiffeisenbank odnesla hned dvě nejvyšší ocenění. Podařilo se jí nejen zvítězit v hlavní kategorii soutěže – a stát se tak Nejlepší bankou roku – ale zároveň i obhájit loňský titul Klientsky nejpřívětivější banka roku. Raiffeisenbank uspěla v konkurenci dalších osmnácti bank. O jejím vítězství rozhodly jak hospodářské ukazatele, které svědčí o stabilitě, zdraví a síle banky, tak i celkový přístup v oblasti péče o klienty.

Raiffeisenbank se také opět o něco přiblížila svým klientům a otevřela novou pobočku v Kroměříži.

Raiffeisenbank: Za první pololetí 2016 vykázala RAIFFEISENBANK zisk ve výši téměř 1,4 miliardy korun

Raiffeisenbank zatím v prvním pololetí roku mohla slavit. Její zisk se i přes problémy na trhu zvýšil o pár procent. Zisk je stále slušný. Právě RB však dostala od ČNB nové úkoly v souvislosti s povinnými rezervami, které by mohly v budoucnu zisk této banky o něco snížit. Uvidíme, jak si s tím banka poradí. V každém případě i RB je dalším příkladem toho, že bankovní systém v České republice je stále stabilní a ziskový a dokáže přestát i různé krizové situace, které by mohly i v budoucnu nastat. RB k dosažení zisku za první pololetí gratulujeme.

Olga Ortová Šeflová

Ani Raiffeisen bank v letním období, žádné novinky v produktové nabídce, ani parametrech obsluhy pro své klienty nepřipravila. Výjimku tvoří pouze otevření nové pobočky pro detailovou i corporátní klientelu v Kroměříži, které bylo spojeno i s donátorskými akcemi. Raiffeisen bank však neumí na svých pobočkách obsloužit klienty Raiffeisen stavební spořitelny, tak jak to nabízí většina bank u produktů svých dceřiných společností.

Bedřich Danda
Markéta Grušáková
Bankovní poplatky 3Q 2016 76.3
Bankovní poplatky.com

Raiffeisenbank svoji poplatkovou politikou směřuje klienty k maximálnímu využívání vždy aktuální verze eKonta při splnění podmínek pro věrnostní výhody.

V aktuálním III. kvartále nedošlo k žádným významným posunům. Proto hodnocení v této části ponecháváme beze změn.

Sazebník nedoznal žádných výraznějších grafických změn a patří tak stále k těm přehlednějším a klienti by se v něm měli dobře orientovat. Jasně je poznat, co všechno patří do preferovaného eKonta. To navíc banka zdůrazní ještě speciálním dokumentem – tarify. U RB je třeba vyzdvihnout, že jako jedna z mála bank vydává při změnách sazebníku speciální pdf. dokument, kde nejen, že popíše seznam změn s původní a novou cenou (dokonce i s výpočtem rozdílu), ale také přidá tipy a alternativy pro klienty, kteří jsou změnou nějak postiženi. Pro aktuální III. čtvrtletí jsme se rozhodli hodnocení v této části neměnit.

Q Report Scott & Rose nezaznamenal ve srovnání s minulým kvartálem žádný pohyb, takže u standardního klienta jsme stále na 386 Kč a u aktivního klienta na 2.205 Kč ročně. 

04. 03. 2024  09:35
Five Pornstars On Onlyfans Projects To Use For Any Budget pornstars on Adultwork

Sazebníky

Pobočky

Bankomaty