Raiffeisenbank

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank a. s.
Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel
Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4
Tel.: 225 541 111
E-mail: info@rb.cz, www.rb.cz

Kód banky: 5500

Infolinka:+420 800 900 900

Blokace karet: +420 800 900 900

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 3,36 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 1,86 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2010
1. čtvrtletí
2010
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2016 68,5
Miroslav Zeman

Raiffeisenbank působí jako velmi profesionální banka, která má dobře propracovanou strategii vůči individuálním klientům a umí jim přizpůsobit svou nabídku. Raiffeisenbank je totiž středně velká banka, která na individuálním přístupu postavila svou politiku. Kromě individuálního přístupu také boduje RB nízkými poplatky a různými bonusy za používání svých produktů zejména účtu. Je pravdou, že jinou cestu ani tyto banky nemají. Velkým bankám nemohou masovostí klientely a produktů konkurovat, proto musí nabízet něco jiného, speciálního. Lze říci, že toto banka docela dobře umí.

Raiffeisenbanku si také velmi dobře pamatujeme jako úplně, historicky první Vstřícnou banku, kterou se stala za první čtvrtletí roku 2010.

S čím přišla banka v IV. čtvrtletí 2016

Aktivita RB ve čtvrtém čtvrtletí byla zoufale nízká. Banka v podstatě s ničím zajímavým nepřišla. Jedeme tak i dále z minulosti a zatím dobře fungujícího bankovního portfolia. Dříve nebo později však bude muset banka trošku šlápnout na plyn, aby nezaostávala za svou konkurencí.

Raifka se hned na úvod čtvrtletí pochlubila plnou integrací bývalých kreditních karet Citibank do systému RB. RB tak již od konce září plně obsluhuje ve svých vlastních systémech a spojení této části Citibank s RB je tak dokončeno. Mission Accomplished!

Otevření nové pobočky v Mělníku. Super zpráva. Škoda, že těch poboček nebylo více.

Raiffeisenbank: ZA TŘI ČTVRTLETÍ ROKU 2016 VYKÁZALA RAIFFEISENBANK 
ZISK PŘEVYŠUJÍCÍ DVĚ MILIARDY KORUN

Raiffeisenbank patří mezi banky, kterým zisk v tomto roce vzrostl. Zisk za tři čtvrtletí tohoto roku činí více než 2 miliardy korun a je o 5 procent vyšší než ve stejném období loňského roku. Zisk je věc dobrá, tedy zejména pro banku samotnou a hlavně pro jejího vlastníka. Nás však prioritně zajímá jak se vyvíjí příjmy banky v oblasti příjmů z poplatků a provizí. A právě tyto příjmy klesly u RB o 7,1 procenta. Tento velmi vysoký pokles poplatků, resp. Příjmů banky z poplatků musíme jednoznačně pochválit. Svědčí to o tom, že banka vydělává prioritně na úrocích a dalších službách a méně pak na poplatcích za poskytované běžné bankovní služby.

Raiffeisenbank: Raiffeisenbank v době zvýhodněné nabídky zaznamenala 20% meziroční nárůst poskytnutých spotřebitelských úvěrů

V minulých komentářích jsme komentovali nový bonus 5 tisíc korun u půjček od Raiffeisenbank. Tento bonus je odměnou za uzavření smlouvy a banka ho posílá klientovi s nímž uzavřela smlouvu přímo na jeho účet. Po několika měsících běhu kampaně banka úspěšnost vyhodnotila. Jak? Podle banky byl zaznamenán 20 procentní nárůst poskytnutých spotřebitelských úvěrů.  U některých produktů dokonce banka zaznamenala až dvojnásobný růst. Otázkou je, co je skutečně motivováno právě nabízeným bonusem a co je běžný vývoj trhu, kde by bylo dosaženo růstu i bez bonusů. Cílem obecně každé banky by mělo být, aby byl zájem o produkt díky jeho skvělým parametrům a jeho konkurenceschopnosti, nikoliv jen na základě nabídky dárků nebo bonusů. Má pak smysl se totiž ptát, zda je nabízený produkt očištěný od bonusu vůbec za normálních podmínek konkurenceschopný a pro klienty přitažlivý.

RAIFFEISENBANK vyplácí k půjčkám bonus 5.000 Kč

A máme tu zase to slovíčko – BONUS. Víte, že se jedná původem o latinské slovo značící něco navíc? Odměnu? Bonus sní prostě dobře a dokonce lépe než odměna. Také proto používáme slovo Akce a nikoliv jen sleva a další zažité termíny. RB nyní místo tabletů a mobilních telefonů, jako laciných dárků využívá opět logický a související bonus, kterým je vyplacení částky 5 tisíc korun jako bonus za pořízení půjčky zpět na účet klienta. Ale pozor, bonus se netýká všech půjček této banky, ale jen některých. Současně připomínáme, že bonus je možné získat pouze do konce tohoto roku. Zajímavostí tohoto bonusu je, že není odměnou za řádné splácení, jako je tomu u jiných bank, ale jedná se spíše o odměnu za pořízení úvěru.

Olga Ortová Šeflová

Raiffeisenbank převzala retailovou klientelu Citibank, a to s jejími účty, úvěry, kreditními kartami i investičními produkty. Dále RfB chystá nabídku pro klienty odcházející ZUNO Banky. Pro OSVČ a malé firmy s ročním obratem do 50 mil. Kč i pro začínající podnikatele nabízí banka podnikatelské úvěry do výše 650.000,- Kč se zárukou Evropského investičního fondu. RfB otevřela také novou pobočku v Mělníku.

Markéta Grušáková
Martina Hedvičáková

I v tomto čtvrtletí otevřela RB novou pobočku (v Mělníku).

Raiffeisenbank nabízí úvěry se zajištěním Evropského investičního fondu.

Petr Kučera
Bankovní poplatky 4Q 2016 76.3
Bankovní poplatky.com

Raiffeisenbank svoji poplatkovou politikou směřuje klienty k maximálnímu využívání vždy aktuální verze eKonta při splnění podmínek pro věrnostní výhody.

V aktuálním IV. kvartále nedošlo k žádným významným posunům. Proto hodnocení v této části ponecháváme beze změn.

Sazebník nedoznal žádných výraznějších grafických změn a patří tak stále k těm přehlednějším a klienti by se v něm měli dobře orientovat. Jasně je poznat, co všechno patří do preferovaného eKonta. To navíc banka zdůrazní ještě speciálním dokumentem – tarify. U RB je třeba vyzdvihnout, že jako jedna z mála bank vydává při změnách sazebníku speciální pdf. dokument, kde nejen, že popíše seznam změn s původní a novou cenou (dokonce i s výpočtem rozdílu), ale také přidá tipy a alternativy pro klienty, kteří jsou změnou nějak postiženi. Pro aktuální IV. čtvrtletí jsme se rozhodli hodnocení v této části neměnit.

Q Report Scott & Rose nezaznamenal ve srovnání s minulým kvartálem žádný pohyb, takže u standardního klienta jsme stále na 386 Kč a u aktivního klienta na 2.205 Kč ročně. 

Veřejnost 4Q 2016 57.3
Zoufalá banka, předražené služby, konec nízkonákladové Zuno Bank a jejich přesun pod tu drahotu, raději odcházím pryč.
Špatná integrace klientů Citibank, neschopnost cokoli aktivně řešit a měnit. Velké poplatky za bídné služby. Nehoráznost. Jedna z brněnských poboček, to je fakt hrozný. Raději ji zrušte.

Sazebníky

Pobočky

Bankomaty