Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2010 57
Bedřich Danda

Volksbank nepřišla ve druhém čtvrtletí pro podnikatele v podstatě s ničím. Její nejvýznamnější opatření tak bylo obligátní snížení úroků z hypotečních úvěrů. Banka tak svou reálnou nečinností ke zlepšení svého hodnocení rozhodně nepřispěla.

Dalibor Z. Chvátal

Volksbank nic zásadního za hodnocené období nepředvedla, ale to není výtka. Banka funguje jak má a jsem si jistý, že má řadu spokojených klientů.

Eva Poláchová

I VB snížila úrokové sazby u hypoték, nicméně teprve až od července, kdy má tato akce pokračovat, dojede k takovému snížení (o 0,04%), které bude odpovídat pohyblivým úrokovým sazbám u hypoték (začínáme tedy na 3,99%). Zajímavostí je, že ke spořicímu účtu, u kterého neklesá úroková sazba, nabízí banka výhodné termínované vklady a garantuje nabídku vyhlašované sazby na čtvrtletí. Vklad ke spořicímu účtu od 6 měsíců do 3 let, sazby 2,13 – 2,93% p. a.

Otakar Schlossberger

Universální banka s celou řadou produktů a služeb. Hned úvodní stránka informuje o novinkách a např. také o změně sazebníku k 9. srpnu t.r.. Banka nabízí celou řadu produktů, avšak není zřetelná žádná výrazná reklama na tyto produkty. Banka zůstává tak trochu skryta běžnému spotřebiteli.

.

Dobře jsou dostupné sazebníky a musím subjektivně konstatovat, že konstrukce sazebníku na mne působila velmi dobře a osobně ho považuji ve srovnání se všemi ostatními za nejlepší. Také výše cen za vybrané služby je celkem příznivá, např. je to jedna z mála bank, která má došlou platbu do banky zadarmo a zůstává snad i po změně sazebníku (nenašel jsem změnu účinnou od 9. srpna 2010.

 

Banka nedisponuje rozsáhlou pobočkovou sítí, ale může to opět nahradit slušně fungující elektronické distribuční kanály. Banka upozorňuje klienta na nové zabezpečení IB, a vede ho k dodržování bezpečnostních pravidel. Jsou k dispozici také výroční zprávy a základní ekonomické informace o bance.

Miroslav Zeman

Volksbank jako jedna z malých bank byla aktivní přímo úměrně své velikosti. Změny se omezily spíše na snížení úrokových sazeb u hypoték, snížení poplatku za sjednání hypotečního úvěru a zachování stále stejného úroku u spořicího účtu, čímž se banka sama pochlubila.

Volksbank „překvapivě“ snížila na konci května úrokové sazby u svých hypoték na 4,49 %. Další snížení následovalo v červnu a sazba tak klesla na 3,99 %. Oproti jiným bankám však klientům nebyl odpuštěn celý poplatek za zpracování úvěru, ale pouze 50 % tohoto poplatku.

Volksbank se také pochlubila tím, že úroková sazba u jejího spořicího účtu neklesá. A dosahuje po delší období stále stejné hodnoty 2,03 %.

Bankovní poplatky 2Q 2010 75
Bankovní poplatky.com

Banka s vlídnou poplatkovou politikou, která v aktuálním čtvrtletí nepřišla s nějakou poplatkovou změnou a tak stále platí, že banka v posledním roce překvapila celou řadou změn, které směřovaly ve prospěch bankovních klientů (rušení nejabsurdnějších bankovních poplatků).

Volksbank loni představila výrazné změny v sazebníku, které mohly jejich klienty potěšit. Letos na změny naváže změnami, které budou platit od 9. srpna, takže se stanou součástí hodnocení v následujícím čtvrtletí, ale k výrazným pohybům nedojde. Ve II. čtvrtletí nabídla klientům sjednání hypotečního úvěru se slevou 50% za zpracovatelský poplatek, později snížila úrokovou sazbu a do 8. srpna prodloužila akci na refinancování hypoték a úvěrů ze stavebního spoření za snížený poplatek 999 Kč.

Sazebník nedoznal změn, takže Volksbank i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, takže klient má přehled, kde má co hledat. Sazebník banky je tak postaven na jiném principu než KB, kde je vše v jedné tabulce. Relativní nevýhodou takto děleného sazebníku pak je, že klient musí mezi jednotlivými službami a produkty překlikávat. Jinak sazebník zůstal jasný a srozumitelný a to včetně barevného rozlišení jednotlivých kapitol a jejich grafického členění.

Z Bankovní ročenky Scott & Rose nevyplývají žádné posuny. U kalkulátoru bankovních poplatků ale došlo ke snížení nákladů u všech čtyř druhů účtů. Pokud by se tento trend potvrdil i nadále může dojít v této části ke zlepšení hodnocení banky.

Veřejnost 2Q 2010 50.6
Kamila Damaská
Eliška Sládková
Lucie Trnečková
Radek Klouda
Klára Zemanová
Jitka Čechovská
Kristýna Drsová
Marek Kolář
Andrea Křížová

s touto bankou nemám vůbec žádné zkušennosti

Vlaďka Sofková

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty