Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2010 57,7
Bedřich Danda

Hodnotím podobně jako Citibank. Ostatně i důvody hodnocení jsou téměř podobné. Pozitivněji však hodnotím větši aktivitu této banky. Ve čtvrtém čtvrtletí tak Volksbank zvýhodnila své spořící produkty a připravila pro klienty zajímavé bonusy. Současně tato banka modernizovala placení přes internet a bezpečnost internetových plateb na svých stránkách.

František Pavelka

Volksbank se začala zajímavým způsobem více angažovat hypotečním byznysu. Ale i retailu se snaží.

Miroslav Zeman

Volksbank se rozhodla zaútočit s dalším snížením úrokových sazeb u svého hypotečního úvěru. Úrokové sazby u hypoték tak začínají již na 3,79 %.

Spořící účet od Volksbank je také nově možné založit i prostřednictvím internetového bankovnictví z pohodlí domova.

Volksbank také připravila pro své klienty zajímavý bonus u spořících účtů. Během podzimní akce Volksbank, která trvala až do 20. prosince 2010, mohl nový i stávající klient při založení dvouletého termínovaného vkladu ke svému Běžnému spořicímu účtu získat odměnu až 10 000 korun. Výše bonusu se odvíjela od velikosti vkladu, přičemž minimální vložená částka pro získání bonusu činí 250 000 korun.

Volksbank také nově zpřístupnila pohodlnější způsob placení přes internet. Volksbank CZ pro své klienty zpřístupnila bezpečnější způsob úhrady ve vybraných eshopech prostřednictvím internetového bankovnictví a online platby PayMyway.

Eva Poláchová

Jakoby banka dobíhala konkurenci. Jakkoli na poli hypoték je bankou jednoznačně velmi vstřícnou nejen díky sazbám, ale i díky profesionalitě a rychlosti obsluhy a i akčním momentům (Hypotéka bez starostí), novinky, které přinesla v uplynulém období jsou spíše dotažením se na konkurenci. Od října 2010 nabídla možnost založit si Běžný spořicí účet přes internet a  pro své klienty zpřístupnila bezpečnější způsob úhrady ve vybraných eshopech prostřednictvím internetového bankovnictví a online platby PayMyway.

 

Otakar Schlossberger

Universální banka s celou řadou produktů a služeb. Hned úvodní stránka pro občany informuje o novinkách a jejich hlavních produktech pro občany – fit kontu, styl kontu a programu exkluziv. Tyto produkty tam však už byly minule čtvrtletí. Jedná se asi o nosné produkty pro občany. Nově byla zařazena hypotéka bez starostí. Banka však není vidět v oblasti reklamy.

 

Internetové stránky jsou velmi přehledné a dobře se s nimi pracuje. Nabízejí veškeré základní informace, které není třeba zbytečně hledat. Proto jsou také okamžitě k dispozici také hospodářské výsledky banky a informace spadající pod informační povinnost banky.

 

Banka však neprezentuje nějak výrazně společenskou odpovědnost vůči potřebným. Jak bylo uvedeno minule, je odpovědná ke svým klientům, ale osobně mi zde chybí podpora sociálně slabým, podpora kultury či sportu. .

 

Proto ponechávám hodnocení na stejné úrovni jako minule.

Bankovní poplatky 4Q 2010 73.8
Bankovní poplatky.com

Banka s vlídnou poplatkovou politikou, která v posledním čtvrtletí o sobě dala vědět.  Nicméně ke strukturálním poplatkovým změnám nedošlo, takže hodnocení za tuto část neměníme.

Volksbank v aktuálním IV. čtvrtletí nabídla několik zajímavých produktů spojených s poplatky. Ať už to byla hypotéka se zvýhodněným poplatkem za její zpracování či finanční odměna až 750 Kč za založení spořicího účtu přes internet nebo prémie až 10 tisíc za založení termínovaného vkladu. Banka tak přerušila trend, kdy několik měsíců nepřišla s výraznou novinkou, která by měla vliv na poplatky či náklady jejích klientů.

Sazebník banky jinak nedoznal žádných změn, takže Volksbank i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Sazebník banky je tak postaven na zcela jiném principu než KB, kde je vše v jedné tabulce. Relativní nevýhodou takto děleného sazebníku je, že klient musí mezi jednotlivými službami a produkty překlikávat.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že Volksbank trochu zdražila. U standardního klienta dochází k posunu z částky 1 911 Kč na 2 055 Kč. U aktivních klientů již třetí čtvrtletí po sobě rostou náklady - aktuálně z 4 676 Kč na 4 880 Kč. Sice jsme o půl bodu zhoršili hodnocení ve III. čtvrtletí, nicméně pokud by tento trend i nadále pokračoval, museli bychom v příštím čtvrtletí v této části snížit hodnocení opět. 

Veřejnost 4Q 2010 42.9
Jaroslav Uhlárik

Účet u této banky mám už docela dlouho, nicméně držím ho jen proto, že mám velice výhodný kontokorent a výhodnější poplatek za vedení účtu. Jinak bych tam účet neměl. Vzhledem k tomu, že mám přesvědčení o nulových poplatcích za základní operace, tak mi poplatky u této banky přijdou vysoké. Když už bych bral to, že poplatky být musí, tak buď poplatek za vedení účtu a nebo za položky, ne kombinaci obého. Což tady je. Co se týká obsluhy poboček, je jednání vstřícné a milé. Ale výše poplatků je pro mě moc. Co se týká IB, je to v pohodě, takový standard. Howgh!

Lucie Janečková
Jan Čermák
Petr Vít
Patrik Havrda

Tuto banku mohu hodnotit pouze z hlediska výhodnosti bankovních poplatků, který jsem nastudoval při nedávném výběru vhodné banky pro můj osobní účet z důvodu odchodu od České spořitelny kvůli zmíněné výši popatků. Banka v mém výběru neobstála ani z daleka, proto uděluji nejhorší možné hodnocení.

Katka Coufalová

nelíbí se mi poplatková politika banky

Pavlína Veselá

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty