Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2011 60,3
Otakar Schlossberger

V České republice menší universální banka s celou řadou produktů a služeb. Hned úvodní stránka pro občany informuje o novinkách a jejich hlavních produktech pro občany – nyní „jarní sazba“ a „refinancování bez starostí“. To je sympatické Nově byla zařazeno Konto rybička a některé další. To působí dobře.

 

Internetové stránky jsou velmi přehledné a dobře se s nimi pracuje. Nabízejí veškeré základní informace, které není třeba zbytečně hledat. Proto jsou také okamžitě k dispozici také hospodářské výsledky banky a informace spadající pod informační povinnost banky.

 

Banka však neprezentuje nějak výrazně společenskou odpovědnost vůči potřebným. Jak bylo uvedeno minule, je odpovědná ke svým klientům, ale osobně mi zde chybí podpora sociálně slabým, podpora kultury či sportu. .

 

Hodnocení v I. části zvyšuji o jeden bod, druhou ponechávám na stávající úrovni. .

Martina Hedvičáková

Volksbank CZ nabízí od ledna 2011 svým klientům všechny typy hypotečních úvěrů a amerických hypoték za pouhou jednu korunu. Zájemci, kteří této nabídky využijí, tak mohou ušetřit až 29 999 korun. Nabídka je platná do 21. února 2011.

Celý březen 2011 mohou zájemci o refinancování hypotečního úvěru využít akční nabídky Volksbank CZ. Klienti mohou nefinancovat úvěr s Volksbank za 3,89 % p.a.

Ke dvouletému termínovanému vkladu založenému k Běžnému spořicímu účtu vedenému v eurech nabízí Volksbank možnost získat bonus až do výše 300 EUR.

Volksbank nově nabízí CashBack. Držitelé všech typů platebních karet VISA a MasterCard tak mají možnost vybrat si finanční prostředky až do výše 1 500 Kč přímo v obchodě společně s platbou za uskutečněný nákup. Výše nákupu musí splňovat minimální hranici 300 korun, využití služby je pro klienty Volksbank zdarma.

Bedřich Danda

U mBanky nadále platí, že je to výborná volba pro živnostníky, provozující svou činnosti pomocí internetu. Banka má stále nejnižší poplatky na trhu, vynikající internetového bankovnictví a srozumitelnou nabídku produktů. Potěšitelné je zavedení nových možností a produktů speciálně pro podnikatele. Nejzajímavější je nabídka možnosti přečerpání na podnikatelském účtu.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

 - byly zaznamenány pouze 4 změny v Sazebníku poplatků, týkající se úvěrů.

Oblast úrokových sazeb:

- došlo ke zvýšení sazeb spořicích účtů v EUR

Inovace  a novinky:

 - klienti mohou využít mimořádnou časově omezenou nabídku hypotečních úvěrů.Banka nabízí svým klientům všechny typy hypotečních úvěrů a amerických hypoték za pouhou jednu korunu.

- krátkodobá akční nabídka Refinancování hypotečního úvěru

- Volksbank umožnila svým klientům využívat službu cash back u platebních karet

Marketingové aktivity, komunikace:

- klienti byli informováni o aktuální nabídce Refinancování hypotečního úvěru

Miroslav Zeman

Volksbank se snaží zvýšit svou aktivitu a v prvním čtvrtletí se to mírně projevilo.

Banka tak přišla se zajímavým bonusem, kterým je hypotéka za korunu. Srozumitelně řečeno banka odpouští klientům poplatek za uzavření smlouvy. Volksbank CZ nabízí od ledna 2011 svým klientům všechny typy hypotečních úvěrů a amerických hypoték za pouhou jednu korunu. Zájemci, kteří této nabídky využijí, tak mohou ušetřit až 29 999 korun. Nabídka je platná do 21. února 2011.

Bonus nabízí banka i u svého termínovaného spořícího účtu. Ke dvouletému termínovanému vkladu založenému k Běžnému spořicímu účtu vedenému v eurech nabízí Volksbank možnost získat bonus až do výše 300 EUR.

Banka se také připojila k velkým bankám a začala nabízet službu cash back. Tedy možnost vybrat si u prodejců hotovost do výše až 1 500,- Kč.

Klienti Volksbank také mohou nově využít možnosti refinancování hypotéky za úrokovou sazbu 3,89 procenta.

Bankovní poplatky 1Q 2011 73.8
Bankovní poplatky.com

Banka s vlídnou poplatkovou politikou, která v posledním čtvrtletí byla vidět spíše méně. V tomto čtvrtletí ke strukturálním poplatkovým změnám nedošlo, nicméně můžeme se na ně těšit ve II. čtvrtletí, kdy banka oznámila nový koncept Domácí konto, které nahradí všechny dosavadní balíčky a poplatkové tarify. Proto v tomto čtvrtletí hodnocení neměníme. V příštím čtvrtletí ale můžeme očekávat pohyb.

Volksbank změnila sazebník k 1.1.2011, nicméně změny se týkaly podmínek předčasného splacení v souladu s novým zákonem o spotřebitelském úvěru (např. u předčasného splacení předhypotečního úvěru pokles sankce z 10% na 1%). Banka jinak pokračovala v nabídce výhodné úrokové sazby u hypoték, u refinancování hypoték a během ledna a února odpustila poplatek za zpracování hypotečního úvěru.

Sazebník banky nedoznal žádných změn ani úprav, takže Volksbank i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Sazebník banky je tak postaven na zcela odlišném principu od KB nebo UniCredit, kde je vše v jedné tabulce. Relativní nevýhodou takto děleného sazebníku je, že klient musí mezi jednotlivými službami a produkty překlikávat. Na druhé straně jsou jednotlivé kapitoly (služby) jasně definované a snadno dohledatelné.

Z Q Reportu Scott & Rose nevyplývají žádné pohyby mezi IV. čtvrtletím 2010 a I. čtvrtletím 2011, takže hodnocení zůstává nezměněno.

Veřejnost 1Q 2011 52
Josef Marcián
Petr Suchanka
Petra Zaspalová
Daniela Pekařová
Jan Komár

O této bance mám jen obecné informace, ne osobní zkušenost

Miroslav Kvasnica

Banka pouze pro specické cílové skupiny, kterým mají co říct speciální produkty

jirka jirka
Lucie Janečková
Petr Beránek
Jiří Křídlo

Volksbank jako lidová banka? Asi ne


Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty