Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2012 55,2
Jan Klička

Název zůstal německý, majitel se ale definitivně změnil na ruského. Tuzemská
Volksbank ale v prvním čtvrtletí neřešila jenom sama sebe. S příchodem nových
bank i tady bankéři přišli s nápadem, domluvit si s klientem na refinancování
hypotéky už šest měsíců dopředu. Kromě toho Volksbank nabízí i nové hypotéky bez
poplatku za zpracování.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

 - ve sledovaném období byly v této oblasti zaznamenány pouze dvě změny

Oblast úrokových sazeb:

- došlo ke změně sazeb u účtů vedených v cizí měně

Inovace  a novinky:

 - ve sledovaném období proběhla časově omezená nabídka hypotečního úvěru – byl snížen zpracovatelský poplatek

- banka nabídla klientům atraktivní termínované vklady na 6 měsíců a 2 roky – opět časově omezená nabídka

 - byla zavedena speciální cena pro platbu v rublech

Marketingové aktivity, komunikace:

- reklamní kampaň na služby banky

 - banka prostřednictvím zpráv v internetovém bankovnictví informovala své klienty o speciální nabídce hypotečního úvěru, informačních SMS zprávách bez poplatku a o novém Sazebníku poplatků, který začne platit od 7.5.2012.

Otakar Schlossberger

 

Střední banka na českém trhu, která nemá tak rozšířenou síť poboček, což jistě omezuje „vstřícnost“ banky. Nicméně poskytuje všechny produkty, které by mohl a měl spotřebitel očekávat. Internetové stránky banky jsou sice „klasické“, konzervativní, ale celkem jednoduše se proklikáte na potřebné informace. Sazebník je velmi přehledný a klient se opět vhodně proklikne na potřebné informace. Banka patří spíše k levnějším….

Nenašel jsem společenskou angažovanost banky, takže se omlouvám… Možná tam někde je, ale hledání může být složitější…..

Martina Hedvičáková

 

Banka Sberbank završila proces akvizice Volksbank International. Volksbank International AG (VBI), mateřská společnost Volksbank CZ, od 15. února 2012 již nepatří pod skupinu Österreichische Volksbanken AG. Skupina VBI byla koupena největší ruskou bankou Sberbank, která se tak stala novým majitelem také české Volksbank CZ.

Volksbank CZ zvýhodňuje zahraniční platby v rublech.

Volksbank CZ navazuje na nabídku „Hypotéka bez starostí“ a nabízí od začátku března 2012 v rámci akční nabídky „Refinancování bez starostí“ nově příchozím klientům refinancování hypotečního úvěru nebo úvěru ze stavebního spoření s atraktivní garantovanou úrokovou sazbou 3,49 % pro splatnost do 10 let a 3,79 % pro splatnost nad 10 let. Akce je platná do 31. března 2012. Součástí nabídky je i výhodný zpracovatelský poplatek ve výši 999 Kč.

Volksbank CZ vydává emisi hypotečních zástavních listů.

Bedřich Danda

 

Volksbank  není  masovou bankou, ale spíše bankou, která se zaměřuje na předem vytypované segmenty.  Svou nabídkou produktů a služeb pokrývá v podstatě celé klasické spektrum nabídky, dosti aktivní bude v oblasti platebního styku a depozitních operací. Spoléhá i na moderní informační technologie. Webové stránky jsou  sestaveny dosti „vstřícně“, uživatelsky konformně, zajímavé jsou i studie vývoje finančního trhu. .Volksbank využívá v tomto směru spolupráci s ČSOB a Poštovní spořitelnou, které disponují více jak 600 automaty.

Bankovní poplatky 1Q 2012 73.8
Bankovní poplatky.com

 

Banka, která je v poslední době aktivní. A dá se říci, že někdy až překotně. Od 8.8.2011 Volksbank zcela změnila sazebník, nicméně nový koncept Domácího konta začal platit až od 1.11.2011. Tento koncept je postaven na určité a logické věrnosti bance - bonus na poplatky ve výši 25% získá klient, pokud si bude na účet posílat minimálně 15 tisíc Kč a současně provede měsíčně alespoň pět odchozích transakcí. Nicméně platnost Domácího konta trvala jen krátce, protože banka v rámci konceptu Domácí banka nahradila Domácí konto od 6.1.2012 Volksbank osobním kontem. Věrnostní bonus 25% se týká všech služeb, které jsou vyjmenovány v popisu konceptu a poplatky se budou klientům vracet na konci každého měsíce, nicméně zvýhodnění se bude uplatňovat vždy na celé čtvrtletí, podle aktivity klienty v předchozím kvartále. K tomu ke všemu bylo ukončeno převzetí banky ruskou bankou Sberbank, takže se možná dočkáme dalších poplatkových změn. Banku budeme pečlivě sledovat a hodnocení v této části prozatím měnit nebudeme.

Všechny poplatkové změny byly předmětem našeho hodnocení v minulých čtvrtletích. V aktuálním I. kvartále došlo ke spuštění Volksbank osobního konta v rámci konceptu Domácí banka. Banka také pokračovala ve své nabídce zvýhodněných úrokových sazeb u hypoték či snížení poplatku za její zpracování, tentokrát na 1 Kč. Aktuální hodnocení v této části zatím neměníme, vzhledem k vysokému základu, ovšem s pozitivním výhledem do dalšího čtvrtletí.

Sazebník banky nedoznal žádných významných grafických změn, takže Volksbank i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Sazebník banky je postaven na zcela odlišném principu od KB nebo UniCredit Bank, kde je vše v jedné tabulce. Relativní nevýhodou takto děleného sazebníku je, že klient musí mezi jednotlivými službami a produkty překlikávat. Na druhé straně jsou jednotlivé kapitoly (služby) jasně definované a snadno k nalezení. Vzhledem k množství změn kolem konceptu Domácí banka může být nově méně přehledná kapitola Běžné účty a depozita. Hodnocení neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose ani v Kalkulátoru bankovních poplatků ani tentokrát nedošlo k žádnému pohybu, tudíž není důvod měnit hodnocení v této části.

Hypotéka bez starostí za korunu od Volksbank, 5.1.2012

Volksbank CZ od ledna 2012 přišla s nabídkou „Hypotéka bez starostí“ a s novými výhodami. Zájemci měli šanci získat hypoteční úvěr se sníženým zpracovatelským poplatkem, který činil jednu korunu, a ušetřit tak až 29 999 korun. Akční poplatek byl možné získat u standardních hypotečních úvěrů s fixací na 3 a více let i v rámci žádosti o americkou hypotéku. Nabídka byla platná do 15. února 2012.

Veřejnost 1Q 2012 37.1
Svatopluk Čech
Roman Bárta

Neznám....

Jiří Hovorka
Houm Houmes
Daniel Cemper
jana leheckova

zbytečný poplatky


Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty