Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2012 53,6
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

 

Třebaže v druhém čtvrtletí Volksbank nenabídla téměř žádnou novinku, svoji produktivitu se snažila dát najevo jiným způsobem.

Odstartovala novou kampaň na spoření se sedmiměsíční fixací a atraktivním bonusem. Nabídka je otevřena pro nové vklady od 250 000 korun pro stávající i nové klienty.

Spustila na www.volksbank.cz novou webovou prezentaci. Moderní, interaktivní a uživatelsky příjemné prostředí stránek je plně v souladu s novým postavením banky na trhu.

Zahájila spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP). U příležitosti tohoto partnerství nabízí banka členům asociace, kteří si otevřou u Volksbank do konce roku běžný účet, atraktivní nabídku v podobě vedení účtu na sedm měsíců zdarma.

Svoji pomalou zato jistou změnou k lepšímu potvrdila přesvědčivými výsledky a rekordními čísly v klíčových ukazatelích. Zisk banky zaznamenal meziroční zvýšení o 28 % na více než 440 milionů korun před zdaněním (346 milionů korun po zdanění).

Není to kdoví jaké terno, přesto, jak se říká: „Snaha se počítá!“ Hodnocení lehce navyšuji.

Jan Klička

I v tomto případě platí, že když banka zareaguje dřív než „musí“, je to její cnost. Volkbank nelenila a úroky u hypoték poslal dolů ještě před zlomovým rozhodnutím ČNB. Kromě toho oznámila, že se chce více zaměřit na segment malého a středního podnikání.

Martina Hedvičáková

 

V porovnání s předcházejícím čtvrtletím byla aktivnější i Volksbank CZ.

Volksbank CZ odstartovala novou kampaň na spoření se sedmiměsíční fixací a atraktivním bonusem. Nabídka je otevřena pro nové vklady od 250 000 korun pro stávající i nové klienty.

Hypotéka „Bydlení bez starostí“ od Volksbank CZ nabízí výše úvěru do 70 % hodnoty nemovitosti při atraktivních sazbách 3,19 % p.a. se splatností do deseti let a 3,39 % p.a. se splatností nad deset let s fixací 3 roky a 5 let.

Volksbank CZ v dubnu spustila na www.volksbank.cz novou webovou prezentaci. Moderní, interaktivní a uživatelsky příjemné prostředí stránek je plně v souladu s novým postavením banky na trhu.

Volksbank CZ potvrdila růstový trend přesvědčivými výsledky a rekordními čísly v klíčových ukazatelích. Zisk banky zaznamenal meziroční zvýšení o 28 % na více než 440 milionů korun před zdaněním (346 milionů korun po zdanění).

Volksbank CZ zahájila spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP). U příležitosti tohoto partnerství nabízí banka členům asociace, kteří si otevřou u Volksbank do konce roku běžný účet, atraktivní nabídku v podobě vedení účtu na sedm měsíců zdarma.

Bankovní poplatky 2Q 2012 73.8
Bankovní poplatky.com

 

Banka, která je v poslední době velmi aktivní. Od 8. 8. 2011 Volksbank zcela změnila sazebník, nicméně nový koncept Domácího konta začal platit až od 1. 11. 2011. Tento koncept je postaven na určité a logické věrnosti bance - bonus na poplatky ve výši 25 % získá klient, pokud si bude na účet posílat minimálně 15 tisíc Kč a současně provede měsíčně alespoň pět odchozích transakcí. Nicméně platnost Domácího konta trvala jen krátce, protože banka v rámci konceptu Domácí banka nahradila Domácí konto od 6. 1. 2012 Volksbank osobním kontem. Věrnostní bonus 25% se týká všech služeb, které jsou vyjmenovány v popisu konceptu a poplatky se budou klientům vracet na konci každého měsíce, nicméně zvýhodnění se bude uplatňovat vždy na celé čtvrtletí, podle aktivity klienty v předchozím kvartále. K tomu ke všemu bylo ukončeno převzetí banky ruskou bankou Sberbank, takže se možná dočkáme dalších poplatkových změn. Banku budeme pečlivě sledovat a hodnocení v této části v aktuálním II. čtvrtletí prozatím neměníme, protože nedošlo k žádným významným změnám.

Všechny poplatkové změny byly předmětem našeho hodnocení v minulých čtvrtletích. V aktuálním II. kvartále banka pokračovala v nabídce zvýhodněných úrokových sazeb u svých hypoték či jejich refinancování. Volksbank také představila bonus k termínovanému spoření. Vzhledem k tomu, že nedošlo k žádným významným poplatkovým změnám, hodnocení v této části zatím neměníme. Jinak banka chystá změnu sazebníku k 4. 7. 2012, takže bude předmětem našeho hodnocení v dalším čtvrtletí.

Sazebník banky nedoznal žádných významných grafických změn, takže Volksbank i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Sazebník banky je postaven na zcela odlišném principu například od KB nebo UniCredit Bank, kde je vše v jedné tabulce. Relativní nevýhodou takto děleného sazebníku je, že klient musí mezi jednotlivými službami a produkty překlikávat. Na druhé straně jsou jednotlivé kapitoly (služby) jasně definované a snadno k nalezení. Vzhledem k množství změn kolem konceptu Domácí banka může být méně přehledná kapitola Běžné účty a depozita. Hodnocení v aktuálním čtvrtletí neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose (standardní klient stejně jako minule zaplatí ročně 1.951 Kč a aktivní klient pak 5.700 Kč) ani v Kalkulátoru bankovních poplatků nedošlo k žádným změnám v nákladech klientů a tak naše hodnocení v této části měnit nebudeme.

Volksbank CZ prodloužila nabídku na „Refinancování bez starostí, 2.4.2012

Volksbank CZ prodloužila akční nabídku na „Refinancování bez starostí!“ o další měsíc, s platností do 30. dubna 2012. V rámci této nabídky nabízí nově příchozím klientům refinancování hypotečního úvěru nebo úvěru ze stavebního spoření s atraktivní garantovanou úrokovou sazbou 3,49 % pro splatnost do 10 let a 3,79 % pro splatnost nad 10 let. Zvýhodněná nabídka platí pro 3letou fixaci při refinancování do 90 % hodnoty nemovitosti.

Volksbank CZ nabídla okamžitý bonus ke spoření s fixací, 16.4.2012

Volksbank CZ odstartovala novou kampaň na spoření se sedmiměsíční fixací a atraktivním bonusem. Nabídka je otevřena pro nové vklady od 250 000 korun pro stávající i nové klienty. Těm je při založení termínovaného spoření připsán okamžitý bonus ve výši až 7 650 korun. Při započtení bonusu klient dosáhne atraktivního zhodnocení až 2,77 % p.a.

Akční úrokové sazby hypotéky „Bydlení bez starostí“ s prodlouženou platností do 30. června, 5.6.2012

Volksbank CZ prodlužuje úspěšnou akční nabídku úrokových sazeb hypotéky „Bydlení bez starostí“ od Volksbank CZ o další měsíc, s platností do 30. června 2012. V rámci akce mohou klienti využít nabídky výše úvěru do 70 % hodnoty nemovitosti při atraktivních sazbách 3,19 % p.a. se splatností do deseti let a 3,39 % p.a. se splatností nad deset let s fixací 3 roky a 5 let.

 

UniCredit Bank představila nový typ hypotéčního úvěru umožňující zjednodušené přefinancování, a to pro všechny. Klientům, kteří v současné době mají hypotéční úvěr v jiné bance nebo stavební spořitelně, mohou získat v UniCredit Bank refinancování svého stávajícího úvěru za zvýhodněnou úrokovou sazbu a navíc, bez poplatku za vyřízení nového úvěru. Jedinou nutnou podmínkou pro získání této výhodné nabídky je to, že klient řádně splácí svou dosavadní hypotéku po dobu uplynulých tří let. 

Veřejnost 2Q 2012 37.5
Petr Svoboda
Petr Vít
Psenda Psendovic
Hynek Folwarczny

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty