Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2012 56,4
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

 - ve sledovaném období byla zaznamenána pouze jediná úprava v sazebníku poplatků a to nový typ bezhotovostní zahraniční platby tzv. Sberbank platba

Oblast úrokových sazeb:

- u podnikatelských kont došlo k poklesu sazeb

 - poklesly sazby u běžného účtu pro fyzické osoby a konta pro děti

Inovace  a novinky:

 - banka představila nový Program SPOŘENÍ, který nabízí atraktivní zhodnocení úspor

- proběhla speciální, časově omezená nabídka hypotečních úvěrů

Marketingové aktivity, komunikace:

- klienti byli informováni o připravované změně Sazebníku poplatků, který začne platit od 3.10.2012

Daniela Čermáková

 

Bývalá česká pobočka Volksbank, nyní již pod křídly své ruské matky, byla v posledním čtvrtletí aktivní zejména na poli hypotéčních úvěrů.

Chválím velice povedené internetové stránky, se snadnou orientací a řadou příjemných funkcionalit, například s možností zvolit si menu podle typu instituce, pro kterou hledáte služby. 

Dalibor Z. Chvátal

 

Volksbank inovovala spořicí produkty, unikátní je termínovaný vklad s 10letou fixací, své klienty si jistě najde. Ostatní věci beze změn.

Petr Kučera
Hana Fojtová

 

Banka odstartovala po firemním bankovnictví další kampaň, a to na spořicí produkty pro fyzické osoby. Obě kampaně spojuje prezentace nabídky služeb ve spojení s jejich konkrétními klienty. Novinkou je Program spoření. Jde vlastně o jednotlivé produkty od spořicího účtu přes termínované vklady až po stavební spoření a penzijní připojištění. Jejich vhodným spojením poradci klientovi zajistí správné rozložení úspor pro jejich budoucí plány. Je dobře, že banka investuje do reklamních kampaní. Je vidět více než dříve. V hypotékách banka v červenci zvýšila svůj tržní podíl na trhu na  3,9%. 

Bankovní poplatky 3Q 2012 73.8
Bankovní poplatky.com

 

Banka, která je v poslední době velmi aktivní, nicméně v aktuálním čtvrtletí k žádným významným poplatkovým změnám nesáhla. Volksbank, která v posledním roce provedla několik zásadních změn (koncept Domácí konto, koncept Domácí banka, Volksbank osobní konto) v tomto kvartále oznámila větší změny platné od 3. 10. 2012. Ty se tak budou týkat našeho hodnocení v rámci posledního letošního čtvrtletí. V aktuálním III. čtvrtletí ale ke změnám nedošlo a proto ponecháváme hodnocení na stejné úrovni, jako v minulém čtvrtletí.

Jak již bylo napsáno výše, Volksbank chystá výrazné změny svého sazebníku od 3. 10. 2012 a dá se konstatovat, že půjde zejména o zdražování. Poplatky se zvýší například u příkazu k úhradě přes telefon, výpis z účtu v papírové podobě. Výrazně se zdraží úkony na pobočce - podání příkazu k úhradě či založení trvalého příkazu, ale hlavně se zvýší poplatky za výběry z bankomatu. Snižuje se naopak poplatek za zpracování hypotečního úvěru. Každopádně budou tyto změny obsahem našeho hodnocení v následujícím čtvrtletí s negativním výhledem. V aktuálním kvartále ponecháváme hodnocení v této části nezměněné.

Sazebník banky nedoznal žádné změny podoby, takže Volksbank i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Sazebník je tak postaven na zcela odlišném principu například od KB nebo UniCredit Bank, kde je vše v jedné tabulce. Relativní nevýhodou takto děleného sazebníku je, že klient musí mezi jednotlivými službami a produkty překlikávat. Na druhé straně jsou jednotlivé kapitoly (služby) jasně definované a snadno k nalezení. Hodnocení v aktuálním III. čtvrtletí nemáme důvod měnit.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádné změně, takže standardní klient stejně jako minule zaplatí ročně 1.951 Kč a aktivní klient pak 5.700 Kč. Proto ani my neměníme naše hodnocení z minula v této části.

Volksbank CZ přišla s letní nabídkou hypotéky za korunu, 9. 7. 2012

Zpracovatelský poplatek „Hypotéky bez starostí“ od Volksbank CZ v létě klesl na samé dno. Od července si zájemci mohli vyřídit hypotéku za pouhou jednu korunu. Tato akční nabídka platila pro všechny typy standardních i amerických hypoték, a to až do 31. srpna 2012.

Volksbank CZ – refinancujte s podzimní akcí za 3,19 %, 5.9.2012

Volksbank CZ nabízí nově příchozím klientům možnost refinancovat hypoteční úvěr již za 3,19 %. Pod názvem „Refinancování bez starostí“ přichází s akční nabídkou této garantované úrokové sazby pro splatnost do 10 let a sazbou 3,39 % pro splatnost nad 10 let. Nabídka je platná do 30. září 2012 a její součástí je atraktivní zpracovatelský poplatek ve výši 999 Kč. 

Veřejnost 3Q 2012 42.3
Jana Kovačiková
Miloš Nohavica

Volksbank mi nic neříká

Renata Hejnová
Tomáš Nohatý
Irena Soulová
Jana Štécová
Jaroslav Pavlinak
Petr Tichý
Petr Noťas

Také nevím co bych u této banky měl hodnotit. Asi banka pro speciální klienty, kteří u ní mohou být spokojeni

Jiří Křídlo

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty