Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2013 67,9
Otakar Schlossberger

Sberbank změnila internetové stránky, které jsou pohledné a příjemné. Vždy jsem u banky pozitivně hodnotil sestavený sazebník a musím říci, že zůstal podobný. Přehledný a jasný. Banka zahájila přestavbu poboček a otevřela novou reprezentativní pobočku v Praze na ulici Na Příkopě. Lze očekávat, že banka se bude snažit býti vůči klientele vstřícnější. Už dříve, a to nyní potvrzuje nabídkou produktů, poskytuje všechny produkty, které by mohl a měl spotřebitel očekávat. Banka patřila a patří spíše k levnějším…. Nicméně změnila vlastníka, takže lze možná očekávat změny. V cenové politice nejsou změny zatím nijak patrné.

 

Banka výrazně změnila přístup ke společenské angažovanosti. Už na základní stránce je možno vidět proklik na informace o této aktivitě. Proto ve II. části hodnocení dávám prozatím 7 bodů. Také I. část hodnocení zvyšuji o jeden bod. 

Olga Ortová Šeflová

Díky atraktivním podmínkám při poskytování hypotečních úvěrů si Sberbank vydobila již pevné místo na hypotečním trhu v ČR, její podíl v hypotečních úvěrech se významně zvyšuje. V oblasti spoření patří její nabídka spořících produktů stále mezi atraktivní. (+ 1 bod) 

Martina Hedvičáková

Také Sberbank se zaměřila na získání fanoušků na Facebooku.

 

Druhým cílem v tomto čtvrtletí byly pro banku hypotéky. Sberbank přichází do konce roku s FÉR půjčkou bez poplatků a bez úroků. Banka získala pomocí hypotečních dní 5 % podíl na trhu.

Miroslav Zeman

Sberbank se pochlubila svými bonusy, které poskytla svým klientům. Sberbank v červnu vyplatila svým klientům v rámci akce „Dýško na Vaše spoření“ více než 21 tisíc korun. Ve srovnání s předchozím měsícem se jedná o 100% nárůst. Bonus čerpalo zatím 20 % klientů s FÉR kontem, kteří splňují podmínky pro připsání dýška – tedy mají ve Sberbank kromě běžného zřízen i spořicí účet a používají platební kartu. Spořicí účet Sberbank je v současnosti s úrokem 1,73 % navíc nejlépe úročeným bankovním spořicím účtem na českém trhu.

V oblasti úvěrů má klientům přinést maximum možných výhod nový úvěrový produkt. Sberbank CZ inovovala od září nabídku produktů, jejichž společným znakem je férový přístup ke klientům. Stěžejním produktem podzimu se stává FÉR půjčka, která je do konce roku nabízena bez úroků. Klienti u ní také mohou za řádné splácení získat peníze zpět na běžný účet. Spuštění inovované půjčky bude podpořeno velkou reklamní kampaní.

 

V oblasti hypoték banka zaznamenala nebývalý úspěch, kdy jako poměrně malá banka dosáhla na trhu 5 % podílu. Klienti Sberbank CZ ocenili výhodné podmínky v produktové nabídce. Bance se odměnili především zvýšeným zájmem o financování bydlení, který v létě vyústil v posílení postavení na trhu hypoték. 5% podíl na trhu s hypotékami je více než dvojnásobný v porovnání s celkovým podílem Sberbank CZ na českém bankovním trhu. Dokazuje, že zvláště u produktu hypotéky oceňují klienti dlouhodobý osobní vztah a férový přístup.

Bedřich Danda
Bankovní poplatky 3Q 2013 75
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v poslední době velmi aktivní, nejprve změnila název a poté i strukturu nabízených balíčkových účtů. Po delší době bylo ovšem III. čtvrtletí evidentně klidnější. Banka tak i nadále nabízí své nové FÉR konto a to ve třech variantách START, PLUS a EXTRA. Zároveň banka již nenabízí všechny dosavadní účty. Vzhledem ke klidnějšímu kvartálu, nemáme důvod měnit hodnocení banky v této části.

Pokud jde o poplatkové změny, nestalo se v tomto čtvrtletí v zásadě nic podstatného. Sberbank k 15. 8. 2013 aktualizovala sazebník kvůli dříve zavedeným novým produktům FÉR kontokorent a FÉR konsolidace. A obě dvě služby jsou zdarma (poskytnutí úvěru, vedení úvěrového účtu, zaslání výpisu z úvěrového účtu atd.). V aktuálním klidném III. čtvrtletí nemáme důvod měnit naše hodnocení v této části.

Sberbank přejala podobu sazebníku Volksbank a tak i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Sazebník je postaven na odlišném konceptu například od KB nebo UniCredit Bank, kde je vše v jedné tabulce. Nově je ovšem možné celý sazebník stáhnout v pdf formátu, stejně jako jeho jednotlivé kapitoly. Jinak jsou jednotlivé kapitoly (služby) jasně definované a snadno k nalezení. Hodnocení v této části jsme se rozhodli po minulém zvýšení, ponechat na stejné hodnotě.

V Q Reportu Scott & Rose logicky nedošlo k žádnému pohybu, tudíž standardní klient zaplatí ročně 1.527 Kč a aktivní klient pak 3.478 Kč. Proto nemáme důvod měnit naše hodnocení v této části.  

Sberbank přichází s FÉR půjčkou bez poplatků a bez úroků, 2. 9. 2013

 

Sberbank CZ inovuje od září nabídku produktů, jejichž společným znakem je férový přístup ke klientům. Stěžejním produktem podzimu se stává FÉR půjčka, která je do konce roku nabízena bez úroků! Klienti u ní také mohou za řádné splácení získat peníze zpět na běžný účet. Spuštění inovované půjčky bude podpořeno velkou reklamní kampaní.

Veřejnost 3Q 2013 45
Jiří Křídlo
Jan Komár

Drahá banka, jsou sice i dražší, ale jsou i mnohem levnější.

David Stříbrsky

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty