Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2013 69,2
Miroslav Zeman

U této banky se ve IV. čtvrtletí žádné novinky nezaznamenaly. Uvést lze otevření nové pobočky v Karlových Varech, spuštění Smart Bankingu, čímž banka pouze dohání svou konkurenci, nebo možnost získání FÉR půjčky i bez doložení příjmů.

Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Sberbank nabízí hypotéky s garantovanou sazbou 3,09 %.

Sberbank CZ vydává novou pětiletou emisi hypotečních zástavních listů (HZL) v objemu 800 milionů korun, s fixní sazbou kuponu kótovanou na BCPP. Jedná se v pořadí již o jedenáctou emisi HZL Sberbank CZ. Její splatnost je v říjnu 2018.

Sberbank CZ otevřela v Karlových Varech pobočku s kavárnou a iPad zónou.

Sberbank CZ spustila službu Smart Banking.

FÉR půjčku od Sberbank CZ lze nyní v objemu od 10 do 49 tisíc Kč získat i bez doložení příjmu. Jde o výrazné zjednodušení pro klienty, kteří potřebují rychle hotovost na menší investice či běžné nákupy.

 

Sberbank navýší o 2 mld. Kč kapitál pro další expanzi na českém trhu.

Petr Kučera
Olga Ortová Šeflová

Sberbank přistoupila k podstatnému navýšení svých zdrojů (i když formou podřízeného dluhu od své evropské mateřské společnosti), což ji umožní další výraznou expanzi na českém bankovním trhu. Pouští se také trochu opožděněji do smart bankingu. Velmi atraktivní obchodní podmínky nabídla tato banka klientům u spotřebitelských úvěrů – Fér půjčka a posílila své postavení na hypotečním trhu. Velmi zajímavý je i její koncept budování moderních a uživatelsky přívětivých poboček. Tedy v oblasti zvyšování své vstřícnosti se opravdu snaží. (+ 3 body) 

Bankovní poplatky 4Q 2013 75
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v posledním roce velmi aktivní, nejprve změnila název a poté i strukturu nabízených balíčkových účtů. Nicméně ve IV. čtvrtletí navázala na určité zklidnění, které jsme mohli pozorovat už i minule. Vzhledem k tomu, nemáme důvod měnit hodnocení banky v této části.

Pokud jde o poplatkové změny, nestalo se v tomto čtvrtletí nic zásadního. Sberbank jen přišla od 18. 11. 2013 s novou kreditní kartou FÉR. Vedení karty i účtu je nově zdarma (dříve 19 Kč a 25 Kč měsíčně), nicméně zase jsou vyšší úrokové sazby. V aktuálním IV. čtvrtletí tedy nemáme důvod v této části měnit naše hodnocení z minula.

Sberbank přejala podobu sazebníku Volksbank a tak i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Sazebník je postaven na odlišném konceptu například od KB nebo UniCredit Bank, kde je vše v jedné tabulce. Nově je ovšem možné celý sazebník stáhnout v pdf formátu, stejně jako jeho jednotlivé kapitoly. Jinak jsou jednotlivé kapitoly (služby) jasně definované a snadno k nalezení. Hodnocení banky v této části jsme se rozhodli ponechat na stejné hodnotě.

 

V Q Reportu Scott & Rose logicky nedošlo k žádnému pohybu, tudíž standardní klient zaplatí ročně 1.527 Kč a aktivní klient pak 3.478 Kč. Proto nemáme důvod měnit naše hodnocení v této části.  

Veřejnost 4Q 2013 42.5
Jan Komár
Ladislav Mika
Libuše Nechvátalová
Petr Vít

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty