Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2015 67,8
Martina Hedvičáková

Sberbank udržela sazbu na spořicích účtech u FÉR spoření a snížila hranici na 300 tisíc Kč. Také zvyšuje sazbu ve druhém pásmu na 0,83 %, u spořicího účtu GARANCE 2016 se zvyšuje pásmo úročené 1,43 % z 2,5 mil. na 5 mil. Kč. Sazby u obou spořicích účtů navíc banka garantuje až do konce ledna 2016. Další výhodou je i zcela nový eShop, který klientům umožní založení spořicího účtu během pár minut bez nutnosti návštěvy pobočky.

Současně s tím Sberbank snižuje sazby u své Hypotéky bez starostí až na 2,22 %.

Miroslav Zeman

Sberbank po převzetí tehdejší Volksbank výrazným způsobem oživila. Typicky zelená, ekologická barva je dobře vidět a je sympatická. Banka je také aktivnější. Je vidět, že se Sberbank snaží zachytit na novém trendu růstu nízkonákladových bank a zájmu o ně. To je také v této chvíli a situaci na trhu jediná možná cesta jak relativně rychlým způsobem dosáhnout posílení pozice na trhu.

V opačném případě by totiž banka, stejně jako její právní předchůdkyně upadla do zapomnění a nevýznamnosti. A tomu se bude chtít Sberbank určitě vyhnout. Důkazem oživení aktivity banky jsou i následující řádky hodnocení.

V únoru přišla Sberbank, dříve německá Volksbank s vylepšením svého spořícího účtu. Tím se připojila ke své konkurenci, která z velké části právě v tomto období upravuje úroky u svých spořících a termínovaných účtů. U nového FÉR spoření zvýšila Sberbank hranici pro sazbu 1,63 % na 300 tisíc Kč a také zvyšuje sazbu ve druhém pásmu na 0,83 %, u spořicího účtu GARANCE 2016 se zvýšilo pásmo úročené 1,43 % z 2,5 mil. na 5 mil. Kč. Sazby u obou spořicích účtů navíc banka garantuje až do konce ledna 2016.

Dále banka přišla s další výhodou, kterou je i nový eShop, který klientům umožní založení spořicího účtu během pár minut bez nutnosti návštěvy pobočky. V zásadě se jedná o šikovnou aplikaci, kde si klient založí spořící účet a přečte si o něm vše potřebné.

Banku musím pochválit i za její charitativní činnost, která je poměrně rozsáhlá. Sberbank již potřetí uspořádala dobročinnou akci Dárky do dětských domovů. Zaměstnanci banky tak splnili vánoční přání desítkám dětí ze čtyř dětských domovů a rozdali jim více než 90 dárků.

Sberbank se na začátku roku také pokusila zvýšit zájem o své hypoteční úvěry. Hypotéku tak bylo možné získat se sazbou 2,22 % a nově bylo možné si půjčit i na vybavení domácnosti až 500 tisíc Kč, a to za stejnou sazbu.

Bedřich Danda
Otakar Schlossberger

Sberbank se postupně usadila na českém bankovním trhu. Vždy jsem u banky pozitivně hodnotil sestavený sazebník a musím říci, že zůstal nadále přehledný. Už dříve, a to nyní potvrzuje nabídkou produktů, poskytuje všechny produkty, které by mohl a měl spotřebitel očekávat. Banka patřila a patří spíše k těm levnějším…. Zvýraznila svou reklamu v médiích, tisku i na sportovních kláních.

Banka výrazně změnila přístup ke společenské angažovanosti. Už na základní stránce je možno vidět proklik na informace o této aktivitě. 

Markéta Grušáková

Jednoznačně velká pochvala za spořicí účty, kde se již dlouhou dobu drží SberBank na vrcholu. Úročení, které nabízí, u ostatních bankovních subjektů jen těžko najdeme. Banka se však zaměřuje také na hypotéky. V této oblasti si taktéž zaslouží plusové body. 

Bankovní poplatky 1Q 2015 75
Bankovní poplatky.com

Žádné změny

Veřejnost 1Q 2015 43.3
Milan Mroczkowski

jedním slovem: poplatky

Vladislav Král

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty