Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2015 69,9
Miroslav Zeman

Sberbank po převzetí tehdejší Volksbank výrazným způsobem oživila. Typicky zelená, ekologická barva je dobře vidět a je sympatická. Banka je také aktivnější. Je vidět, že se Sberbank snaží zachytit na novém trendu růstu nízkonákladových bank a zájmu o ně. To je také v této chvíli a situaci na trhu jediná možná cesta jak relativně rychlým způsobem dosáhnout posílení pozice na trhu.

V opačném případě by totiž banka, stejně jako její právní předchůdkyně upadla do zapomnění a nevýznamnosti. A tomu se bude chtít Sberbank určitě vyhnout. Důkazem oživení aktivity banky jsou i následující řádky hodnocení.

S čím přišla Sberbank v druhém čtvrtletí 2015:

Sberbank se rozhodla na trhu v druhém čtvrtletí zabojovat svými hypotékami. Jaký jiný nástroj pro zvýhodnění hypoték použít, než výši úrokové sazby? Banka tak přinesla nové nižší sazby u svých produktů Hypotéka bez starostí a Refinancování bez starostí. Hypotéku tak lze získat se sazbou 1,99 % p. a. a za stejnou sazbu si lze půjčit až 500 tisíc Kč na vybavení domácnosti. Sberbank také snížila sazby u Amerických hypoték až na 3,79 % p. a.

Banka se také bude podílet na podpoře tuzemských vývozců do Turecka. Spolu s EGAP, která pojišťuje vývozce při vývozech zejména investičních celků do této země, bude UniCredit Bank pomáhat s financováním a podporou vývozů do této významné země.

Sberbank začala nabízet v druhém čtvrtletí nová FÉR konta pro občany, podnikatele a malé firmy. Nově jsou FÉR konta pro aktivní uživatele zdarma a nabízí dle informací banky nejvýhodnější spoření na trhu (1,63 % p. a. do částky 300 tis. Kč). Klienty mohou využívat i možnost výběrů z bankomatů po celém světě zdarma. Mimo to získali zvýhodnění na dalších produktech banky či např. zvýhodněné zahraniční platby v rámci Firemního FÉR konta.

Petr Kučera

Banka může zaujmout hlavně jednoduchým spořicím účtem s nejvyšší sazbou na trhu. 

Markéta Grušáková

Oceňujeme dlouhodobé nízké sazby hypoték.

Miroslav Škvára
Otakar Schlossberger

Sberbank se postupně usadila na českém bankovním trhu. Vždy jsem u předchůdce banky pozitivně hodnotil sestavený sazebník a musím říci, že i nadále zůstal přehledný. Už dříve, a to nyní potvrzuje nabídkou produktů, poskytuje všechny produkty, které by mohl a měl spotřebitel očekávat. Banka patřila a patří spíše k těm levnějším. Banka zvýraznila svou reklamu v médiích, tisku i na sportovních kláních.

Banka výrazně změnila přístup ke společenské angažovanosti. Už na základní stránce je možno vidět proklik na informace o této aktivitě. 

Bankovní poplatky 2Q 2015 75
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v posledním roce velmi aktivní, nejprve změnila název a poté i strukturu nabízených balíčkových účtů. Aktuálně se nedějí žádné strukturální změny. Vzhledem k tomu, nemáme důvod měnit hodnocení banky v této části.

Pokud jde o poplatkové změny, nestalo se v tomto čtvrtletí nic zásadního.

Sberbank přejala podobu sazebníku Volksbank a tak i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Nicméně je možné celý sazebník stáhnout v pdf formátu, stejně jako jeho jednotlivé kapitoly. Hodnocení banky v této části jsme se rozhodli ponechat na stejné hodnotě, nicméně v příštích čtvrtletích budeme zřejmě naše hodnocení revidovat vzhledem k chystaným změnám podoby sazebníku.

V Q Reportu Scott & Rose logicky nedošlo k žádnému pohybu, tudíž standardní klient i nadále zaplatí ročně 1.510 Kč a aktivní klient pak 3.478 Kč.

Veřejnost 2Q 2015 81.8
nejvyssi urok na sporicim uctu a bez podminek, nizky urok u konsolidace - navic je mozne krome slouceni uveru ziskat i penize navic a vse v jednom uveru, prehledny a uzivatelsky prijemny eshop

Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty