Sberbank CZ

Sberbank CZ
Sberbank CZ, a. s.
Edin Karabeg, předseda představenstva

Na Pankráci 1724/129, 140 00 Praha 4
Tel.: 221 969 911
E-mail: mail@sberbank.cz, www.sberbank.cz

Kód banky: 6800

Infolinka:+420 800 133 444

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 377 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 418 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2016 69
Miroslav Zeman

Expobank je bankou malou s omezeným rozsahem služeb a produktů. I přesto však u ní její klienta najdou co potřebují. Expobank CZ není banka pro každého. Tato banka vám musí sednout a musíte jí přijít na chuť. Připomínáme, že se jedná o bývalou LBBW, která ničím moc výrazně nezaujala. Cílem a hlavním úkolem Expobank CZ je toto napravit a udělat tuto banku něčím výjimečným. Banku vlastní investoři z Ruska. Jedná se tak vedle Sberbank o další banku, kterou ovládají vlastníci z této země.

S čím přišla banka v I. čtvrtletí 2016

Expobank CZ se hned v únoru pochlubila velmi dobrým umístěním ve finanční soutěži. Spořicí účet GARANT od Expobank získal 2. místo v soutěži Finanční produkt roku 2015 v kategorii Spořicí účty. Účet garantuje danou úrokovou sazbu 12 měsíců od založení, neklade si žádné podmínky a úroková sazba platí pro vklady až do výše 13,5 milionů korun.

Podle vyjádření banky i podle nezávislých srovnání byl i v prvním čtvrtletí roku 2016 spořící účet Garant nejvýhodnějším spořícím účtem na tuzemském trhu. Úrok 0,9 procenta mají klienti garantován po celý rok až do zůstatku 13,5 milionů korun.

Martina Hedvičáková

Sberbank se první čtvtletí zaměřila především na půjčky a hypotéky.

Sberbank nabízí od února klientům možnost, aby si zajistili nejlepší půjčku na trhu po celou dobu splácení. Každý, kdo si od února do konce dubna sjedná FÉR půjčku nebo FÉR konsolidaci, získá garanci, že Sberbank dorovná lepší nabídku úrokové sazby, na kterou klient v průběhu splácení FÉR půjčky narazí. Banka tím zaručuje klientům jistotu, že jejich půjčka bude vždy nejvýhodnější, i pokud se změní podmínky na trhu.

Sberbank a České aerolinie se staly partnery v oblasti akceptace platebních karet na ruském trhu

FÉR hypotéky od Sberbank nabídnou od dubna pro všechny zájemce snížené sazby u neoblíbenějších fixací. U refinancování začínají sazby na 1,69 % ročně a u pětileté fixace tak představují aktuálně jednu z nejlepších nabídek na trhu. Banka zlevňuje i nové FÉR hypotéky s tříletou, pětiletou a sedmiletou fixací až na 1,89 % ročně.

Sberbank také změnila sídlo centrály, z Pankráce se stěhuje do nově vzniklé Waltrovky.

________________________________________

První čtvrtletí bylo ve znamení refinancování úvěrů a hypoték a získání co nejvyššího počtu nových klientů. K tomu i banky uzpůsobovaly svoji úrokovou míru u daných produktů. Bohužel u spořících účtů se úroky také snižovaly.

Dalším trendem pokračující z minulého roku je orientace na mobilní aplikace pro chytré telefony, které se banky snaží inovovat a modernizovat. Také většina z nich již nabízí podporu pro všechny tři nejvyužívanější mobilní platformy.

 

 

Změny v poplatcích u jednotlivých produktech a služeb bank

 

Nejvíce změn v sazebnících jednotlivých bank zaznamenala v I. čtvrtletí 2016 Česká spořitelna. Od Nového roku nelze v rámci Osobního účtu České spořitelny II a Osobního konta České spořitelny sjednat telefonní tarif s cenou 749 Kč (bonifikace 200 Kč) a tarif s cenou 349 Kč (bonifikace 90 Kč). Od února mají klienti vedení Osobního účtu České spořitelny II - program Za důvěru zdarma, pokud klient splní 3 požadované podmínky. Navíc Česká spořitelna 1. března doplnila do podmínek pro vedení Osobního účtu České spořitelny II v rámci programu Za důvěru podmínku „jednoho aktivně využívaného produktu“ o další produkt. Stejným způsobem byly doplněny podmínky služby Moje zdravé finance (sjednané od 1. 2. 2016).

FIO banka změnila názvy platebních karet: Maestro PayPass mění na Maestro Contactless, MasterCard Debit PayPass na MasterCard Debit Contactless, MasterCard Standard PayPass na MasterCard Standard Contactless.

Banka začíná vydávat novou Fio NFC kartu v mobilu, která je za 19 Kč měsíčně, přičemž poplatek není účtován v případě, kdy součet vyúčtovaných transakcí uskutečněných příslušnou NFC kartou za daný měsíc překročí 4 000 Kč.

V příštím čtvrtletí se můžeme těšit na mNálepku od mBank, která sice bude jednorázově zpoplatněna 79 Kč, ale ulehčí klientům platby.

Olga Ortová Šeflová

Sberbank zaznamenává nárůst počtu hypotečních klientů, protože při financování bydlení nabízí velmi atraktivní sazby u nejběžnějších fixací (na 3, 5, 7 let). Velmi atraktivní je i to, že Sberbank nabízí garanci velmi výhodné úrokové sazby (nejvýhodnější na trhu) u FÉR půjčky i FÉR konsolidace. Pro rusky mluvící klienty zprostředkovala s ČSA bezpečnou akceptaci internetových úhrad letenek všemi typy platebních karet (Visa, Visa Elektron, MasterCard a Maestro). Sberbank se zapojila do projektu, který se zabývá klimatickou odpovědností firem Sledujeme/Snižujeme CO2. 

Bedřich Danda
Peter Michajlov

Sberbank po dynamickém nástupu na trh a po prezentaci téměř neomezených očekávání a představ, malinko zabrzdila. Z mého pohledu to byl pozitivní krok. Oceňuji postupné čištění a „ladění“ procesů, návrat k agresivnější úrokové politice u hypoték a taky neustálé posouvání se vpřed v oblastí nezajištěných půjček a konsolidací. Jak to většinou bývá, ani Sberbank se nevyhnula nutnosti ubrat trochu z jednoznačnosti a transparentnosti nabídky – zejména u Fér spoření, do kterého se dostali pásma a podmínky. Celkově oceňuji přehlednost a jednoznačnost nabídky, zejména v oblasti základních bankovních služeb by to ale chtělo odvážnější krok vpřed.

Bankovní poplatky 1Q 2016 76.3
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v posledních letech aktivní, nejprve změnila název a poté i strukturu nabízených balíčkových účtů. Aktuálně ale nedošlo k zásadním změnám, proto my neměníme hodnocení banky v této části.

Výrazné poplatkové změny jsme v prvním kvartále roku 2016 nezaznamenali.

Sberbank přejala podobu sazebníku Volksbank a tak i nadále nabízí přehledný seznam jednotlivých kapitol, který je pro klienty transparentní. Nicméně je možné celý sazebník stáhnout v pdf formátu, stejně jako jeho jednotlivé kapitoly. Hodnocení banky v této části jsme se rozhodli ponechat na stejné hodnotě, nicméně v příštích čtvrtletích budeme zřejmě naše hodnocení revidovat vzhledem k chystaným změnám podoby sazebníku.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným pohybům a tak i nadále standardní klient zaplatí ročně 901 Kč a aktivní klient pak 1.999 Kč. Hodnocení v této části nemáme důvod měnit. 


Sazebníky

Image result for sberbank pobočkyImage result for sberbank pobočkyImage result for sberbank sídlo


Pobočky

Bankomaty