UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2010 63,4
Dalibor Z. Chvátal

UniCredit Bank úspěšně překonala smíšené pocity klientů z neustálého rebrandingu poboček ve stylu značek Bank Austria, Creditanstalt, Bank Austria Creditanstalt, Hypo-Bank, Vereinsbank, HypoVereinsbank, HVB Bank, Živnostenská banka…

 

Přestože Unikrediťáci umí retailové obchody od počátku, moc se do nich nikdy netlačili a spíše se zaměřovali na firmy a korporace s výjimkou kreditních karet, kde však trošku zaspali dobu a konkurence je předehnala.

 

Banka chce spíše bonitnější klientelu a tomu odpovídá nejen její marketingová kampaň, ale i nabídka služeb (a ceny). Je to (bohužel) jediná banka, která skutečně dokázala vytěžit maximum synergie ze své finanční skupiny, takže otevřením účtu v malé zapadlé české pobočce máte výhody i v jiné zapadlé pobočce UniCreditu v Kazachstánu.

 

Tady ostatní evropské finanční skupiny pořádně zaspaly, s malou výjimkou Erste a jejich zvýhodněných výběrů z bankomatů. UniCredit tak poprávu může o sobě tvrdit, že je (jedinou) evropskou bankou.

 

Kvalita služeb banky je na vysoké úrovni, dokonce v předstihu zavedla inkasní platby SEPA. Dlouhodobě jsou hodně konkurenční její úrokové sazby hypoték, ale nechápu, proč k nim „nutí“ vydávat kreditky. Asi aby si vylepšila statitiku v počtu nepoužívaných karet.

Získat úvěr od UniCreditu není snadné, banka si vás pořádně proklepne, než vám půjčí. Zatímco konkurence vám nabídne předschválené limity úvěrů pro spotřebitele, v UniCreditu o úvěr škrabete s nejistým výsledkem. Tady má banka ještě velké mezery. Klienty si však zíkat umí a kdo se pohybuje po Evropě a chce stabilní banku, volba je jasná.

Karel Kopeček

Osobní zkušenost napovídá, že UniCredit Bank je relativně velmi silná v osobní vazbě na klienta – dobrá práce osobních bankéřů. Nevýhodou pro klienta je například menší množství kontaktních míst i bankomatů – s tím souvísí poplatky za výběry z bankomatů.

 

Banka se už snad definitivně vyrovnala s problémy,  které nějakou dobu provázeli fůzování HVB a Živnobanky.

Eva Poláchová

Mimo stavební spoření mohou klienti na pobočkách získat servis ve všech segmentech bankovnictví. Investice prostřednictvím Pioneer, penzijní připojištění – AXA, pojištění Aviva.

Internetové stránky nejsou tak velkolepé jako většina ostatních, ale orientace v nich je snadná, poplatky a ceníky lehce přístupné. Existuje zde kalkulačka hypoték i kalkulačka pro výběr nejlepšího účtu.

Pobočková síť patří k těm menším, síť bankomatů též. Nicméně inovativní je zavedení specialistů pro hypotéční úvěry, což je jistě vstřícným krokem vůči klientovi.

Úrokové sazby u hypoték jsou sice na dolní hranici, nicméně bezpoplatkové akce již skončily. Úrokové sazby u základního spořicího účtu na nižší úrovni, ale bez vkladových limitů a poplatků a v různých měnách, účet Plus již s limitem a bez poplatku, účet se zajímavým zhodnocením Maxim zdarma s vysokým vkladem a fixovanou výpovědní dobou.

UCB reaguje aktuálně na pohár Ligy mistrů UEFA a všechny debetní karty ponesu její logo, navíc nabízí i výhody zejména v oblasti výběru z bankomatů.

Otakar Schlossberger

Banka poskytující na svých informačních stránkách přehled o základních produktech banky. Stránky banky jsou jednoduché, pro více informací je nutné další jejich rozbalování.

 

Nicméně banka upozorňuje na základní změny hned na této první straně.

 

Na veřejnost v současné době hodně působí reklama na hypotéční úvěr s výhodnou úrokovou sazbou ve srovnání s konkurencí. Jenže realita může být jiná, což znám osobně z vlastní praxe klienta. Jako komunikace vůči veřejnosti to však vypadá dobře.

 

Také tato banka se přihlásila ke Kodexu chování mezi bankami a klientem a banka se k jeho dodržování na svých internetových stránkách plně hlásí. Sazebník pro spotřebitele je dostupný a je celkem srozumitelný, některé ceny však patří mezi nejvyšší, co se konkurence týká

 

Banka disponuje určitou sítí kamenných distribučních míst, avšak jejich počet není tak široký jako u konkurence zaměřující se na spotřebitele. Nicméně dobře fungující elektronické bankovnictví může tento dílčí nedostatek nahradit.

 

Banka má na svých internetových stránkách základní informace o bezpečnosti elektronických distribučních kanálech a jsou dostupné také základní informace o hospodaření banky. Banka se hlásí ke společenské odpovědnosti a podílí se na sponzorování vybraných sportovních akcí a dlouhodobé sponzorské spolupráci potřebným.

Miroslav Zeman

Středně velká banka, která si za dobu svého působení vybudovala poměrně dobrý image. Banka se snaží prosadit mezi velkými bankami a postupně posilovat svůj tržní podíl. Přestože se banka zaměřuje a mnoho svých produktů směřuje na specifické, kvalitní cílové skupiny, nevyhýbá se ani běžným klientům.

Nabídka produktů je tak vzhledem k velikosti banky poměrně nadstandardní. Ceny produktů jsou průměrné.

Personální politika banky je kvalitní. Banka si uvědomuje, že významnou skupinou jejích klientů jsou speciální kvalitní cílové skupiny, kterým musí nabídnout něco víc a zejména profesionální a odborný přístup. Tento přístup se tak promítá i ve vztahu k běžným, průměrným klientům.

Internetové stránky banky jsou absolutně nejhorší z hlediska všech hodnocených bank. Na první pohled působí prázdně. Největší část zabírá banner se specifickou informací, která většinu klientů nezajímá ani jí nehledá. Důležité odkazy jsou nevýrazné a snadno přehlédnutelné. Stránky působí jako by se nejednalo o stránky ambiciózní banky, ale průměrné informativní stránky uživatelského charakteru.

Z hlediska budování vstřícnosti ke klientům by banka měla pokračovat v současném přístupu s důrazem na kvalitu a preciznost. Posílit by se měla mediální stránka a zlepšit marketing. Určitě by bance neškodily osvědčené principy, na kterých svou image budují i menší banky, nicméně by je neměla plně kopírovat, ale spíše se od nich svým produktem, ale i přístupem odlišit.

Bankovní poplatky 1Q 2010 61.3
Bankovní poplatky.com

Banka se zajímavými balíčkovými účty – zejména Konto Mozaika v sobě obsahuje množství nabízených služeb. Na rozdíl od podobně zaměřeného konta Genius Active (GE) ale banka nenabízí variantu, jak se vyhnout poplatku za vedení tohoto balíčku. Navíc Konto Mozaika v posledních letech zdražilo (z 99 Kč na současných 119 Kč).

Banka výrazně využila poplatkových změn v souvislosti se změnou zákona o platebním styku (1.11.2009). Jen je škoda, že z velké většiny banka poplatky zvýšila. Naopak zrušeny byly jen ty poplatky, u kterých to nařizoval nový zákon. Od 1.3.2010 nabízí banka nový typ osobního konta - Konto Praktik za 89 Kč měsíčně. V poslední době nabídla banka klientsky přívětivé změny zejména v souvislosti s hypotékami. Jedna z nich (Převratná hypotéka) bude platit  od 1. dubna, takže bude předmětem našeho hodnocení ve 2. čtvrtletí.

Pokud jde o sazebník, tak se banka vydala zajímavou cestou. UniCredit sice nemá jednu hlavní tabulku s výčtem všech druhů kont a nabízených služeb, i přesto přehledně uvádí pod jednotlivými balíčkovými účty všechny služby, které jsou jejich součástí (bez dodatečných parametrů). Ostatní služby, které klient pod balíčky nenajde, jsou již za normální cenu dále v sazebníku. Sazebník je sice dlouhý, ale banka má celkem jednoznačně graficky rozdělené kapitoly, podkapitoly i jednotlivé služby (velikostí písma, barvou).

Vzhledem k zajímavému kontu Mozaika či Pohoda je proto poněkud překvapivé, že se v různých srovnáních banka umístila spíše v té druhé polovině pořadí. A to se týká jak nákladů průměrného klienta, tak i výsledků z kalkulátoru bankovních poplatků. Tam se Mozaika nedostala do TOP 15 nejlevnějších účtů. Zajímavě dopadla banka také v Bankovní ročence 2009 od společnosti Scott & Rose. U standardního klienta je s cenou 2182 Kč 15% nad průměrnou cenou. Překvapivé ale je, že u aktivního bankovního klienta se banka ještě více propadla a s cenou 6206 Kč (27% nad průměrem) se v této klientské kategorii stala nejdražší bankou.

1.11.2009, Revoluce v sazebníku

UniCredit Bank využila listopadových poplatkových změn ke skutečné revoluci ve svém sazebníku. Je jenom škoda, že banka změn využila k poměrně rozsáhlému zdražování poplatků a zavádění nových. Zvyšují se tak poplatky jako výzva k úhradě závazku, poplatek za podání platebního příkazu v papírové formě apod. Nově je zpoplatněno oznámení o vzniku nepovoleného zůstatku či poplatek za korespondenční založení účtu. Zrušení či zlevnění se dočkaly především poplatky, které určil nový zákon. Mezi další zlevněné poplatky patří poplatek za vydání karty Visa Gold.

4.2.2010, Bezplatná Valentýnská hypotéka

UniCredit Bank uvedla na trh novou akční nabídku k hypotečním úvěrům. Od začátku února nabízí tzv. „Valentýnskou hypotéku“ bez poplatku. Této zvýhodněné nabídky může využít každý klient, který požádá do konce února o hypoteční úvěr s minimálně pětiletou fixací zajištěný úvěrovým pojištěním schopnosti splácet.

Veřejnost 1Q 2010 43.3
Lukáš Elbl
Karel Plánička

Multinárodní banka (vzhledem ke svým předchozím fúzím), kde asi levá neví co dělá pravá. Přes všechny kotrmelce, kterými si prošla, je obdivuhodné její postavení na trhu, zejména korporátním.

Jirka Prokeš
Lukas Kutner
Vladimír Čadek
Lucie Nalepová

Ambiciózní banka s občas komplikovanými systémy.

Martin Bok
Jiří Kovanský
Michaela Taschnerová
jan pelikan

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty