UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2010 65
Bedřich Danda

UniCredit bank velmi překvapila a přišla ve druhém čtvrtletí hned s několika novinkami namířenými na podnikatele. Ne vždy jsou však změny úplně pozitivní a praktické.

UniCredit Bank představila tzv. kombinovaným úvěr pro podnikatele. Podnikatelé tak mohou využívat hypoteční úvěr a k tomuto úvěru mají předschválenou určitou částku provozního úvěru, který následně mohou bez dalšího využívat. Uvedené opatření spíše působí jako že má motivovat podnikatele k využívání hypotečních úvěrů, než že by jim mělo přinést nějaké výrazné výhody.

 

Tato banka také přispěchala se snižováním úrokových sazeb u hypoték a podnikatelé ve stavebnictví a souvisejících oborech mohou doufat, že opatření bank v oblasti hypoték bude úspěšné a skutečně rozhýbá trh s nemovitostmi.

 

Dalibor Z. Chvátal

Že to s retailovými klienty myslí vážně a chce být dostupná pro každého UniCredit Bank dokázala hned několika novinkami. Banka snížila sazbu hypotéky pod nevídaných 4 % p.a., vzápětí na to reagovala i konkurence. Spolupráce s poradenskou společnosti Partners for Life má UniCredit posunout blíže lidem a přímo do domácností. Novinkou je i podpora cashbacku u platebních karet. Naoko vysoké sazby Unikátního spoření sice lákají ke vkladům, ale jde jen o chytrý marketingový tah, protože efektivní úrok až tak závratný není. UniCreditu se však podařilo rozvířit bankovní vody a dát o sobě vědět při zachování cenových parametrů.

Eva Poláchová

Na začátku dubna přišla banka se zvýhodněním hypoték pro fyzické osoby.  Jde o Převratnou hypotéku s pohyblivou sazbou. Začíná v červnu na 3,83%, přičemž nejde o fixované sazby. Ty jsou vyšší. Začínají na 4,24% p.a.  Při fixaci na 3 nebo 5 let nabízí banka zpracování zdarma – akce v červnu. Klienti ušetří min. 8.000,- Kč. (Ovšem mBank, RB a ČS dávají hypotéky bez poplatku normálně, VBCZ má akci sleva 50% z poplatku).

Zároveň zavedla banka kombinovaný úvěr pro podnikatele, v rámci kterého mohou podnikatelé čerpat hypoteční úvěr spolu s předschválenou částkou provozního úvěru, který může ve své podnikatelské činnosti využívat, přičemž využití tohoto produktu je bez poplatků.

Otakar Schlossberger

Banka poskytující na svých informačních stránkách přehled o základních produktech banky. Výtvarné řešení stránek je nové.

 Stránky banky jsou jednoduché, pro více informací je nutné další jejich rozbalování. Důležité jsou však přímé odkazy na úroky a sazby. Osobně jsem nějak nezaregistroval speciální reklamní akci na nějaký produkt. Pokud byla, tak asi mne neoslovila. Sazebník pro spotřebitele je dostupný a je celkem srozumitelný, některé ceny však patří mezi nejvyšší, co se konkurence týká

 

Banka disponuje určitou sítí kamenných distribučních míst, avšak jejich počet není tak široký jako u konkurence zaměřující se na spotřebitele. Nicméně dobře fungující elektronické bankovnictví může tento dílčí nedostatek nahradit.

 

Banka má na svých internetových stránkách základní informace o bezpečnosti elektronických distribučních kanálech a jsou dostupné také základní informace o hospodaření banky. Banka se hlásí ke společenské odpovědnosti a podílí se na sponzorování vybraných sportovních akcí a dlouhodobé sponzorské spolupráci potřebným.

Miroslav Zeman

UniCredit Bank byla ve II. čtvrtletí velmi aktivní, což je třeba ocenit. Její aktivita jen mírně zaostávala za největšími bankami. Velká část novinek sice souvisela s marketingovými a prestižními akcemi, nicméně banka stihla představit i mnoho novinek určených přímo svým klientům.

UniCredit Bank se pochlubila zajímavým kombinovaným úvěrem pro podnikatele. V rámci tohoto produktu mohou podnikatelé čerpat hypoteční úvěr spolu s předschválenou částkou provozního úvěru, který může ve své podnikatelské činnosti využívat. Využití tohoto produktu je bez poplatků. Otázkou je, do jaké míry je kombinace těchto možností pro podnikatele využitelná a zda tyto produkty spolu vůbec nějak souvisí.

Na začátku dubna přišla banka i se zvýhodněním hypoték pro ostatní klienty. Úroková sazba u hypoték tak byla snížena na 3,93 %. Dle tvrzení banky se jedná o nejvýhodnější sazbu na trhu. Na 3,83 % se snížila úroková sazba pro nové klienty u hypotečních úvěrů.

Banka také zmodernizovala a vylepšila své internetové bankovnictví. Nutno dodat, že oproti původní verzi došlo ke značnému posunu a zlepšení.

Banka se také velmi dobře umístila se svými produkty v anketě Zlatá koruna, kde získala dvě zlaté a dvě stříbrné koruny.

Bankovní poplatky 2Q 2010 62.5
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v poslední době celkem aktivní. Počínaje spoluprací s Partners, nabídkou nového balíčkového účtu Konto Praktik (od 1.3.), rozšířením produktů (cashback) či novinkou v oblasti hypoték. Banka i nadále nabízí zajímavé balíčkové účty – zejména Konto Mozaika v sobě obsahuje množství nabízených služeb (možnost volby 9 produktů).

Banka připravuje změny sazebníku od 7. července. I přesto bylo možné zaznamenat některé pozitivní novinky už nyní. UniCredit tak navazuje na aktivní politiku poplatkových změn, které udělala v souvislosti s novým zákonem o platebním styku (1.11.2009). Banka například přišla s klientsky přívětivou nabídkou Převratné hypotéky, kde jako první banka nabídla úrok pod 4% a další služby. Úrokovou sazbu pak během tohoto čtvrtletí ještě jednou snížila. Banka také začala nově nabízet službu cashback a to až do konce srpna bez poplatků.

Sazebník zůstal i nadále přehledný. UniCredit sice nemá jednu hlavní tabulku s výčtem všech druhů kont a nabízených služeb, i přesto přehledně uvádí pod jednotlivými balíčkovými účty všechny služby, které jsou jejich součástí. Ostatní služby, které klient pod balíčky nenajde, jsou již za normální cenu dále v sazebníku. Sazebník je sice dlouhý, ale banka má celkem jednoznačně graficky rozdělené kapitoly, podkapitoly i jednotlivé služb.

Zajímavě to dopadlo při vzájemném srovnání Bankovní ročenky Scott & Rose, kde došlo u standardního klienta k mírnému snížení nákladů (z 2182 Kč na 1960 Kč) a kalkulátoru bankovních poplatků, kde naopak u všech sledovaných druhů kont došlo (na rozdíl od ostatních bank) k mírnému růstu.

Veřejnost 2Q 2010 55.8
Kamila Damaská
Eliška Sládková
Lucie Trnečková
Radek Klouda
Klára Zemanová
Jitka Čechovská
Kristýna Drsová
Marek Kolář
Andrea Křížová

s touto bankou nemám žádné bližší zkušennosti

Vlaďka Sofková

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty