UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2010 66,3
Bedřich Danda

UniCredit je banka, která to s podnikateli umí. Pozitivně proto musím hodnotit její účty pro svobodné profese, které jsou plně zdarma a nabízejí mnoho zajímavých možností a bonusů. Stejně tak je nutné ocenit poměrně nový produkt této banky, kdy podnikatelé mohou v jednom balíku využívat jak podnikatelské konto, tak konto osobní.

UniCredit také rozšiřuje svou pobočkovou síť, což ocení zejména živnostníci, kteří měli i přes kvalitu produktů k této bance v některých regionech poměrně daleko. Odvoz hotovostních tržeb, tak byl pro mnoho podnikatelů poměrně velkým problémem a dávali tak přednost velkým bankám. Banka si toto uvědomuje a proto i nadále pokračuje v rozšiřování své pobočkové sítě.

František Pavelka

Unicreditbank pokračuje ve svém progresivním postupu. Nové služby v oblasti účtů, rozšiřování kontaktních míst, franšízy, „převratná hypotéka“ (i když zas tak převratná není)

Miroslav Zeman

UniCredit vtrhla do IV. čtvrtletí rozhodnutím o podstatném rozšíření své pobočkové a obchodní sítě, což je pro klienty banky bezesporu velmi vstřícný a pozitivní krok. Banka dosud doplácela na poměrně špatnou dostupnost v regionech, což se začíná pomalu měnit.

Začátkem listopadu vstoupila UniCredit Bank do další vlny expanze v regionech. V Mostě na adrese Budovatelů 2957 se klientům otevřela 63. pobočka v České republice a 5. v Ústeckém kraji.

Do konce měsíce měly následovat další obchodní místa v Jablonci nad Nisou a Třinci. V průběhu října již UniCredit Bank otevřela nové pobočky v českých a moravských městech - Jindřichův Hradec, Nový Jičín, Trutnov, Kolín a Znojmo.

Současně se banka stala průkopníkem tzv. franšízy v oblasti bankovních služeb. UniCredit Bank odstartovala v moravských Otrokovicích nový trend v oblasti budování a rozvoje distribučních sítí, když zde v listopadu otevřela první obchodní místo franšízového typu v České republice pod značkou UniCredit Bank Expres.

Banka se také pochlubila svými úspěchy. Po dvou měsících od uvedení této novinky na trh vložili klienti do Programu DUET (dříve DUO) více než půl miliardy korun.

Banka přišla i s úplně novými produkty pro své klienty. UniCredit Bank představila nový moderní spotřebitelský úvěr PRESTO připravený na míru očekáváním českého trhu. Půjčka PRESTO představuje nový způsob úvěrování pro potřeby klientů v rozmezí od 30 000 Kč do 500 000 Kč.

A pozadu nezůstala banka ani v případě snížení poplatků u některých svých produktů. UniCredit Bank uvedla na český trh další atraktivní produkt – EXPRESNÍ Konto. Novinka s nulovým měsíčním poplatkem je určena pro klienty, kteří nechtějí platit měsíční paušál za nejužívanější bankovní služby (vedení účtu, elektronickou debetní kartu, výběry z bankomatů.

UniCredit Bank a jeden z nevýznamnějších evropských věrnostních programů Miles & More oznámily dnes zavedení kreditní karty Miles & More v České republice.

Eva Poláchová

Banka se hodně v tomto období soustředila na vylepšení bezhotovostního platebního styku. Navíc uvedla na trh další atraktivní produkt – EXPRESNÍ Konto. Novinka s nulovým měsíčním poplatkem je určena pro klienty, kteří nechtějí platit měsíční paušál za nejužívanější bankovní služby. V oblasti novinek představila banka ještě moderní spotřebitelský úvěr PRESTO připravený na míru očekáváním českého trhu, jedná se půjčku PRESTO, která představuje nový způsob úvěrování pro potřeby klientů v rozmezí od 30 000 Kč do 500 000 Kč.

Otakar Schlossberger

Banka poskytující na svých informačních stránkách přehled o základních produktech banky. Výtvarné řešení stránek je vydařené.. Stránky banky jsou jednoduché, pro více informací je nutné další jejich rozbalování. Důležité jsou však přímé odkazy na úroky a sazby. Banka se rozhodla rozšiřovat svou síť poboček nebo kontaktních míst, což je velmi vstřícné vůči klientovi, zejména spotřebiteli. Kromě toho zavedla další produkt, který by se mohl jevit pro spotřebitele velmi příznivý – Expresní konto. Nicméně reklama v TV nebo médiích je celkem asi přehlédnutelná, neboť jsem žádnou nezaregistroval.

 

Banka se hlásí ke společenské odpovědnosti a podílí se na sponzorování vybraných sportovních akcí a dlouhodobé sponzorské spolupráci potřebným.

 

S ohledem na výše uvedené zvyšuji hodnocení v I. části o jeden bod, druhou ponechávám na minulé úrovni.

Bankovní poplatky 4Q 2010 66.3
Bankovní poplatky.com

Banka, která v poslední době začíná být v poplatkové politice aktivní. Nové Konto Praktik (89 Kč měsíčně) se v různých srovnáních umísťuje velmi slušně. V posledním čtvrtletí roku 2010 ale nedošlo k větším strukturálním poplatkovým změnám, takže hodnocení na rozdíl od III. čtvrtletí neměníme. Na konci roku UniCredit Bank představila nový účet – Expresní konto. Novinka s nulovým měsíčním poplatkem je určena pro klienty (kteří si měsíčně posílají na účet minimálně 10.000 Kč nebo mají zůstatek na účtu ve výši alespoň 50.000 Kč), kteří nechtějí platit měsíční paušál za nejužívanější bankovní služby (vedení účtu, elektronickou debetní kartu, výběry z bankomatů, internetové bankovnictví, trvalé příkazy, inkasa a kontokorentní úvěr). Zatím je předčasné hodnotit (banka novinku představila 13.12.), jak si nové konto povede.

UniCredit Bank změnila výrazněji svůj sazebník k 7.7. a od té doby se úpravy sazebníku týkaly spíše jednotlivostí. Nové poplatky se týkají SEPA inkasa. Banka nově umožnila klientům inkasní úhrady v eurech i přijímat. Příchozí platba na základě uznané žádosti o SEPA inkaso do 50 000 EUR stojí 200 Kč, nad 50 000 EUR stojí 0,9%, min. 200 Kč, max. 1 500 Kč. UniCredit je jedinou bankou u nás, která tuto službu zatím umožňuje.

Sazebník zůstává i nadále přehledný. UniCredit Bank sice nemá jednu hlavní tabulku s výčtem všech druhů kont a nabízených služeb, i přesto přehledně uvádí pod jednotlivými balíčkovými účty všechny služby, které jsou jejich součástí. Ostatní služby, které klient pod balíčky nenajde, jsou již za normální cenu dále v sazebníku.

V různých průzkumech se UniCredit Bank posunula nahoru, což jsme ocenili v minulém čtvrtletí významným posunem hodnocení o celý jeden bod. Tohoto výrazného zlepšení dosáhla banka především díky Kontu Praktik a rozšířením služeb u ostatních kont. V rámci kalkulátoru bankovních poplatků je Konto Praktik (nebo také Partners konto) třetí nejlevnější pro aktivního bankovního klienta. V aktuálním čtvrtletí k žádným dalším posunům nedošlo.

Veřejnost 4Q 2010 40
Jan Čermák
Petr Vít
Patrik Havrda

Tuto banku mohu hodnotit pouze z hlediska výhodnosti bankovních poplatků, který jsem nastudoval při nedávném výběru vhodné banky pro můj osobní účet z důvodu odchodu od České spořitelny kvůli zmíněné výši popatků. Banka v mém výběru neobstála ani z daleka, proto uděluji nejhorší možné hodnocení.

Katka Coufalová

nelíbí se mi poplatková politika banky

Pavlína Veselá

Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty