UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2011 68,1
Otakar Schlossberger

Banka poskytující na svých informačních stránkách přehled o základních produktech banky. Výtvarné řešení stránek je vydařené.. Stránky banky jsou jednoduché, pro více informací je nutné další jejich rozbalování. Důležité jsou však přímé odkazy na úroky a sazby. Banka se rozhodla rozšiřovat svou síť poboček nebo kontaktních míst, což je velmi vstřícné vůči klientovi, zejména spotřebiteli. Jako většina bank také tato banka sázela v tomto čtvrtletí na hypotéční úvěry. Nabízí jej s úrokem 3 procenta, což je sice o něco více než konkurence, ale stále dobré...... . Nicméně reklama v TV nebo médiích je celkem asi přehlédnutelná, neboť jsem žádnou nezaregistroval.

 

Banka se hlásí ke společenské odpovědnosti a podílí se na sponzorování vybraných sportovních akcí a dlouhodobé sponzorské spolupráci potřebným.

 

Hodnocení banky ponechávám na stávající úrovni.

Martina Hedvičáková

Čtvrtá největší banka vstoupila do další fáze expanze pobočkové sítě v České republice. Nové pobočky a franšízy otevřela již na konci loňského roku. V průběhu první poloviny března otevírá čtvrtá největší banka v České republice nové franšízové pobočky v Turnově, Dvoře Králové, Českém Těšíně a Lounech.

Strukturované dluhopisy TOP KOMODITY I. /2014 a TOP KOMODITY II. /2014 navazují na rekordní emise UniCredit Bank v loňském roce. Nová emise nabízí vysokou garanci návratnosti investované částky a zajímavou příležitost pro konzervativní i dynamické investory.

UniCredit Bank přichází s Programem důstojné penze. V reakci na probíhající důchodovou reformu, nejistotu lidí ohledně výše jejich penze a rozumného zajištění ve stáří nabízí banka řešení pro všechny věkové kategorie klientů.

Po několikaleté spolupráci UniCredit Bank s Galerií Rudolfinum se banka stala jejím generálním partnerem. Výstava „Mutující médium", která probíhá od 10. února do 1. května 2011, je první společnou kulturní akcí obou partnerů v tomto roce.

Obchodní model prochází přeměnou, avšak bankovnictví v regionu CEE nadále představuje příležitost.

Bedřich Danda

UniCredit Bank je banka typicky vstřícná pro určité skupiny osob samostatně výdělečně činných, zejména svobodných povolání, na které se banka přímo zaměřuje. Své si zde však mohou najít i ostatní živnostníci a širší klientela. Předně je nutno ocenit v tuzemsku unikátní způsob rozvoje a rozšiřování pobočkové sítě této banky.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období vstoupil v platnost nový Sazebník poplatků. Bylo zaznamenáno k 50ti změnám, které se dotkly všech oblastí. Tam, kde se poplatky měnily, došlo převážně k jejich zvýšení. Negativní informace pro klienty.

 Došlo k výraznému zpřehlednění sazebníků, což je klienty vždy přijímáno velmi pozitivně.

Oblast úrokových sazeb:

- došlo ke zvýšení úrokové sazby u osobních úvěrů

- zvýšily se úrokové sazby u hypotečních úvěrů

- vzrostly sazby u termínovaných vkladů v Kč

- klesly úrokové sazby spořicích účtů

- klesly úrokové sazby u Provozních úvěrů pro firmy a veřejný sektor

 

Inovace  a novinky:

- jako první banka v ČR spustila UniCredit Bank v březnu internetové bankovnictví v mobilním telefonu. Novinka zachovává stejné prvky ovládání jako v klasické počítačové verzi.

Marketingové aktivity, komunikace:

- reklamní kampaň zaměřená na převratnou hypotéku

 - klienti byli prostřednictvím zpráv v internetovém bankovnictví upozorněni na nové Sazebníky poplatků a Online banking v mobilu.

Miroslav Zeman

UniCredit bank byla v prvním čtvrtletí překvapivě velmi málo aktivní a přinesla jen velmi málo zajímavých či zásadních změn.

Nejdůležitější zprávou tak bylo rozšíření pobočkové sítě o 5 poboček. Banka tak aktivně uplatňuje model franšízového vedení poboček. Do konce první čtvrtletí rozšířila banka svou pobočkovou síť celkem o 9 poboček. V průběhu první poloviny března otevřela čtvrtá největší banka v České republice nové franšízové pobočky v Turnově, Dvoře Králové, Českém Těšíně a Lounech.

Banka také upozornila na zajímavého zhodnocení u svých komoditních produktů. Strukturované dluhopisy TOP KOMODITY I. /2014 a TOP KOMODITY II. /2014 navazují na rekordní emise UniCredit Bank v loňském roce. Nová emise nabízí vysokou garanci.

Bankovní poplatky 1Q 2011 68.8
Bankovní poplatky.com

Banka, která i v novém roce pokračovala v poplatkových změnách a velmi aktivně. Postupně se mění i struktura balíčkových účtů. Konto Praktik (89 Kč měsíčně) se konečně bude jednotně jmenovat Konto Partners. Konto Pohoda (64 Kč / měsíc) se mění na Expresní konto (50 Kč / měsíc), které banka představila před koncem loňského roku. Při naplnění určitých podmínek, které klient splní během příslušného měsíce (bezhotovostní kreditní obrat 10 000 Kč, průměrný zůstatek běžného účtu větší než 50 000 Kč), jej banka nebude účtovat vůbec. Na druhou stranu Expresní konto omezuje počet bezplatných výběrů z bankomatů UniCredit na dva v měsíci, každý další bude stát 5 Kč. V rámci Konta Pohoda byly zdarma všechny výběry z bankomatů UCB. Hodnocení v této části zvyšujeme o 0,5 bodu.

UniCredit Bank změnila výrazně sazebník k 15.3.2011 a to oběma směry. Hodnocení v této části proto zatím měnit nebudeme. Výrazně zdraží například měsíční vedení hypotečního účtu ze současných 150 Kč na 200 Kč měsíčně. Pokud ovšem nemá klient u UniCredit běžný účet, zdraží se mu vedení hypotečního účtu o rovnou stovku na 400 Kč. Zdraží také poplatek za návrh na vklad zástavního práva do katastru nemovitostí ze současných 1000 Kč na 1500 Kč. Banka také zdražuje hotovostní operace - vklad hotovosti provedený třetí osobou bude dražší o 15 Kč (z nynějších 55 Kč na 70 Kč). Na druhou stranu klienti ušetří na vstupním poplatku za poskytnutí úvěru. Tento poplatek bude nově za 2500 Kč (dosud činil 0,8 % z objemu hypotéky, minimálně 8000 Kč a maximálně 30000 Kč). Změny se dotkly také pojištění platebních karet. Měsíční paušály se zvedly o 5 Kč respektive o 10 Kč. Novinkou je například poplatek za změnu nebo zrušení platebního příkazu před odesláním z banky - dosud bez poplatku, nově 100 Kč.

Sazebník byl výrazně změněn a je nyní jednoznačně přehlednější a pro klienty vlídnější. Banka se vydala směrem k vytvoření jedné přehledné tabulky, kde jsou všechny druhy kont (podobně jako u KB). Součástí tabulky je i sloupec, kde klient najde ceny služby mimo nabízené balíčkové účty. Tuto grafickou změnu sazebníku hodnotíme jednoznačně pozitivně a zvyšujeme hodnocení o 0,5 bodu. Na druhé straně je nepříjemné, že změny proti starému sazebníku nejsou nějak zvlášť označené a tak musí klient porovnávat starý a nový sazebník banky zvlášť.

V různých průzkumech se UniCredit Bank posouvala postupně nahoru a to především díky Kontu Partners. Uvidíme, jak se bude vyvíjet postavení banky z pohledu Expresního konta. Q Report Scott & Rose zaznamenal v aktuálním čtvrtletí pohyb dolů u standardního klienta a to z ceny 1925 Kč na 1770 Kč za rok. Pokud bude tento pohyb pokračovat, zvýšíme v příštím čtvrtletí hodnocení banky v této části.

Veřejnost 1Q 2011 55.6
Josef Marcián
Petr Suchanka
Petra Zaspalová
Daniela Pekařová
Jan Komár

Banka, která působí velmi kultivovaně a odborně. Je z ní cítit původní živnostenská banka

Miroslav Kvasnica

Banka, která umí dobře budovat značku. Dobře umí obsloužit specializované profese

jirka jirka
Petr Beránek
Jiří Křídlo

Je to banka u které se mají dobře snad jen právníci a doktoři


Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty