UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2011 71,4
Bedřich Danda

Tato banka je jednoznačnou jedničkou pro mnoho skupin podnikatelů, živnostníků, resp. svobodných povolání. Na této skutečnosti se nic nezměnilo ani ve druhém čtvrtletí.

Banka se tak tradičně profiluje jako specializovaná banka právě na tyto skupiny. V podobném duchu se i odvíjely kroky banky a novinky, které ve druhém čtvrtletí banka představila.

Jan Brázda

Banka je v posledních čtvrtletí relativně aktivní a to nejenom v oblasti korporátní klientely ale i běžného detailu. Unicredit se dlouhodobě daří zejména s produktem Převratné hypotéky, která byla dokonce oceněna Zlatou korunou za nejlepší hypoteční úvěr v ČR. Spousta klientů slyší na historicky nejnižší sazbu hypoték (již od 2,5 % p.a.), nicméně dle mého názoru (a vlastní zkušenosti) banka příliš nezdůrazňuje rizika jaké tato variabilní sazba s sebou nese v případě zvýšení sazby PRIBOR v budoucnu. Na druhou stranu pro sofistikovanější klienty oceňuji, že některá z českých bank tuto variantu vůbec nabízí.

Martina Hedvičáková

UniCredit Bank přichází po úspěšném červeném designu karty Maestro již s druhou „Červenou kartou, která Vás vrací do hry“. Nyní se ke kartě Maestro přidávají všechny nově vydané debetní karty MasterCard Standard s motivem Ligy mistrů UEFA.

UniCredit Bank přichází s výhodným a unikátním principem SPLATKOMAT.CZ pro všechny držitele půjček, kontokorentů a kreditních karet.

UniCredit Bank nabízí až do konce května historicky nejnižší úrokovou sazbu hypotečního úvěru v ČR – 2,5 % p.a.

UniCredit Bank společně s Českou pojišťovnou vyplatila v roce 2010 dotace z fondů Evropské unie a státního rozpočtu v celkové výši 18,3 mld. Kč. Od začátku roku 2007 tedy bylo prostřednictvím UniCredit Bank vyplaceno již více než 81 mld. Kč.

V rámci iniciativy „Daruj úsměv dítěti“ má nová aplikace „KIDSMILE-ME“ pro iPhone získat nadšence pro grafiku z řad uživatelů iPhonu, kteří teď mohou vložit fotografii se svým úsměvem, a tu pak za pomoci 3D aplikace upravit do veselé podoby „dětského úsměvu“ - KidSmile.

UniCredit Bank ponechává nadále u Převratné hypotéky, která byla dnes oceněna Zlatou korunou za nejlepší hypoteční úvěr v ČR, historicky nejnižší variabilní sazbu od 2,5 % p.a.

Čtvrtá největší banka na tuzemském trhu UniCredit Bank otevřela již 89. obchodní místo a pokračuje tak v plánované pobočkové expanzi v České republice. Ještě před prázdninami postupně zahajují svůj provoz tři nové pobočky v Blansku, Mělníku, Břeclavi a franšízová pobočka v Brandýse nad Labem.

Eva Poláchová

UniCredit Bank pokračuje v rozšiřování pobočkové sítě do menších měst. Její převratná Hypotéka se sazbami  od 2,5% p.a. je  podle mého názoru velmi dobrý produkt. Po snížení úrokové sazby od dubna bez problémů obstojí i před Variabilní hypotékou GE Money Bank. Konkurence přinesla klientům pozitivní snížení cen i poplatků.Také byla ceněna Zlatou korunou za nejlepší hypoteční úvěr v ČR.

František Pavelka

Je to k nevíře, jak Unicreditbank vytrvale pokračuje ve svém progresivním postupu. Stala se nejlepší bankou roku, podepsala novou smlouvu o spolupráci s EIB o poskytování úvěrů SME atd.

Bankovní poplatky 2Q 2011 68.8
Bankovní poplatky.com

Banka, která se v poslední době aktivně prezentuje zejména u výhodných hypotečních nabídek. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám v sazebníku.

UniCredit Bank změnila výrazně sazebník k 15.3.2011. Od té doby k žádným změnám nedošlo, což se projevilo i v nezměněné pozici banky v různých průzkumech a analýzách. Ve II. čtvrtletí byla banka aktivní v oblasti hypoték a to zejména nabídkou nejnižší úrokově sazby v historii (od 2,5%). Hodnocení proto v této části ponecháváme.

Sazebník byl výrazně změněn již v I. čtvrtletí a je nyní jednoznačně přehlednější a pro klienty vlídnější. Banka se vydala směrem k vytvoření jedné přehledné tabulky, kde jsou všechny druhy kont (podobně jako u KB). Součástí tabulky je i sloupec, kde klient najde ceny služby mimo nabízené balíčkové účty, což jistě ocení. Aktuálně se podoba sazebníku nezměnila.

Ani v Q Reportu Scott & Rose, ani v Kalkulátoru bankovních poplatků nedošlo ke změně výše bankovních poplatků a tak hodnocení v této části ponecháváme na stejné hodnotě.

Veřejnost 2Q 2011 68.3
Tomáš Kučera
Petr Netopil
Lucie Janečková

Italská banka, která si polepšila, ale stále má na čem pracovat.

Alfa steel
Axel Wolf

Slušné úrokové sazby :)


Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty