UniCredit Bank

UniCredit Bank

UniCredit Bank Czech Republic, a. s.

(dříve HVB Bank a Živnostenská banka)
Předseda představenstva: Jakub Dusílek
Na Příkopě 858/20, 111 21 Praha 1
Tel.: 221 112 111
E-mail: info@unicreditgroup.cz, www.unicreditbank.cz

Kód banky: 2700

Infolinka:+420 955 911 911

Blokace karet: +420 800 140 014

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 9,1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 3,89 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2014
Banka roku
2013
Banka roku
2011
4. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2011 68
Jan Brázda

Banka je v posledních čtvrtletí relativně aktivní, a to nejenom v oblasti korporátní klientely, ale i běžného retailu. UniCredit pokračuje ve snižování úroků u hypotečních úvěrů a dostává se tak na jednu z nejnižších sazeb 3.29% u tříletých fixací.

Banka je také jedna z nejagresivnějších v oblasti rozšiřování své retailové sítě, a to jak té vlastní tak franšízové. Za necelý rok banka otevřela více než 40 nových obchodních míst a celkový počet tak dosáhl 100 poboček. Tento krok, kdy dochází k výraznému zlepšení dostupnosti sítě pro její klienty, hodnotím pozitivně.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- ve III. čtvrtletí roku 2011 nedošlo k žádné úpravě poplatků za bankovní služby

 Oblast úrokových sazeb:

- došlo k poklesu sazeb u termínovaných vkladů s delší dobou splatnosti

- ve sledovaném období došlo  k poklesu úrokové sazby u hypotečních úvěrů

- snížila se úroková sazba u spořicího produktu Unikátní spoření

Inovace  a novinky:

- banka představila nové designy platebních karet. Nová podoba karet reprezentuje příslušnost banky k mezinárodní skupině UniCredit.

- občanům byl nabídnut nový produkt Program Duet Plus s garantovaným výnosem 5 % p.a. Jde o kombinaci termínovaného vkladu a investice do podílových fondů.

Marketingové aktivity, komunikace:

- klientům byly společně s bankovními výpisy zasílány informační letáčky s nabídkou úvěrových produktů

- reklamní kampaň zaměřená na úvěrové produkty banky

Bedřich Danda
Miroslav Zeman

Klienti této banky, kteří využili možnosti výhodného výběru hotovosti z bankomatů skupiny banky v zahraničí výrazně ušetřili na poplatcích. V době prázdnin se tak banka touto výhodou samozřejmě pochlubila. Od začátku června 2010 do konce června 2011 klienti UniCredit Bank ušetřili na poplatcích za zahraniční výběry z bankomatů (ATM) skupiny UniCredit téměř 1,7 miliónu Kč.

Banka se také pochlubila tím, že prošla v testech odolnosti bank proti krizi, což by však mělo být v našich poměrech samozřejmostí.

Výrazný posun banka zaznamenala v otvírání nových poboček. Během prázdnin tak banka otevřela 8 nových poboček a otevření dalších připravuje. UniCredit Bank, čtvrtá největší banka na tuzemském trhu podle bilanční sumy, otevřela během prázdninových měsíců do 8. 8. dalších 8 nových poboček. Banka tak zaznamenává v této oblasti největší rozvoj mezi tuzemskými bankami.

V oblasti hypoték minimalizuje i UniCredit Bank své úrokové sazby. UniCredit Bank pokračuje v  nabídce hypotečních úvěrů s úrokovými sazbami na úrovni historického minima. Netýká se to pouze dosud klientsky nejžádanější Převratné hypotéky s variabilní úrokovou sazbou, která dlouhodobě začíná na 2,5% p.a., ale zejména fixních úrokových sazeb.

Martina Hedvičáková

UniCredit Bank, čtvrtá největší banka na tuzemském trhu podle bilanční sumy, otevře během prázdninových měsíců do 8. 8. dalších 8 nových poboček. V září otevřela již svou 100. pobočku.

UniCredit Bank vykázala za I. pololetí 2011 čistý zisk ve výši 668 mil. Kč.

UniCredit Bank, Nejlepší banka roku 2011 soutěže Hospodářských novin, zahájila letos v létě distribuci svých platebních karet v novém designu.

Garantovaný výnos 5 % p.a. nabízí UniCredit Bank klientům, kteří si sjednají nový produkt Program DUET PLUS.

UniCredit Bank pokračuje v atraktivní nabídce výhodných hypotečních úvěrů s úrokovými sazbami na úrovni historického minima.

Bankovní poplatky 3Q 2011 68.8
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v poslední době vidět zejména v souvislosti s nabídkou hypotečních úvěrů. A stejně tak tomu bylo i v aktuálním čtvrtletí. K žádným strukturálním změnám v poplatkové politice banky nedošlo, a proto v této části hodnocení neměníme.

UniCredit Bank změnila výrazně sazebník k 15.3.2011 a od té doby k žádným zásadním změnám nepřistoupila. Ve III. čtvrtletí byla banka opět aktivní v oblasti hypoték. Hodnocení proto v této části ponecháváme.

Sazebník byl výrazně změněn již v I. čtvrtletí a je nyní jednoznačně přehlednější a pro klienty vlídnější. Banka se vydala směrem k vytvoření jedné přehledné tabulky, kde jsou všechny druhy kont (podobně jako u KB). Součástí tabulky je i sloupec, kde klient najde ceny služby mimo nabízené balíčkové účty, což jistě zákazník ocení. V aktuálním čtvrtletí se podoba sazebníku nezměnila.

Ani v Q Reportu Scott & Rose, ani v Kalkulátoru bankovních poplatků nedošlo ke změně výše bankovních poplatků. Pravidelně se už mezi nejlevnějšími konty objevuje Partners konto. Hodnocení zatím v této části ponecháváme.

Veřejnost 3Q 2011 45.7
Blanka Bergnerová
Jaroslav Číhal
Jiří Tomeš

tak toto je banka pouze pro velké firmy. fyzické osoby vykašlete se na tuto banku. strýc má u nich účet v EUR a za každou platbu platí poplatek za spracování do systému. děš a hrůza no raději zrušit.

Pavel Dvořák
Tomáš Nohatý

S touto institucí jsem spokojen jako podnikatel.

Jaroslav Číhal
Jan Komár

Mám u této banky účet a jsem maximálně spokojený. Nejsem člověk který kouká jen na cenu, ale také na image, stabilitu, nabídku a přístup zaměstnanců banky a s tím jsem spokojený


Sazebníky

Image result for unicredit pobočkyImage result for unicredit pobočkyImage result for unicredit sídlo


Pobočky

Bankomaty